Thursday, November 19, 2009

there's nothing else we can say..








nothing else we can say after the incident happen immediately...sebenarnya masa tu kami berdua berganding bahu memasak seperti biasa sebelum parents balik dari kerja..waktu tu..ikan yg dimasak secara stim masih dalam proses kelembutan daging...:) dapur gas dsebelah kiri digunakan khas bt ikan tu...kebetulan ija pula tengah masak sayur mggunakan dapur sebelah kanan...ketika itu aku berhampiran ija..Lepas tu..secara tiba2,papan yg ada dibelakang tu yg kegunaannya untuk menghalang dinding menjadi hitam tiba2 jatuh ke depan...Ya Allah...habis periuk untuk masak ikan tu jatuh...n dapur gas pun tunggu masa je nak jatuh...jantung waktu tu barangkali dah stop pam darah...aku berlari sambil menjerit..yelah..takut kena kaki air panas tu...ija yg dekat ngan tmpat tu pun cool lagi...hahaha...last2 hancur semuanya ikan tu...lunyai...dah x ada rupa ikan kot...aku kutip la cebisan ikan yg masih ada didalam periuk..selebihnya banyak yg dibuang...yelah,siapa nak makan ikan bersalut air kaki..nasib baik pagi tu ibu ada sediakan lauk lain..x adalah kecewa sangat..x lama lepas tu,ayah dah balik...sekarang ni tunggu ibu balik...lambat pula ibu balik hari ni...aku nak naik ke atas mandi ija tak benarkan.ija kata ala,tunggu lah ibu balik dulu...biar kita menghadapinya bersama2...adoyai...ku turutkan katanya..dah lama sangat tunggu...ija call ibu...

ija: hello,ibu kat mana ni???kakak ku yang menjawab,mungkin kerana ibuku
sedang drive
ibu: ni along lah..kenapa?ktorang dah dekat taman impian ehsan ni..
ija: oh,ibu balik lah cepat..ada hal penting nak dicakapkan.ija tak
sanggup menghadapinya berseorangan.
ibu: kenapa??apa jadi??
ija: ala,balik je lah dulu.k,bye.


jam 6.30 ibu baru sampai..kata ibu,jalan jem...sebab ramai ibu bapa amik result UPSR.ija takut nak menerangkan apa yang terjadi...haih...aku pun menunjukkan gambar yang ditangkap tadi kepada ibu dan kakak ku...seperti biasa soalan yg selalu didengar,kenapa?di mana??bagaimana?...setelah puas menerangkan.masalah selesai..

ok...masa untuk mendengar komen diatas kejadian yang berlaku...

ija: hmmm....apepun x delah takut sangat,ija cool je..budak sorang tu yang
lolobih..haih..ape nak jadi kayu sekarang..tak macam kuatnye sifat kayu tu,
da tau kayu,jadila kayu..tak tau jadi kayu..jadila kekayu.........
hahahhhahaaaa oklatu,tak de kecederaan menimpa.....ALHAMDULILLAH........

effy:first time owh...berlaku sedemikian...terkejut pun ada...menjerit sudah tentu..
marilah kita bersama2 mengucapkan takziah keatas apa yg berlaku kepada
keluarga ikan(mangsa)yg masih hidup di dalam fridge...tetapi dalam takat beku.
harap apa yang berlaku dapat di jadikan tauladan buat kawan2 yang lain...


PERKARA YANG TIDAK BOLEH DILAKUKAN SELEPAS SESUATU URGENT!!!!!!!

1.Jangan menyalahkan takdir.
2.Jangan tinggalkan tempat kejadian.
3.JANGAN TATAP MATA IKAN YANG TELAH DIHANCURKAN!!!!!
4.Jangan takut.
5.Jangan tegur ikan tu.

last....dah tau jatuh..kemaskanla..iye,ok??
jange wek dono yo..buruk padahnyo...:)

2 comments:

  1. sedih gle weyh...
    x de rezeki la namanye tu
    its okay...
    at least korang adik beradik
    berganding bahu
    masak sama2

    ReplyDelete
  2. hahaha...tu tandanya nak kamu belanja lah ecah oi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails