Wednesday, February 3, 2010

"Aku Mahu Kamu"


Karya: "Aleya Aneesa"
Harga: RM 19.90

Empat tahun Qisya Khaleesa cuba bertahan demi merawat luka di hati. Biarpun sukar, dia masih mengharapkan kemaafan Ziyad Fallah. Namun, suaminya itu tetap meletakkan kesalahan ke atas bahunya. Padahal, jiwa ibu mana yg tidak merintih setelah kehilangan satu2 permata hati? Pemergian Faiq yg dijemput ILAHI benar2 meragut kebahagiaan dia dan Ziyad. Keegoan Ziyad membuatkan Qisya berjauh hati. Dia nekad membawa diri.

Di luar pengetahuan Ziyad, dia tabah mengharungi hidup sendiri sehinggalah zuriat kedua mereka lahir ke dunia. Walaupun berat hatinya, Qisya berkorban sekali lagi tatkala dia sengaja meninggalkan bayi comel yg baru dilahirkannya itu di kediaman Ziyad. Dia rela berpisah dgn Firyal hanya kerana mahu menebus kekecewaan suaminya itu.
Namun, ternyata perpisahan itu bagaikan merentap naluri keibuan Qisya. Hatinya tetap juga bergetar hebat tatkala bayangan Ziyad dan Firyal melintas jiwa. Dia tahu, di segenap relung nadinya masih sarat dgn rindu. Dan, dia hanya berperang dengan waktu demi melunaskan kerinduan itu.


Baru baca sinopsis ni..perasaan nak balik rumah dan pergi beli novel membuak2..nampak macam best.Buat kak aleya,tahniah sangat2 sebab novel akak dah mula dapat tempat kat hati peminat2 akak..effy ingat lagi dulu akak ada kata,"aku pilih dia saja" &"aku mahu kamu"..last2 aku mahu kamu juga kan..Alah,tajuk tak penting..yang penting jalan cerita..ingat tak,dulu effy pernah kata,zaman kebodohan effy pilih novel dulu camana??..effy pilih nama penulis yang best.HAHAHA..tapi tu dulu,sekarang dah maju..tengok sinopsis dulu,pastu tengok cover baru beli..Sekali lagi tahniah buat akak..(-_-)Siapa yg minat novel tu,cubalah beli novel karya Aleya Aneesa..Best owh..Serius ,tak tipu..Bagi saya,paling best Hanya Dia Tahu,Semusim Rindu n Segalanya Untukmu..Oh yer,kalau kawan2 free,pergilah blog kak Aleya Aneesa ni..

6 comments:

  1. thanks effy... terima kasih sangat... harap nvl tu tak akan mengecewakan effy. akak dh cuba yg terbaik, klu masih ada kurang... tak boleh nak buat apa... apa pun terima kasih sekali lg ye...

    ReplyDelete
  2. aku ske baca novel tp xske beli.pasal kl beli, aku akn baca skali je..pastu xbaca da pasal da tau jalan cite die.hehehehe

    ReplyDelete
  3. kak leya: sama2 akak..x sabar nak beli..nnti dah baca effy cmmnt.hahaha
    tapi,rasanya msti best punyer..penulis terkenal lah katakan..

    xtionkamen: la..camtu lak..hahaha..

    ReplyDelete
  4. kak mia peminat novel aleeya gak...kebanyakan novel dia dlm koleksi akak...sejak jd cikgu ni je...sesekali waktu cuti je dpt beli...

    selamat baca novel efi

    ReplyDelete
  5. waa...nak try baca la novel nie...

    iznie da baca semua novel kak leya nie..except semusim rindu n aku mahu kamu....
    hehe
    hope yg nie best jugak... :)

    ReplyDelete
  6. sy dah bc novel nih. mmg sgt best! ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails