Sunday, January 17, 2010

larikan diri dari UiTM !!!

Scary tak bunyi title tu..
sebenarnya bukan lari dari rumah pun..
pergi keluar outing dengan kawan2 tadi petang..
sebab kebosanan duduk terperap kat kolej ni..
tu yang keluar Segamat..jalan2 cari makan..
selepas solat zohor kami pun keluar dengan menaiki kereta sewa..
(HAHA..dah macam karangan BM dah)

sebenarnya banyak kejadian berlaku tadi..
sebabnya itu kereta manual dan bukannya auto
dah la kami tak pandai guna manual..
aku lagi lah,start enjin pun x pernah,apa lagi bawa..HAHA
tadi banyak kali terbehenti2..
bergaduh2 suruh yang lain bawa sebab ziqa dah mula menangis..
HAHA.takut la katakan sebab tiba2 bau hangus.
tapi kalau yang lain bawa, tak ada lesen pulak..
takut ada polis nanti...

ada 2 tempat baik punya bila kereta tu tiba2 mati enjin..
siap ada yang tengok lagi..berkumpul ramai2..
famous sekejap..
tapi ziqa diberi kepercayaan yang tinggi..
dia bawa sangat slow..
dan akhirnya selamat pergi dan balik...
ha,ni lah kereta manual nyer..

berhenti sekejap ambil duit kat ATM..
kata nak shopping..kena keluarkan banyak2..


Ini lah kolej ku, Kolej Baiduri namanya..
lawa kan warna nya..merah menyala..


Cuba teka mana bilik saya??
kalau betul,nanti korang dapat...dapat..dapat..
ha!! dapat pujian dari saya..HAHA


dah lapar sebab bergaduh tadi, kami pergi makan
dekat KFC Segamat ..dapat diskaun 2.oo lebih
lepas tunjuk student id..HAHA..jadilah..

ni baru tunjuk sikit,yang sebelah kanan x tunjuk lagi.
kita orang borong KFC tadi ...




dah puas shopping..kami pun pulang..
waktu nak balik ke UiTM..
ada pulak road-block atau panggilan BM nyer
sekatan jalan...HAHA..masing2 ucap alhamdulillah
sebab tadi nyaris2 tak bagi lisa atau nina bawa
sebab mereka tak ada lesen..nasib baik....
akhirnya,selamat sampai di UiTM dengan selamat.


~Pengajarannya disini kawan2, sebelum sewa kereta baik tanya
tuan punya kereta itu samada itu kereta yang disewakan
itu adalah kereta manual ataupun auto
~

2 comments:

  1. amboi2 effy...
    outing sakan....
    nie mesti mendera ziqa samapi nangis2 tu kan...
    cian ziqa.hehehe....
    dulu die bawak okey je ngan akak...
    pape pun praktis lg ye...
    kim salam kat ziqa tau...

    ReplyDelete
  2. Viva (M) / Iswara (M)
    Harga tu bole cerita..
    Xpyh nk ikut market sgt kowt..
    Lokasi: Gemereh Segamat .. (klu sy rajin, bleh jer kowt hantar ke uitm tu)
    call/wasap: 0172608554
    wechat: ilzudin

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails