Sunday, January 3, 2010

Barang yang hendak dibawa ke Segamat.






Hari khamis ibu mengajak aku ke pasaraya untuk membeli segala jenis keperluan untuk ku bawa balik nanti..yang diajaknyer aku,sudahnyer satu family pergi..berhimpit2 dalam kereta bagaikan ikan sardin dah..bayangkan lah..4 orang remaja di belakang,afif yang begitu semangat itu dihadapan dipangku ibu..kereta yang digunakan waja saja..ibu selalu kata,biar sempit,janji bahagia..

Mencari barang di belakang rumah je..dah situ paling dekat..tangan ni biasalah,seperti selalu hanya mencapai apa yang diingini..bukan tanganku seorang,banyak lagi tangan..ambil ikut citarasa sendiri..Yelah,dah ibu serahkan satu troli buatku..kami apa lagi,capai selagi mampu..Kira penuhlah troli tu..campur lagi dengan troli ibu..tu dah tentu barang dapur lah..HAHAHA..Dah sampai kaunter bayaran.."ok kak,semuanya RM 492.60"..Amboi,banyaknyer..padahal ambil apa je..dah tu masing2 buat muka simpati..lagi2 aku..Sebab kebanyakkan nye barang ku..

Selepas tu,kami berhenti makan di Alif Bistro..dan berjalan2 sebentar..itulah ceritanyer..HAHAHA..post ku kali ini sebenarnya ingin mengucapkan jutaan terima kasih pada ibu dan ayah..sebab banyak menghabiskan duit..ayang ibu ayah...

4 comments:

  1. haha..
    biaselah tu...
    mcm kitorang jer..

    ReplyDelete
  2. wo shopping mmg best...amik je brg kita suka. time nak bayar tu yg terkezut...

    ReplyDelete
  3. hihi.. biase la tu. time ni la mase utk beli bekal slame 1 sem. slamat msk blaja dear! :)

    ReplyDelete
  4. alin: msti korang lg melebih2 kan,lagi 2 maz..hahaha

    seimura: tu la pasal..haha..nasib baik bukan kita bayar kan..

    juhaira: bukan satu sem la ju..tu untuk seminggu..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails