Sunday, September 27, 2009

eid,eid,eid


ija n afif (rumah saudara)..sampai hati dorang x ajak..
diam2 keluar bila aku sbuk dengar ibu ayah berborak bersama saudara..
mstilah gosip hangat...


afif kebosanan menunggu ibu ayah dan aku berborak di dalam..
sebenarnya tunggu duit raya tu..


patung sawah padi untuk halau burung2...
comel patung ni :)


Smile!!!!


from the left: ibu,ryna,ayahanda,afif effy dan ija
lg sorang x dapat masuk sebb nanti siapa nak tolong tangkapkan..


*loving couple*

afif dan rakan2 sepermainannyer..


adikku afif zafri


eksaited terlebih baju hijau tu...

menziarahi kubur..

apakah ini???


antik kan pokok ni...pernah makan buah beluluk??
yg colour pink tu..ni lah pokok nyer...unik sangat..


kawasan kubur...


ija tengah cabut rumput..


ini kubur arwah nenek sebelah ibu...dekat cheras...


ada anak burung...sarang dia kat pokok kubur arwah nenek ni..
tgk gambar di atas...tu lah pokok nyer..


ini pulak kubur arwah atuk sebelah ibu..dekat kuala pilah..


kami sempat baca tahlil bt arwah....


ni lah sebabnya kenapa orang ramai lg suka beraya di kampung...
tgklah pemandangan sawah padi ni...hilang tension..



Tuesday, September 22, 2009

last day puasa..


ayam tu malu bila orang snap gambar dia...


ni rumah nenek sebelah ayah...yg menakutkan depan tu...



saya yang jaga api ni jangan bagi marak...:)

knp ada jer kaki ni...ok lagi satu ija dah makan mentah2...eiu...yuks..

wan tengah sibuk kikis kulit kaki lembu yang berbulu..


it begin...ingat lagi x kaki lembu yang ktorang cterkan b4 ni....urm..ni ada sikit gambar...yelah..mana tau korang tak percaya ke..kaki lembu tu dibuat gulai...
nampak lemak2 kaki tu berkumpul...wan kata best..rugi x raso mace sushi katonyo...
so,ktorang pandang jer la golongan tua2 makan.. :)





Saturday, September 19, 2009

happy eid 2 all of u

now in village..hehehe....kat jelebu sekarang...mybe raya ke3 baru lik kl kot...start dari pagi tadi kan...ktorang masak rendang daging,lemang,kuah kacang,sup daging,yg paling menakjubkan ialah "gulai kaki lembu"eiu..yuks...mula2 wan bakar dulu kaki tu sampai rentung,wan kata biar tak berbau nanti...dah tu wan kikis sampai nampak warna kuning..(sebenarnya ktorang tlg tgk jer ibu yang wat..hehehe)...baru lepas main mercun...oh yer....korang tau...si runky tu ikut....ntah camne boleh muncul kat dalam kete hari tu...terkejut ktorang...banyak juga barang dia bawa..kasut baru,serangga untuk seminggu...dll...hahaha...pastu tadi dia sibuk bila orang nak main mercun...yg paling sedih sekali...kaki dia hampir separuh terputus...ayah bawa g klinik haiwan td...dr kata kene li kaki palsu...sian dia...


ni anak saudara tgk syok main bunga api...


asap bunga api & mercun banyak sangat sampaikan ktorang jalan berpegang tangan
sambil guna torchlight..ada juga lah yg kmalangan berlanggar sesama sendiri


ni mercun gasing....bunyi nyer mak ai...terkejut pak imam tengah solat..
berani tol budak2 ni..ktorang ni nak pgang bunga api pun takut..so,pandang jer la.



ni lak mercun yang hampir meragut nyawa runky..yg runky pun satu
pergi duduk kat tepi dinding tu..mana x hilang kaki..


erm....oren tu lah afif...tengah tolong bakarkan bunga api..yg belakang tu
entiti yg x dapat dikesan...biasalah..malam raya hantu dah dlepaskan..
lagipun rumah wan depan kubur...x caya nanti ktorang masukkan gambr tu bila pagi..
sebab malam ija x berani..takut tangkap gambar entiti...:)

p/s : bt kawan2 yang hantar mesej,selamat hari rya..sory x dapat balas...
line x elok..lagipun kredit cukup2 makan...hehehe..
selamat menjamu selera!!!

Friday, September 18, 2009

wallaweeeee..RAYELAH......


hhaaaaah....inilah diriku....

akhrnya dpt jugak merasa taipan sendiri....hahaha,nama je rkn kongsi tp org tu je yg lolobih...
pg td da minum MARIGOL HL,KURG LOMAK AYAM..
tu yg somangt nk taip nii....owh!!!!!!!!!!rungky pun ada lah...tgh menjalar ats keyboard,RUNGKY NK APE??kataku..@$%#&^$%(*^#@,balasnye..hehehe..meh aku transletkn..MAK,MINTA MAAF,BOY TAK DPT BLK RAYE NI..STU KAKI PATAH DIPIJAKIN EFFY........
sayu...mengalir air mtku....ku pikirin.BILA PULAK RUNGKY MSK ISLAM????
@#%$^&^%$#^%$@%$...kata rungky..OWH,KTNYE WKTU BOKAP NYE MERANTAU KT TNH MELAYU.....HAHAHA....gile btl la aku nieee ...mkin malu la klu efy tgk.....JANGAN!!!!!OK,slmt hary raye,maef zahyr baten....ok nak lotak la jgk gambor wek konangan...nk simpan jari main mercun mlm rayeee..da...............ADA MERCUN KER??????

hm,nk cter ckit..semalam last sekolah..habis jer exam ada khatam al-quran..
ala,,malu lah pulak...dah la x dapat join diorang...x ley puasa lah...hehehe...cam biasa lah...habis semua,proses bersalaman dengan semua orang.Sume cikgu pun aku salam..urm...tinggal dua orang jer...mama dengan umi.ada lagi satu misi,kasi coklat kat mama.alamak...ada pulak penghalang..apa yang menghalang??rahsia..

mama: Apa ni Adina??nah,dia tukar coklat dengan bunga telur..
ija: Eh,x lah..bukan kurma,coklat lah..
hajar: cikgu nak share??
mama: oh.x boleh..merajuk adina nanti..

last sekali,cam biasa,umi lah orang last yg aku jumpa b4 balik rumah

umi: Apa nama blog ija?(dengan muka konfius) emiz??chemiz??
ija: hehehe,amethystchemiz lah..
umi: apa??ulang balik..
ija:amethystchemiz lah..
umi: payah bebenar nak eja.nak tengok blog susah..

hmmm.....begitu lah rutin harianku,,,dpt je peluang,GRAB IT!!!!!!
ingat lagi cikgu Norasah cakap..Adina ni ada jer kat mana2..sume muka awak..
biasalah ..kan dah dapat tittle"ANUGERAH PELAJAR BERBUDI BAHASA "..hehehe

p/s: maat taufiq wan najah!!

penantian bas" cepat ekspres"

4 ur information..ktorang keluar dari bilik td pukul 2.30 kot..yela..konon 2 nyer lah nanti bas tertinggal..so..lisa awal2 pagi dah jerit suruh ktorang siap..yg aku n ziqa membuta lagi..lagipun semalam tidur lambat kot sebab tengok final destination 4...dah habis cter tu lisa lak nak tengok 200 pounds..aku pun join jer la..padahal dah banyak kali tengok..bila ktorang lagi berselubung dia lagilah..ada ker patut pergi tutup kipas,bukak langsir..lpastu menjerit kuat2..macam nenek lampir pun ada..haih..terbantut nak sambung tidur..so,bangunlah..


dah siap2 mandi online sekejap...bila pukul 1 lebih lisa dah suruh kitaorang siap..
berkobar2 betul dia tu..ktorang pun yer jer lah kan..sampai kat admin b4 kul 3 ..bas ni memang special edition punya sebab masuk uitm...x yah susah2 pergi naik bas kuning pergi terminal..tunggu punya tunggu bas x datang2..masing2 dah pandang lisa..:)
untuk tidak membosankan diri aku ajak lah diorang bergambar..ok...ni lah antara gambar2 x betul mereka..not me ok!!




ni sewaktu diorang melakonkan watak cinta tiga segi..
zqa: hk, percayalah..hanya kau bertakhta di hati..sy merayu padamu..percayalah kataku.
hk: lepaskan tanganku sekarang!!aku tidak mahu ada apa2 hubungan lagi dengan kau!!
lisa: hehehe..im happy now..see my face..smile..




lepas bergaduh...kami berbaik semula..



inilah haziqah dan farahin(hk)..



berjam2 menunggu disini...sampaikan hujan turun..tengok..korang percaya x beg tu semua kepunyaan ziqa...ktorang nyer beg sebelah kanan..balik seminggu jer kot..begnyer melambak..tp kan...korang tau..beg dia paling besar tu kan(beg roda) penuh dengan buku.gila rajin kawan ku ni
DL sem ni...Amin...



akhirnya..gambarku muncul juga...x per..family first then friend second..
u happy im also happy (macam pernah dengar ayat ni) lisa,zqa..diam!!hahaha..




uitm dihatiku...inilah kampusku..hidup JOHOR+KUALA LUMPUR!!!



siapa lah punya 3310 (red one) tu...cantik sungguh..lain dr yg lain..
kpd tuan punya hp tu anda sangat bertuah..mana tau satu hari hp tu
jd barang berharga satu hari nanti..ya satu hari nanti...



yg tengah tu muka tension jer...plastik betul senyuman lg dua orang tu...
padahal tgh marah bas x sampai2 lagi..



akhirnya...akhirnya...akhirnya...
kami menadah tangan tanda bersyukur..sampai juga..
ada ker pukul 4.45 baru sampai..jenuh menunggu..
kami serentak berkata"CEPAT KER"
hahaha...x sesuai nama tu...cepat ekspres...cepat ekspres..

p/s : esok pagi dah berangkat ke kampung halaman..

Tuesday, September 15, 2009

Rindu kat korang



inilah rumet sy sekarang...yg paling hyper kat bilik budak yang tudung pink...
ish3...memang bermasalah...bila malam menjelma pnyakit hyper dia datang
dan yg paling bertatasusila mstilah tudung hitam tu...:)


ok...yg paling penting...family first...bonda & ayahanda tunggu kepulangan adinda lusa



inilah nadrah...rakan sekelas yg duduk sebelah saya.
nad...ingat lg x kenangan kita bersama...
biri2...hidung...muffin...biskut.. (paper aku hilang -ko kne marah),g klinik ngan ecah tu..
dan dktr mntak sample #### ecah...ok..tutup cerita



ni rakan2 pengangkap masa kat teknik...gmbar x jelas la...


buat lisa,maz,ziqa bukan kamu smua yg ku rindui...tu tgh2 tu....
sis mizan..senior sy wktu kat nilam...dia dah grad dah pun..


kawan2 dr larkin...skema tol budak yg berdiri tudung hitam tu..
cuba teka siapa??muka nak suci jer awal2 dulu


sakinah...ok..sy x lupakan anda...yg belakang tu hambali...
macamana lak boleh tersesat pun tau lah..suka interframe



sis nawar (kakak katil wktu kat dorm anggerik)..
senior2 anggerik yg lain jgn terasa..gmbar korang x ada..sebb tu x masuk



eija,tasha,ros,keyna n faten (black one tu wanted)
ah....rndulah....lg2 yg wanted tu



ok..ija jangan nak perasan..secubit kuman pun x rndu kat kau...
umi,rndu sangat kat umi..nanti ada masa effy pegi sek..


ni lah atiqah...kawan sejak sek agama..
(maaf..dia sudah berpunya)


hehehe...amni n syafiqah...
ktorang kawan dah lama dah...sejak baby dulu dah berkenalan
nanti ada masa kter kuar sama2 lg tau..

p/s : ok...gambar ni x ikut turutan pun...jd jangan lah gaduh2..:)
bagi kawan2 tknik yg gmbar x ada kat dalam ni *especially fana,budak2 tanjung n dahlia*
bukan dilupai..tapi korang nyer gmbar x ada la..



Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails