Monday, January 25, 2010

tiket sudah beli !!!

hari ni mari kita cerita tentang tiket..
hurm..hari ahad bersamaan 24/1/10
aku,ila,zqa,n lisa keluar outing ke Pekan Segamat..
tujuan utama mstilah nak beli tiket
sebab dah kecoh2 tiket habis..
menaiki kereta???
sudah tentu tak..serik lah naik kereta sewa
lagi2 manual..aduhai..
so,ktorang decide nak naik bas kuning je..
tengoklah,ramai yang tunggu,ni baru sikit..


inilah bas kuning..HAHA..memang macam bas sekolah kan..
beza nya cuma belakang bas tulis bas UiTM..tu je
pergi kena bayar RM 2.00, balik pun RM 2.00
sangat berkira kan walaupun kami ni student..

nak bagitau ni..terminal segamat dah maju oh..
tingkat bawah dah macam terminal KL..
siap ada gerai kecik2..macam2 barang ada..
dan ditutupi cermin..HAHA
sampai situ rasa terpegun dan terkaku..

ni tingkat atas..bila ktorang sampai lengang je..
macam tak ada orang..kali ni ambil tiket Super Express
Selalunya beli tiket Cepat Express, tapi sebab dah serik
harapkan nama je Cepat,tapi lambat..

Memastikan tarikh..sebab awal2 tu, cina yang jaga kaunter tu
tulis 30/1/2010..ei..kami nak balik 13/2/2010 lah..
nasib baik perasan..kalau tak..
menangis tak berlagu...

dah habis beli tiket,masing2 buat muka kelaparan..
so,kami nak ke McD..
jauh jugak tu..kena naik bas..
ada ke patut lisa n ila ajak naik bas Yow Hoe ni!!
eiu..scary je..naik bas camni..aku awal2 menolak..
bukan memilih,tapi macam tak selamat je..


dah tak nak naik bas, kami naik cab..
huh..hen gui..(sangat mahal)
ada ke patut x sampai bape minit kena RM 6..
padahal dekat je kot..student2 Segamat tau lah
bukan mencekik darah lagi,tapi mencekik leher!!


bila sampai..Ya Allah,ramai sangat orang beratur..
agaknya nak kejar McD lunch punya kot
yelah..murah sikit..

alahai..bila tengok,rasa macam lapar balik tiba2..
dah habis makan, jalan2 pergi tengok baju n bear..
yang best nyer..balik tak yah naik bas kuning..
sebab ada bas UiTM menunggu..HAHAHA
save RM 2.00 tau..


dan...masing2 kepenatan sebab berjalan kaki jauh..
tengoklah muka budak berdua tu..
gaya macam baru lepas menoreh getah..
tak pun membajak..HAHA..

~yang penting,tiket sudah berada di depan mata~

3 comments:

  1. saya pon da beli tiket..hehe

    kat sini baru2 ni ada bas y terbakar..nasib baik takde orang dalm tu..tu la,klo nmpka bas buruk jangn merisikokan diri anda..hehe!

    ReplyDelete
  2. alamak.. tetiba rase rindu kat kampung halaman. sedihnya....

    aku org Segamat.

    waaa.... nak balik malaysia! nak balik Malaysia!!

    ReplyDelete
  3. eh,bkn org johor gak ke??
    tiket balik mane??

    kat skudai pon dah habis...
    tiket ke perak je skrung dah rm130...
    mahal o0o0o..

    so nabil terpaksa buat connecting g kl dulu..huhuh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails