Thursday, November 26, 2009

fight u back !!


aku baru saja habis membaca post yang ija buat..amboi2..mentang2 dah celik IT sikit,dah pandai yer..ok sekarang mari kita membalas dendam....apa ada dengan ija???

1) time masak sama2,dia suka elakkan diri kalau aku suruh lumurkan kunyit kat ikan...
katanya,"ala,ija baru buat haritu,habis lah kuku nanti jadi kuning"..dia tipu.
sejak aku cuti sem ni dan kene masak bersama2 dengan dia sekali je dia pegang
kunyit..last2,dengan terpaksa aku juga yang kene berhadapan dengan si kuning
*kunyit*.

2) time lipat kain sama2.dia suka lambat2kan masa.bila kain dah tinggal lagi
sikit,baru dia tolong..perkara ni terjadi semalam..waktu tu jam 12.30pm..kami
di bawah sedang makan dan dia cakap,"jom lipat baju lepasni.."bila dah naik atas,
dia kata"jap eh,ija nak pergi sidai baju"..aku mulakan dulu..last2 dah nak habis
kain ku lipat ija muncul sambil tersengih...huh..alasan

3) bila aku ada di rumah,pada hari isnin hingga jumaat,dalam jam 2 ke 3 wajib ada
panggilan masuk..siapa lagi kalau bukan si lampir ija tu..apa lagi nak suruh aku
jemput dari sekolah lah...adoyai.aku tengah seronok tengok cerita best2 ija pula
suruh jemput.x boleh jadi ni..aku pun mengenakan syarat..syaratnya,mesti ada
sesuatu untukku bersemangat menjemputnya.hahaha,teruk juga aku ni.

4) bila aku kat segamat sana,kerjanya..miscall je..call x nak..kedekut kredit betul,
aku lah yang banyak menghabiskan kredit untuknya.kalau cakap sekejap tak pe,ni
selagi tak cecah 40 minit x sah..ada je cerita dia bawa..nasib baik cerita tu hot

ok tiga perkara ni la yang sering dia minta,tapi sekarang x adalah dia suruh jemput dari sekolah.kan sekarang holiday...:)aku pun dah dekat rumah..bukan dekan hutan belantara tu *segamat*

apa yang aku lihat.ija yang sebenar ialah seorang yang>>>>

~always cool bila apa2 jadi
~HPK!!(x sampai hati nak tulis penuh)
~happy n nice person
~perangai yg x waras selalu muncul
~dah mula minat novel ust like me..selalunya novel2 ku tu hanya dibaca muka depan ,
tengah n belakang..jawapan yang pasti..ha,novel ni lah dia gila sekarang
~selalu bawa cerita2 terkini..pasal siapa,x boleh diberitahu
~takut kan bugs macam kumbang n lipas..padahal kecil je..menjerit je lebih..
sebenarnya aku pun sama..hahaha..kalau kumbang penyelamatnya siapa lagi eashra lah..
kalau lipas,ayah dan ibu lah penyelamatnya..nak harapkan yang lain,menjerit2 kalau
nampak termasuklah afif n dalila tu..
~uup...ha,apa benda ni..dia selalu soal..aku dah tau jawapannya..
~dia ni kuat makan juga..tapi yg peliknya,badan tu x ubah macam papan..
~lagi satu,kalau dia dah masuk bilik air mandi,mak ai...lama nyer.. padahal yang lain
tengah beratur..
~dia ni baru pandai it..hahahahaha...dulu buta it..
~BTW,dia baik la,kami selalu berketawa bersama2..

sebenarnya banyak lagi nak diceritakan,tapi nanti penuh sangat pula..esok pagi2 dah kena balik kampung..malasnya...tapi nak buat macamana..dah ayah suruh...ikut je la..harap2 sekejap je balik kampung..

Tuesday, November 24, 2009

sayang cikgu!!!!!







Tak sume yg indah dekat dunia ni akan tetep indah...hmm...itulah yg aku alami...guru kelasku nak pindah..nama die Ckg.Mazlina,die seorang yg boleh dikategorikan dalam tiga kelas...
1:happy..
>time tak ade kena mengena dgn pelajaran time tulah die always happy...
2:enjoy..
>time kitorang kuar la..g makan ke..tgk wayang ke..memeng enjoy..senyuman sering terukir di bibir..saje tak nak sedihkan kitorang nie..tahula..nak pindah kat sek baru

Adina :"Habislah kitorang dapat ibu tiri..mesti buli kitorang.."
C.Mazlina:"hehehe..okeylatu.."

3:serius..
>hmm..serius hanya di kelas sejarah..tapi jarang amat nak tngk die marah..adela budak nakal..bru masuk kelas lps ponteng..adeke patut...hehehe...flasback time!!!

Muhd Ihsan:"hai sayang..abang balik!!"...
C.Mazlina :"pandai la awak.."

hmm...itu antara kenangan yg boleh ingt 3 bulan..hahaha..
untuk meraikan pindahnya bonda kami..kami putuskan untk keluar celebrate..(24.11.2009)


pukul 10.15:"adina!cepatla.."...
"pubar deh,pubar.."

pukul 12.35:"jom makan pizza,kitorang be...lannnn..ja.."
:"okey je.."

pukul 1.20...time kat panggung..hahaha...ade satu scene tu..die saje gelak paling kuat..lg2 citer senario..

pukul 3.15....inilah detik terakhir aku,ain n hajar dpt jumpa bonda kami..

"sejuk la tangan ckg,"la..biasela..tak kn wyng nak pasang kipas kot.."
sekali lagi kami diberi sekuntum senyuman..tapi kali ni lebah manis..hingga manampakkan giginya..dihulurkan tangannya kepada aku n hajar..haah.memang benar masih sejuk..

"ckg hantarkan kamu sampai kereta ye.."
"sampai kete je?,hmm..okeyla..


"okey,dah sampai..belajar baik2,jangan lupa ckg k..."kami perasan ada linangan air jernih berlinang di matanya..
hajar dahulu salam,diikuti aku n ain.."ckg jaga diri,selalula on9 ye.."semua sudah masuk kete..aku saje belum..ckg sudah 6 langkah meninggalkan kami..kurasakan masih belum ada kucakapkan...lantas aku menjerit.........

"cikgu!!"
die menoleh engan senyuman....
"sayang cikgu!!"......
sekali lg aku diberi senyuman...lebih manis..itulah ayat terakhir yg dapat aku katakan...hmmm...selamat jalan ckg Mazlina.....


p/s:hmmmm....dedicate to y belove teacher,beruntung sape yg diajar..
"ADINA SAYANG CIKGU!!!!!!!!!!!"

Sunday, November 22, 2009

family calendar 2009


asaslam...yuhuuu.......lamo den tak nulih huh..raso kekok tange nieh..(nie bahaso nogori,yang tak pahe..wet pahe yolah..)family date tahun hmmm..leh tahan la cabarannyer.ade yg best..ade gak yg kurang best..tp sumenyer tak ade lg yg mengalirkan air mata..

hmm...ape nak citer ye??

:wat pasal buaHAN SEGAR...
:wat pasal family...

antara dua..susahnye nak pilih...hahaha,okla citer pasal family..kt citer pasal sorang..sorang..eeeee...takutnyer..hahaha,yg leh capture tuk tahun ni..

Abu Zaki...>suka senyum.
>periang
>pandai wat lawak
>sangat tidak suka anak gadisnyer siap berjam kalu nk g kuar
tp yg paling penting...sentiasa HENSEM...

Rusnah....>(ingin kenal??owh..tidak berkebolehan,mummyku milik papaku..)
>suka teriak pepagi nak kejut g koje,sek,mandi,solat..tak yah kunci jam
pun takpe..hahha
>sangat ambil berat..ikan mati pun tidak boleh dibuang marata..
akhirnya.tanam dalam pasu..
>masakanyer...pergh...always being the top..kalah iron chef.
>yg pasti...in one in a million...

Eashra...>takut cicak
>tido lambat
>bersemangat waja untk kuruskan badan..
>agak pemalas untuk tahun nie..
>suka menyakat adiknyer..

Ryna....>menghadap gigi org malaysia je satu hari..(biasela,nurse gigi)
>suka sepahkan bilik org
>coklat is life...
>agak periang tahun nie..mungkin dirasuk span kuning..hahaha

Effy...>tidak stabil
>kuat makan..
>pemaksa
>rakan kongsi yg lupa diri..hahaha..tak dela
>hampir jadi cina..heee sebb belajar bahasa cina

Afif...>mantain cute
>colourfull
>jalan je koje..
>semakin dewasa..

Adina..>hmmm..nak komen diri sendiri ker??..mane boleh..org lain yg jadi cermin bukan diri kita..sume yg ditulis td hanyalah pendapat ija je...sekadar gurauan..
tahun 2009 rasanye banyak perubahan yg berlaku..

1:dapat buaian,kerusi baru,penghawa dingin,ohh...bil eletrik semakin kurang
..ALHAMDULILLAH...REZEKI DARI ALLAH S.W.T....
2:dapat kawan baru..
3:chemistry LULUS....hahaha
4:USRAH time...
5:create azam baru..
6:cover form 4 silivers..

hmm...itu antara achive tahun 2009..tak lupa..tg kak.bieha,,banyak kasi nasihat..
now..counting the hours to be with you....ok...sampai sini saje..rancang masa depan lebih baik daripada merancang hari esok...wake up...maat taufiq wan najah...alhamdulillah..assalam...




p/s:sayang sume...muahhh...

its a happy,happy day...















Thursday, November 19, 2009

there's nothing else we can say..








nothing else we can say after the incident happen immediately...sebenarnya masa tu kami berdua berganding bahu memasak seperti biasa sebelum parents balik dari kerja..waktu tu..ikan yg dimasak secara stim masih dalam proses kelembutan daging...:) dapur gas dsebelah kiri digunakan khas bt ikan tu...kebetulan ija pula tengah masak sayur mggunakan dapur sebelah kanan...ketika itu aku berhampiran ija..Lepas tu..secara tiba2,papan yg ada dibelakang tu yg kegunaannya untuk menghalang dinding menjadi hitam tiba2 jatuh ke depan...Ya Allah...habis periuk untuk masak ikan tu jatuh...n dapur gas pun tunggu masa je nak jatuh...jantung waktu tu barangkali dah stop pam darah...aku berlari sambil menjerit..yelah..takut kena kaki air panas tu...ija yg dekat ngan tmpat tu pun cool lagi...hahaha...last2 hancur semuanya ikan tu...lunyai...dah x ada rupa ikan kot...aku kutip la cebisan ikan yg masih ada didalam periuk..selebihnya banyak yg dibuang...yelah,siapa nak makan ikan bersalut air kaki..nasib baik pagi tu ibu ada sediakan lauk lain..x adalah kecewa sangat..x lama lepas tu,ayah dah balik...sekarang ni tunggu ibu balik...lambat pula ibu balik hari ni...aku nak naik ke atas mandi ija tak benarkan.ija kata ala,tunggu lah ibu balik dulu...biar kita menghadapinya bersama2...adoyai...ku turutkan katanya..dah lama sangat tunggu...ija call ibu...

ija: hello,ibu kat mana ni???kakak ku yang menjawab,mungkin kerana ibuku
sedang drive
ibu: ni along lah..kenapa?ktorang dah dekat taman impian ehsan ni..
ija: oh,ibu balik lah cepat..ada hal penting nak dicakapkan.ija tak
sanggup menghadapinya berseorangan.
ibu: kenapa??apa jadi??
ija: ala,balik je lah dulu.k,bye.


jam 6.30 ibu baru sampai..kata ibu,jalan jem...sebab ramai ibu bapa amik result UPSR.ija takut nak menerangkan apa yang terjadi...haih...aku pun menunjukkan gambar yang ditangkap tadi kepada ibu dan kakak ku...seperti biasa soalan yg selalu didengar,kenapa?di mana??bagaimana?...setelah puas menerangkan.masalah selesai..

ok...masa untuk mendengar komen diatas kejadian yang berlaku...

ija: hmmm....apepun x delah takut sangat,ija cool je..budak sorang tu yang
lolobih..haih..ape nak jadi kayu sekarang..tak macam kuatnye sifat kayu tu,
da tau kayu,jadila kayu..tak tau jadi kayu..jadila kekayu.........
hahahhhahaaaa oklatu,tak de kecederaan menimpa.....ALHAMDULILLAH........

effy:first time owh...berlaku sedemikian...terkejut pun ada...menjerit sudah tentu..
marilah kita bersama2 mengucapkan takziah keatas apa yg berlaku kepada
keluarga ikan(mangsa)yg masih hidup di dalam fridge...tetapi dalam takat beku.
harap apa yang berlaku dapat di jadikan tauladan buat kawan2 yang lain...


PERKARA YANG TIDAK BOLEH DILAKUKAN SELEPAS SESUATU URGENT!!!!!!!

1.Jangan menyalahkan takdir.
2.Jangan tinggalkan tempat kejadian.
3.JANGAN TATAP MATA IKAN YANG TELAH DIHANCURKAN!!!!!
4.Jangan takut.
5.Jangan tegur ikan tu.

last....dah tau jatuh..kemaskanla..iye,ok??
jange wek dono yo..buruk padahnyo...:)

Wednesday, November 18, 2009

aspire between us.........



(inilah suasana di dalam clazku-4gigih)

once i awake,theres need to just myself,
the sky is blue,the earth is green,
the bird is sing,the rainbow just there....

inilah bait ayat yg aku baca time NST dtg sek..hahaha,tetibe plak rasa berani...rasa tercabar la plak...apepun group ktrg yg plg sporting n yg plg dpt byk markah...Banyak nak cerita ni...Tadi kat skolah,baju kene cat..adoyai...dah lah nak bergambar dengan ckgu n kawan2....n nak g makan kfc ngan ckgu amalina lak tu...cover2 jer lah...nak naik sakit tangan galas beg...x bergantung pun...
Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails