Sunday, October 25, 2009

Kedatangan ibu ayah hanyalah sementara..


yeye!! ibu bagi duit..kaya balik..lepas ni boleh pergi jalan2
dekat luar segamat...


Ibu sangat baik sebab sanggup masak dari awal pagi
untuk membekalkan lauk kepadaku..


laci ni dari kosong berubah penuh dalam sekelip mata...



Roti yg lama pun x habis lagi...haih..
berkulat lah nampaknya..


saip ada ketupat lagi...ibu,raya dah habis lah..
oren n epal x ketinggalan..
siapa lah nak makan banyak2 ni...
nampak gaya nyer kena paksa ila makan malam ni..

__________________________________________________

Pagi tadi tengah dibuai mimpi....tibe2 ada call masuk...
Ya Allah....bingit telinga ni....
siapa pulak yang call ni..baru 8 lebih...
sekali gambar ibu muncul di skrin...
ha???aku lambat bangun ker???
tgk jam dah pukul 12.00pm...
Ya Allah...jam mati rupanya....
teruk betul....bangun lambat sungguh...
dengan terkocoh2nyer bergegas ke toilet mandi...
sebelum tu sempat juga jerit kat ibu...
" IBU!!TUNGGU DULU.NAK MANDI KEJAP "

___________________________________________________

Haih...kalau x ada call masuk tadi,tidur lagi barangkali..
ibu datang sekejap jer...pukul 2 nak balik kl dah...
yelah..amik masa 3 jam...
esok dah start kerja....sian...jalan jauh2....
urm...tp best la...lama x jumpa kan..ibu,ayah,afif ikut..
rakan kongsi blog(ija)x dapat datang sebab ada kem kat sek
katanya dia jadi facy....tidur kat sek..
yg paling bestnyer tu....
x perlu lah malam n petang ni g cari makan dekat benteng n nr..
ibu dah sediakan banyak lauk n nasi untuk anak kesayangannyer..
jimat duit....lepas tu stok makanan dalam laci dah penuh balik..
x yah keluar duit lagi nak beli barang kat "billion" tu..

apa2 pun...terima kasih ibu dan ayah sebab sudi datang
ke Johor..jauh tu..ulang alik amik masa 6 jam..terima kasih sebab
dah belikan semua barang2....
siap bagi duit lagi...padahal 14/11 dah cti sem..
SAYANG IBU DAN AYAH...
Ops..tertinggal lagi sorang lah...
juga terima kasih buat afif ku sayang...
kerana sudi mengikut ibu dan ayah untuk bertemuku..
lOVE U SO MUCH...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails