Friday, February 5, 2010

Dulu, kini, dan selamanya..

hari ni mari kita bercerita tentang handphone..
siapa tak kenal dengan Nokia 3310..
hp ni la,paling awal sy guna..
dulu harganya bukan main mahal lagi..
awal2 kuar tu RM 600..sekarang..RM 80 dah ley dapat..
tapi,sian fon ni.ramai yang memperkecilkan dia..
ada kata hp baling anjing la,hp 33 sekupang la..
macam2 gelaran..paling best,dulu time fon 3310 ni top
selalu compare ngan kawan2 siapa punya housing paling lawa..
biasalah,budak2 baru dapat hp..sangat batak..



Kemudian,beralih pula pada hp Nokia apa ntah..
Tapi orang gelarnya fon butterfly..sebab keypad dia cam rama2..
masa dapat fon ni,dah lompat2 sebab suka..
dulu butterfly ni pun top tau..ramai guna..
sekarang mungkin tak lagi kot..
sebab saya sendiri dah tukar fon Samsung..


nilah Samsung e-730 yang sampai sekarang masih ada ditangan..
Ayah n Ibu bagi masa dapat result PMR..berapa??biarlah rahsia..
Sangat eksaited..sebab first time saya ada fon camera,siap
ada mp3 semua..sangat bangga sebab waktu tu,
hanya saya yang ada fon camera..
kakak2 n adik2 hanya tumpang pandang je..
Ayah beli time mula2 kuar..RM 1300 tak silap..
sekarang,mesti dah turun harga..


akibat dari kegilaan samsung yang selalu buat hal..
bila nak charge asyik tak boleh..bateri pulak dah gila..
saya menyuarakan luahan hati pada ayah juga ibu..
dan ayah membenarkan sy menukar fon..
dan yang menjadi pilihan hati Nokia E63.

memang ni design lama,tapi dah suka..nak buat camana..
So,tadi dah bank in duit pada ayah n isnin ni mungkin dapat..
masa tu, sy masih berada di segamat..
so,terpaksa menunggu cuti raya..
peluang untuk adik2 juga kakak try kongka fon ada seminggu
sebelum sy balik..x pe,gunalah adik2 ku.
sebelum kakak mu ini balik..(-_-")

~novel2 baru,handphone baru,tunggu kepulanganku~

5 comments:

  1. akak pun guna hp pertama 3310 tu..mmg tahan..adik akak laki2 la..pinjam hp tu,alih2 kena air..huhu...tahan oo beli yg ni wp nmpk mcm x elok kan..

    lani akak pakai nokia biasa je..lgpun azam akak ..hp x secanggih mana xpe..yg ptg memiliki kereta & rumah..ni azam org dh keja dik...adik tgh remaja lg..hehe.

    ReplyDelete
  2. hahahaha..3310 memang tahan..oh ek..kalau boleh nak juga rumah n kete,tapi x mampu lah..hahaha..mana ada student yg dah ada rumah sndri..:)

    ReplyDelete
  3. hehe..hp baling anjing..popular tu dulu.kalau ada ni memang orang tabik la..

    tp sekarang tepon canggih ke tak macam dah tak ambik kisah sangat dah..asl bleh msg..skrin bewarna..ada kamera pun da cukup..

    ReplyDelete
  4. wahh
    teringat ohh
    my 3310.
    best ouh
    :D

    ReplyDelete
  5. dla: hahaha..tu lah pasal..ada je orang still guna sebb tahan kot fon tu..

    haikal: apa yg best tu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails