Sunday, September 13, 2009

Cepatlah khamis datang..

hari ni ahad....esok isnin...lusa selasa...tulat rabu...(lepas tulat apa yer??)
ala...hentam jer la...akan datang selepas tulat KHAMIS!!!...oh,kita kene colour kan khamis
kerana iya nya menandakan itu hari penting..ok.KHAMIS..bukan je colourkan,malah dah
bold n italic dah..

oleh kerana inilah...sy merasakan bahawasanya 4 hari itu sangat lama bagaikan
4 tahun rasanya..haha..kerana apa ya?oh ya kerana sy tidak bersabar mahu bertemu dengan :




sudah tentu lah my family...oh bukan3....my beloved family....ha..baru sedap sikit..
yg paling rndu tentulah yg purple and blue one...(bukan purple n blue yg sedang berdiri tu)
ok senang cter...lihat gambar dibawah..that one la...hehehe





inilah ibu dan ayah saya..





ok...kakak-kakak dan adik-adikku sabarlah menunggu kepulanganku untuk beraya
bersama2 denganmu...aku disini sangat merinduimu sepertimana kamu merinduiku...:)




ini dia my little brother...namanya afif dan dikenali sebagai majoling..??apa itu majoling??
sy pun tidak tau...hanya dia tahu..(eh macam tajuk novel aleya aneesa) alamak..rahsia
dah terbongkar tentang majoling..(umi,effy x tau!!!...ija yang mulakan)




dan tidak lupa------memperkenalkan,rakan kongsi blog saya iaitu....I J A!!!

*********************************************************************

ok..bahagian family semua sudah settle...kini masa yang ditunggu2...
memperkenalkan haiwan peliharaan saya!!





bukan itu pasu..tetapi ikan di dalamnya...mereka yang dimaksudkan ialah
fingky,mingky,cunky,yunky...ikan2 ni suka mengotorkan air dengan bahan
kumbahan mereka..inilah keburukan mereka..
oh ya...gambar pipi (burung) juga haiwan peliharaan sy tidak dapat dimuatkan kerana
dia sungguh segan bila sy ingin mengambil gambarnya..kelebihannya
sangat luar bias...pipi boleh speaking dengan cemerlangnya..x percaya??tanya ija..




inilah muka sedih qunky ketika sy ingin pulang ke segamat..muka redha jer dengan
pemergian sy sehinggakan berpaling tadah ketika sy mengambil gmbarnya..hahaha..




ini pula bunky..macam gbr kepala jer kan...ha...ni la kelebihan dia...bunky pandai menyorokkan
kaki dan ekornya..



ini afif yang punya..bukan saya!!ni lah kawannya ketika malam menjelma..namanya wenky.
keburukannya..wenky suka terkejutkan orang ketika kami ingin mengambil makanan
dalam almari





ok..seterusnya lonky.dia juga salah satu haiwan pilihan kami semua..umurnya dah mencecah
beratus2 tahun..lihatlah badannya..sangat kuat.kami sering meminta bantuannya untuk
mengangkat barang..:)





and the last one...runky..si lipan..ni haiwan kegemaran ija..lg sekali bukan saya..
ija banyak menghabiskan masa bersamanya..ija kata dia jinak..si runky ni suka hilangkan
diri..sedar2 dah x ada dalam tmpat dia..runky ni suka mnyorok kat bawak sofa..

p/s: perhatian kepada sesiapa yg membaca blog ini, sila beri ikan sy makan..(my sweet fish)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails