Thursday, December 17, 2009

Bintang







Ada apa yer dengan bintang ni sebenarnya??Apa kata korang pergi tinjau sekejap dekat langit tu..EH.tak perlu lah.Dah lewat sangat,nanti lain pulak yang nampak.Entiti suka malam2 ni..HAHAHA.Ingat balik zaman sekolah dulu.Sebelum stay up dekat bilik bacaan,time nak turun tangga,mesti ajak kawan mendongak tengok langit.Masing2 kata "Wah,lawanyer star tu."Serentak pulak tu cakap.Tapi,dekat Segamat jarang lah nampak bintang,sebab asyik hujan jer.Selalunya,bila dah bosan study,mesti keluar bilik pergi tinjau bintang.Tak tahu kenapa,tapi seronok sangat bila tengok bintang tu berkelip2. Rasa nak capai je semua tu,kumpul dalam satu botol.Mesti lawa kan.Tapi,mustahil lah.Percayalah,bila korang tengok bintang kan,rasa tenang sangat,hilang semua kesedihan,masalah yang ada.Dah tu,macamana kalau hujan?Tak dapat tengok bintang.Sebab tu lah,sy ada bintang sendiri..




SEE!!!cute sangat kan.Mungkin biasa bagi korang,tapi tak bagi sy.GLOW IN THE DARK ni.Bila lampu dah terpadam,nampak bintang2 menyala.Dapat bayangkan tak.Ala,cantiknyer,walaupun tu bukan star yang sebenar.Ala,tak sabar nak tutup lampu.Aduhai,cara cakap macam dia sorang je ada.HAHAHA

~tak tahu kenapa mesti post kan cerita tentang star.Mungkin sebab tadi kot.Sebab apa??Oh,tidak perlu untuk bertanya.Esok agaknye,kalau ija tengok blog,nampak sy buat post baru,mesti dia marah.HAHAHA.Dia selalu marah.Katanya,sy ni rakan kongsi blog yang lupa daratan sebab selalu kongka blog.Benarkah??dah pukul berapa ni.Kenapa mata segar ni?Barangkali tadi dah puas tidur.Oh,tak boleh,tak boleh.Kena paksa diri untuk tidur ni.Selamat malam semua.Malam sudah tentu selamat,kita ni je yang mungkin tak terselamat.jadinya,berdoalah sebelum tidur..

8 comments:

  1. effy,jual bintang plak ke???
    hehehe

    ReplyDelete
  2. hahaha..x lah..asal post pelik sikit menjual..mana ada lah..saja je..:)

    ReplyDelete
  3. hye effy !!!

    ahaha...jiwang ek...
    ske tgk bintang....
    hehehe...

    xpe2..best ape tgk bintang..
    sbb saya penah wat gk..
    haha..

    ReplyDelete
  4. hai aus...mana ada jiwang...memang suka tengok..nak buat macamana..hobi..:)

    ReplyDelete
  5. fy.lama x tgk bintang....sampai x sedar pun bintang wujud

    ReplyDelete
  6. salam
    effy.. saya senyum je bila baca entri tentang bintang. Makin senyum kerna effy ada kisah tersendiri tentang bintang. Malah milikinya..

    Betul tu effy, bintang-bintang itu sungguh indah. Cahayanya.. kerdipan sinarnya.. kesetiaanya sentiasa ada walaupun kita tak nampaknya..

    Terasa tenang dan damai bila melihat bintang-bintang berkerdipan..

    ReplyDelete
  7. ecah: ish3...lama btul tu..g lah tengok puas2...

    rashid: wah..sama pendapat lah..boleh geng ni..hahaha..betul tu..sangat mendamaikan..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails