Sunday, January 10, 2010

" keluarga penyayang "


Abu Zaki bin Ahmad
kini bekerja di LPPKN,Kuala Lumpur..
ayah yang baik,penyayang juga amat kacak bagi kami..
sering menghantar ku pulang ke segamat kerana tak
sampai hati melihat anaknya balik menaiki bas..
sudah mendidik kami sebaik mungkin..
sangat mengambil berat tentang keluarga..
jarang sekali melihatnya marah..
sangat tak suka tentang satu perkara...
iaitu,bila anak2 perempuannya bersiap berjam2 lamanya..
sangat suka pada pokok bunga..lihat lah rumahku
penuh dengan tumbuhan yg menghijau..



Rusnah binti Abdullah..
masih bekerja di SPA,Putrajaya..
ibu yang sangat penyayang bagi kami semua...
sangat mengambil berat tentang kami adik beradik...
mudah berleter bila ada benda yang dia tak suka...
ibu ku sangat pengemas dan rajin orangnya..
suka mencari dan mencuba sesuatu yang baru...
selalu membawa kami keluar berjalan2 bila ada masa free..
sanggup menghabiskan duit untuk memenuhi kehendak kami ..
sudah pasti,masakannya adalah yang terbaik..
bila dah marah,aduhai..macam singa lapar..



Eashra Edzrin Binti Abu Zaki
..
sudah bekerja di putrajaya..banyak gaji owh..HAHA
dia teman sebilik ku di rumah..sangat suka memelukku ketika tidur..
tapi dia selalu tak nak mengaku..malu lah tu..
seorang kakak yang baik dan selalu membuat kami ketawa..
penyelamat kami semua ketika kumbang muncul..
bersemangat waja untuk menurunkan berat badan...
jarang2 mengikut kami keluar berjalan2..
selalu mengacau aku ketika aku sedang sibuk melayan internet..
kadang2 tu rimas dibuatnya ..



Dalila Sharina binti Abu Zaki..

kini,praktikal di rawang..dan menyewa rumah disana..
dalam proses medapatkan lesen kereta..
dia seorang kakak yang baik juga gila2 bagiku..
selalu ajak kami turun makan di waktu orang lain sedang tidur..
dia selalu menyakat orang dan mangsanya tentu ija..
Baru2 ini mendapat 4 flat..fuyoo..pandai owh..HAHA..
kami sering keluar menonton wayang bersama2..
sangat ketagih dengan facebook,twitter..
berazam untuk mendapatkan handphone baru..(-_-")



Adina Shamiza binti Abu Zaki
..
pasti semua sudah tau,dia rakan kongsi blogku..
ramai orang selalu kata kami kembar..yeke??
masih belajar di SMKCP,form5 gigih,science class..
BFF dia rasanya hajar,ain n cikgu2 SMKCP..
Seorang yang cool,nice,selalu tolong cikgu..
telah merangkul anugerah pelajar berbudi bahasa..
adik yang gila2 juga..senang bekerja dengan dia..
suka buat muka kucing shrek bila memerlukan
bantuan kredit dariku..aku pun tak sampai hati tengok..
berusaha gigih untuk mendapatkan result SPM yang bagus
sering membawa perkembangan dan gosip2 baru padaku..



Muhammad Afif Zafri bin Abu Zaki

berumur 10 tahun..Sekolah di SKBTHO dan Sek Agama..
Satu2nya adik lelaki yang aku ada..
suka makan,suka main game kat internet,dan suka kongka astro..
kadang2 perangainya sangat menyakitkan hati..
sangat mengada2 dan manja..mentang2 adik bongsu..
suka mengajak kami berjalan2 bila tiba hari minggu..
walaupun begitu,dia seorang adik yang baik..
sudah tentu aku amat menyayanginya walaupun
macam2 perangai nakal ditimbulkan..


5 comments:

  1. xtionkamen & ecah:

    thanks..yup,sangat happy family..
    miss sangat2 kat dorang..;)

    ReplyDelete
  2. cantiknya yg ppuan ni..sweet aaa...kakaknya lak pandai2 belaka..semoga adik juga mengikut jejak langkah akak yg dpt 4 flat tu...cayalah

    ReplyDelete
  3. haha..thanks kak mia...insya allah...akan mengikut jejak langkahnya..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails