Sunday, October 25, 2009

Kedatangan ibu ayah hanyalah sementara..


yeye!! ibu bagi duit..kaya balik..lepas ni boleh pergi jalan2
dekat luar segamat...


Ibu sangat baik sebab sanggup masak dari awal pagi
untuk membekalkan lauk kepadaku..


laci ni dari kosong berubah penuh dalam sekelip mata...



Roti yg lama pun x habis lagi...haih..
berkulat lah nampaknya..


saip ada ketupat lagi...ibu,raya dah habis lah..
oren n epal x ketinggalan..
siapa lah nak makan banyak2 ni...
nampak gaya nyer kena paksa ila makan malam ni..

__________________________________________________

Pagi tadi tengah dibuai mimpi....tibe2 ada call masuk...
Ya Allah....bingit telinga ni....
siapa pulak yang call ni..baru 8 lebih...
sekali gambar ibu muncul di skrin...
ha???aku lambat bangun ker???
tgk jam dah pukul 12.00pm...
Ya Allah...jam mati rupanya....
teruk betul....bangun lambat sungguh...
dengan terkocoh2nyer bergegas ke toilet mandi...
sebelum tu sempat juga jerit kat ibu...
" IBU!!TUNGGU DULU.NAK MANDI KEJAP "

___________________________________________________

Haih...kalau x ada call masuk tadi,tidur lagi barangkali..
ibu datang sekejap jer...pukul 2 nak balik kl dah...
yelah..amik masa 3 jam...
esok dah start kerja....sian...jalan jauh2....
urm...tp best la...lama x jumpa kan..ibu,ayah,afif ikut..
rakan kongsi blog(ija)x dapat datang sebab ada kem kat sek
katanya dia jadi facy....tidur kat sek..
yg paling bestnyer tu....
x perlu lah malam n petang ni g cari makan dekat benteng n nr..
ibu dah sediakan banyak lauk n nasi untuk anak kesayangannyer..
jimat duit....lepas tu stok makanan dalam laci dah penuh balik..
x yah keluar duit lagi nak beli barang kat "billion" tu..

apa2 pun...terima kasih ibu dan ayah sebab sudi datang
ke Johor..jauh tu..ulang alik amik masa 6 jam..terima kasih sebab
dah belikan semua barang2....
siap bagi duit lagi...padahal 14/11 dah cti sem..
SAYANG IBU DAN AYAH...
Ops..tertinggal lagi sorang lah...
juga terima kasih buat afif ku sayang...
kerana sudi mengikut ibu dan ayah untuk bertemuku..
lOVE U SO MUCH...

Friday, October 23, 2009

behind the scene..

Saya yang berbaju biru bertudung hitam..
Xiexie Ainol laoshi...(lelaki yang berkaca mata)
tadi pagi last class mandarin...
sepatutnya ktorang ada tayangan video untuk satu class
tapi current x ada satu uitm ..So,x dapat tgk..:(


Pak Kilau a.k.a. Pemandu Bas


Sebagai Siti dan Tipah..


hurm...kat Nasir Corner ni saya ditugaskan membawa watak
Ali gege...Waiter...Ni lagilah susah..Time ni
banyak sangat pelanggan Nasir ni...
Terpaksa tebalkan muka berlakon depan dorang..






alamak..nampak sangat buat2 rendah..

juga sebahagian dari lakonan..


mimi...ambillah..


wo ai ni...ni ai wo???
ok...hanya lakonan semata2.


scene ni berpuluh kali x jadi sebab asyik ketawa..
tgk lah saya...huduh sungguh...
seperti bibik yang datang dari Indonesia..


apa yang harus saya lakukan ialah
menangis sambil mencari mama..


watak mimi lah paling malu nak bawa sebb brlakon
dekat Dataran Segamat...Ramai orang...
Macam terencat pun ada...yelah.dengan bear nyer..
Ada orang lalu lalang diorang ketawa jer..
hei!!!kami berlakon lah..

Terpinga2..itu yg patut dilakukan...




OMG!!!!hantu!!!lari...

Snap pic di perhentian bas di hadapan pagar uitm.


saya punya teman lelaki awak punya bapa???
dah di translate kan...
ha...inilah tajuk cerita kami..

its me...effy syazwani a.k.a. Pak Kilau


iqa a.k.a. Mak Esah


ugly one....effy a.k.a Mimi


izzati a.k.a Atan


lyana a.k.a Kenanga

Presentation report and proposal "contact lens"

cek semuanya...dah zip ke belum seluar ni...



effy n mazni...macam peguam syariah kan maz tu..
ada gaya lah maz...


b4 ke meeting,mesej group ingatkan pape yang patut..
ye lah..masing2 dah tua..mana x cepat lupa..


orang nyer dah ok...tapi napelah background nyer
lawa sangat..



ha...inilah group member sy..
izyan,effy,maz,shasya,sofia n meor





lega rasanya dah abis present...
Miss Adila pun puas hati dengan presentation ni...
yes!!x perlu dah berjaga semalaman untuk siapkan..
tiada lagi mata katak yg ke kelas seperti zombie..



Sunday, October 18, 2009

Versi Adina Shamiza

Adina n Pn.Sabariah (umi)



Adina n Pn.Norizan (mama)


Adina n Pn.Shahrah



Adina n Pn.Azie Ahmad

ada ker patut dia kata kakak dia yang baik hati lagi berhati
nurani ni jahat ..sebb asyk sy jer yang update blog....
"kata AMETHYST"..kongka sorang oh..:)...(ayat ija)


sian ija....t bila i balik rumah u update lah seberapa banyak
yang u nak yer adik ku sayang..bt lah banyak mana..
x pun t angh balik online kat laptop dia..
kan dah tau password
x pun tunggu jer 14/11 ni..

Saturday, October 17, 2009

jamuan ko "pengurusan acara"


gambar ni sebenarnya x ada kene mengena pun..lisa la
beria2 sangat nak gmbar ni masuk blog...
tu lah anak dia...ke hulu ke hilir dibawanya..
sorang jenab sorang lagi jijah :)
shyyy!!!bear tu ADAM bagi...


ha...tu lah En.hisham..jurulatih kami...
lisa bagaikan dipulau oleh kami...



muka baru bangun tidur ziqa..
dah la baru bangun terus makan..


khusyuk betul makan nasi sampai orang
ambik gmbar pun x perasan...


inilah kawan seperjuangan sy di uitm..



shrek+naga,"fiona",donkey+raja yg jd katak tu



ada ker patut mereka menyuruh saya memegang bekas
ini sendirian..sudahlah masih setengah lagi airnya..
oh...saya tahu...di antara mereka saya yg paling kuat.



tengok la...lisa hanya pegang tu jer??dah la x ada isi
dalam tu...oh..lupa nanti pegang benda berat dia asma..
tengok..saya kawan yang sangat bertanggungjawab

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails