Tuesday, November 24, 2009

sayang cikgu!!!!!







Tak sume yg indah dekat dunia ni akan tetep indah...hmm...itulah yg aku alami...guru kelasku nak pindah..nama die Ckg.Mazlina,die seorang yg boleh dikategorikan dalam tiga kelas...
1:happy..
>time tak ade kena mengena dgn pelajaran time tulah die always happy...
2:enjoy..
>time kitorang kuar la..g makan ke..tgk wayang ke..memeng enjoy..senyuman sering terukir di bibir..saje tak nak sedihkan kitorang nie..tahula..nak pindah kat sek baru

Adina :"Habislah kitorang dapat ibu tiri..mesti buli kitorang.."
C.Mazlina:"hehehe..okeylatu.."

3:serius..
>hmm..serius hanya di kelas sejarah..tapi jarang amat nak tngk die marah..adela budak nakal..bru masuk kelas lps ponteng..adeke patut...hehehe...flasback time!!!

Muhd Ihsan:"hai sayang..abang balik!!"...
C.Mazlina :"pandai la awak.."

hmm...itu antara kenangan yg boleh ingt 3 bulan..hahaha..
untuk meraikan pindahnya bonda kami..kami putuskan untk keluar celebrate..(24.11.2009)


pukul 10.15:"adina!cepatla.."...
"pubar deh,pubar.."

pukul 12.35:"jom makan pizza,kitorang be...lannnn..ja.."
:"okey je.."

pukul 1.20...time kat panggung..hahaha...ade satu scene tu..die saje gelak paling kuat..lg2 citer senario..

pukul 3.15....inilah detik terakhir aku,ain n hajar dpt jumpa bonda kami..

"sejuk la tangan ckg,"la..biasela..tak kn wyng nak pasang kipas kot.."
sekali lagi kami diberi sekuntum senyuman..tapi kali ni lebah manis..hingga manampakkan giginya..dihulurkan tangannya kepada aku n hajar..haah.memang benar masih sejuk..

"ckg hantarkan kamu sampai kereta ye.."
"sampai kete je?,hmm..okeyla..


"okey,dah sampai..belajar baik2,jangan lupa ckg k..."kami perasan ada linangan air jernih berlinang di matanya..
hajar dahulu salam,diikuti aku n ain.."ckg jaga diri,selalula on9 ye.."semua sudah masuk kete..aku saje belum..ckg sudah 6 langkah meninggalkan kami..kurasakan masih belum ada kucakapkan...lantas aku menjerit.........

"cikgu!!"
die menoleh engan senyuman....
"sayang cikgu!!"......
sekali lg aku diberi senyuman...lebih manis..itulah ayat terakhir yg dapat aku katakan...hmmm...selamat jalan ckg Mazlina.....


p/s:hmmmm....dedicate to y belove teacher,beruntung sape yg diajar..
"ADINA SAYANG CIKGU!!!!!!!!!!!"

2 comments:

  1. windu plak ngn skola..
    adlina,cikgu tu pinda maner...???

    ReplyDelete
  2. hehe..samalah lama x g sek kan...
    cikgu tu pindah putra perdana kat puchong

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails