Monday, December 14, 2009

THE AMAZING NONI (mesti baca) !!!








Hi semua..Post kali ni lain sikit.Kitaorang nak mempromosikan satu makanan tambahan yang dikenali sebagai NONI @ MENGKUDU.

Gambar atas tu contoh yang real.Saudara sendiri yang kena.gambar yang belakang badan tu,sebenarnya mula2 jadi sebab bisul,tapi dia biarkan sampai dah teruk macamtu.Kitaorang pun terkejut sangat bila tengok.Lagipun dia ada penyakit kencing manis yang dah mencecah peringkat paling tinggi.Benda ni memang boleh membahayakan kandungannya.Semua tu jadi time raya lepas(2009).Kebetulan,ayah baru mencuba produk noni tu.Nak tahu berkesan ke tak,ayah cuba dekat dia.Mula2 kesannya pedih dekat tempat luka tu.tapi dalam masa 3 minggu,luka tu dah bercantum balik macam kesan jahitan.Tapi,syaratnya kena terus gunakannya.Sekarang,alhamdulillah,baru-baru ni,7/12/2009 dapat call dari dia.Katanya,ubat tu berkesan dan dia nak teruskan pakai.

Gambar kedua,tu berlaku dekat adik sendiri(afif).Dia kena cacar air haritu.Sebab main dekat semak samun time balik kampung.Banyak sangat bubble tu dekat kaki afif.Jumpa doktor dia bagi ubat krim je.Tapi,kesannya tak ketara.Masih ada lagi.Lepastu,ayah try letak NONI tu dekat tempat yang pecah tu.Dalam masa seminggu,dah elok.Cuma parut yang tinggal.

Yang ketiga berlaku dekat rakan blog sendiri(ija).Dia ni pagi2 asyik selsema sampaikan berkali2 bersin.Lebih kurang macam resdung lah.Lepastu,ibu suruh ija try makan NONI tu setiap malam b4 tidur.Mula2 dia memang tak suka sebab rasanya masam macam air asam.Tapi,dah lama guna dia dah biasa.Kesannya sampai kini,ija dah tak lagi bersin2 setiap pagi.Tak ada lah lagi dengar dia memekak.

Yang keempat,berlaku dekat nenek sendiri.Dia ni biasalah orang tua,pendengaran pun dah kurang.Sampaikan susah kalau nak bercakap dengan dia dalam fon.Sebab tak dengar.Lepastu,ayah dan ibu syorkan NONI.Caranya amat mudah .Hanya letakkan 3 titik dekat dalam telinganya.Dalam 3 hari,pendengarannya dah semakin baik sampaikan ada satu tu,time dalam kereta.Ibu dengan ayah berbisik,tau2 dia boleh dengar.Selalunya,tak,diam jer..

Sebenarnya banyak lagi contoh,tapi jenuh nak bercerita.Noni ni boleh digunakan untuk bermacam2 penyakit.contohnya:
> Tekanan darah tinggi dan rendah
> Buasir
> Kencing manis
> Sakit puan
> Reumatisme
> Sakit jantung
> Lumpuh
> Asma atau lelah
> Sakit buah pinggang
> Insomnia
> Resdung
> Anemia(kurang darah)
> Mandul
> Kulit sensetif(jerawat)
> Gastrik
> Sembelit
> Gout DLL

Tapi kesan tindak balas tentu ada.Ikut penyakit.Sebenarnya,tujuan kitaorang yang utama hanyalah untuk membantu mereka2 yang mungkin ada masalah seperti di atas.Bagi yang tiada harapan untuk pulih,Tak salah mencuba NONI ni.Seriously,korang boleh elok.Insya-ALLAH,cubalah dulu.Sebab kebanyakan yang dah guna,semua menunjukkan hasil yang positif.Sampaikan berkotak2 diorang mintak lagi.Kami sekeluarga sekarang masih menggunakan NONI ni.

p/s: kepada sesiapa yang rasa2 nak tau lebih lanjut,sila tinggalkan komen anda.Ya,mungkin korang susah nak percaya.Tapi,percayalah..tak salah mencuba.Bukan niat kami untuk menipu,cuma kami hanya mahu membantu mereka yang memerlukan.Eloklah bertindak sebelum terlambat.

9 comments:

  1. pergh! effy jadi penjual ubat..
    hehehe. :)

    ReplyDelete
  2. 1 botol mHal x?
    sy ade resdung la..
    akak jual o9 x?
    melaka kat mana nak cari??
    harga??

    ReplyDelete
  3. dah pandai berbusiness ek skrung ni???
    bagus.. good luck..!

    ReplyDelete
  4. yana: haha..mana ada lah..malu lah cani..hehe..ibu yang jual lah..

    rafiq: oh yeker..resdung sesuai sangat..papahal send mail la..fysha_effy@yahoo.com

    nabil: mstilah..nama pun budak bsnes..hahaha..

    ReplyDelete
  5. wah-wah adik jd penjual ubat lak...takpe,selamat berbusiness ye.

    ReplyDelete
  6. erm , ok kak, tp mslh nye xde duit lorh, tgh kering, nanti sy g taw parent, pape hal sy mail aakak k... ;)

    ReplyDelete
  7. rabun xley cure ke gune bnda neh??
    :-?

    ReplyDelete
  8. rabun..ada ayah saudara guna..boleh lah nampak sikit2 dah..but kne guna dan terus guna untuk tgk hasilnya..why??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails