Saturday, December 26, 2009

2hb,tarikh tu akan menjelma jua


Termenung kini..tadi baru lepas tengok calendar..hari ni 26 dec..satu..dua..tiga......tujuh..urm..rupanya lagi seminggu masaku berada di rumah..cepat betul masa berjalan kan.rasa2nya baru je nak mula cuti sem.Inilah perasaan yang selalu ada bagi pelajar2 U..tentu rasa tak puas bercuti..Aku punya perasaan..lagilah.bercampur2..rasa gembira sebab dapat jumpa kawan2 balik..rasa sedih sebab nanti rutin harian dah bertukar..rasa takut sebab subjek part 4 orang kata killer..aduhai,takut sangat.Oh tak boleh.jangan berfikiran negatif.."kalau orang lain boleh,kenapa aku tak boleh?"kata2 ni akan ku sematkan dalam hati..

Nampaknye,lepas ni tiada lagi kartun2 di TV,tiada lagi main2..tiada lagi NOVEL!!ibu dah kata awal2..masuk sem..no novel..tak ke sedih mendengarnya??dah la sedang menunggu kemunculan novel seseorang bulan 1 ni..urm.lepas ni dah tak boleh nak tidur lambat,kena bangun cepat pergi kelas..harap2 tak banyak kelas pagi..aku memang susah nak bangun pagi.bukan apa..air dekat sana..amboi..sejuk bukan main..maklumlah,segamat terkenal dengan hutan.facebook dah tak boleh layan.sebab tu sekarang aku hanya bela prawn n crab je kat happy aquarium..tak payah bagi makan..

Start dari 4hb..aku kena belajar..belajar dan terus belajar..menghadap assingment sepanjang masa..Sem depan dah tak nak main2 lagi..yang pastinya,sudah tentu aku nak naikkan pointer..Tak mahu hancurkan harapan mereka yang amat kusayangi..aku tau,doa2 mereka sentiasa mengiringiku di sana..2hb,tarikh tu akan menjelma jua nanti..


13 comments:

  1. hoho..sama lah kita..
    cuma kami awai skit..

    hua3...

    selamat kembali berjuang..ngee~

    ReplyDelete
  2. cuti kalau 3 bulan pon rasa kejab jew...heheh...
    memang tak pernah cukup kan??heheh..

    ReplyDelete
  3. bila start sem je, mesti lemah gemalai..samalah..but zaman tu dah berlalu..kembali merindui zaman itu

    ReplyDelete
  4. salam..u kn student kna la study, nnti ade la cuti lg...hehe..
    !i dh folo, i link....tq

    ReplyDelete
  5. nabil: hahaha...3 bulan.x sampai lorh..:)

    kak liyana: tu lah..ni la layu macam bunya x pernah bersiram dah ni..

    hisham:tu la..kne stdy..hehe..thanks

    ReplyDelete
  6. Salam Sis,

    Fuhh...It's great to see you having so much fun! I've really enjoyed browsing your blog posts.

    Finally it's time to rest.. Take time to dream - it's the well of inspiration :)

    Have a wonderful and safe place. See you next term.

    ReplyDelete
  7. yeahh.. semoga sukses ohh ;)

    semangat! huuu~

    ReplyDelete
  8. rutin kembali seperti biasa lor
    arini baru sampai u
    sok da ak kls
    aiyak...

    ReplyDelete
  9. arusbeta: yup..really enjoy this holiday..no more "holiday"after this..hahaha..by the way..thanks a lot

    millalara:harap kamu juga begitu..:)

    amirah: la..dah mula..haha..x pe,effy ada masa seminggu lg..kne enjoy puas2 ni..:)

    ReplyDelete
  10. peeps.. keep head up high.. i support you.. study smile.. study smile.. hehehe

    ReplyDelete
  11. hahahaha
    normal la tuh
    pape pon
    gud luck 4 stadi ok
    heee~

    ReplyDelete
  12. happy student life...hohoho.. yeah!bangun pagi amat menyiksakan..tapi apa bleh buat.. student life memang besh kan....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails