Wednesday, December 9, 2009

laptop ku rosak !!!






laptop ku sudah rosak.Dah tak boleh nak on kan.Tadi pagi aku guna ok je.Dah bosan online,aku tutuplah,pergi turun bawah teman kakak masak.Lepastu,dah siap mandi semua aku dengan berkobar2 buka la laptop,konon nye nak online sekejap,tengok blog.Tapi tak boleh buka.Dah cuba buka bateri masukkan balik tak boleh juga.Berkali-kali cuba tetap tak boleh.Lepastu,tanya ija ada sesiapa tak bukak laptop masa aku tak ada dekat bilik.Ija kata Afif ada buka tadi.Dah sah2 lah budak kecik tu.Dia dah lah selalu main game dekat internet.Semua dia pandai.Dah tu,tak minta kebenaran pula.Lepas afif guna lah,laptop ku dah tak boleh on.Geram sangat.Ni sedang menunggu dia balik dari main basikal.Siap dia sekejap lagi.Eii,geram sangat-sangat.Dah pandai guna,pandai lah jaga harta orang.Selama aku guna tak pernah langsung laptop aku buat hal.Ni tiba2 jadi macamtu.Tu kalau nak baiki ntah berapa lama ambik masa.Nak marah pun dah tak guna,benda dah jadi.Nasib baik kakak punya laptop ada,boleh pinjam dia punya.Lepas ni,comform aku letak password.

p/s: Buat sesiapa yang ada adik yang nakal macam aku ni,lebih baik korang semua letak password,untuk elakkan benda ni jadi..

4 comments:

  1. ala.. sianyer..
    ilah phm.. ilah nyer lappy pn pnh rosak.. sdeh gler.. da la time 2 kt u.. mmng time 2 sdeh n frust ssgt.. abis 200 lbh or 300 lbh gk la.. 2 ilah xigt.. huhu xknfem.. tp mmng 2,3 mnnguu hari2 d u sepi jer.. but now i got my lappy back..

    :)

    ReplyDelete
  2. tau x per..ni pun dah x boleh on9 dah..:) terpaksa ambik giliran nak pinjam lptp kakak..

    ReplyDelete
  3. oh kesiannya..biasala budak2, xtau, dia main godek2.. macam hacker katanya, last2 ...hancus...

    ReplyDelete
  4. hehe..same je cam kes ery~ adik buat main,pastu takleh on..tensen betul..ade je mende yg tak kene..haha..tp ape pun..lebih syg adik dr lappy =p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails