Saturday, March 6, 2010

Happy Birthday Dear...

n3 kali ni khas saya sediakan buat adikku, Adina Shamiza juga merangkap rakan kongsi blog bersempena dengan hari kelahirannya yang akan tiba tidak lama lagi..

9/3/1993..tarikh dimana kami sekeluarga tidak mungkin lupa..iaitu tarikh lahirnya si dia..huhu..Dulu,sewaktu dia masih kecil,nama panggilan dia mija..eiuu..geli je..huhu..barangkali,panjang nak menyebutnya..so,kami tukar dan sampai sekarang melekat nama ija..

dia adalah adik bawah saya dan kini sedang bertungkus-mulus nak ambil SPM..Saya akui,dengan dia saya paling rapat..Bukan nak kata yang saya tak rapat dengan adik2 yang lain,Ohhh..bukan..tapi ntah..mungkin sebab kami banyak berkongsi minat kot dan luangkan masa bersama2..senang berdamping dengan dia...cool sentiasa..tapi,time ada kumbang,lipas,hilang ke cool lan dia..saya pula yang cool..huhu

Kadang2,dia annoying gila..degil..rasa nak belasah je..Dah lah selalunya,malam2 saya yang kena call dia..dia reti apa???miscall je pandai..nasib baiklah sy ni baik hati..Selalunya,kalau malam2 begini kat rumah,kitaorang selalu bergosip...pasal...pasal...pasal...eh!!adalah,perlu ke nak bagitau..huhu..then,agak2 kul 3 am,ajak dia tiding2 "tiding2 merujuk pada bunyi nak turun tangga dengan slowly monopoly" apa lagi...turun bawah cari makananlah..dah puas bergosip la katakan..isi perut yang lapar..kadang2 tu masak kentang goreng,roti telur la..macam2..

Ija seorang yang berperangai gila2..bukan gila level diploma,tapi dah level master..siapa yang tak kenal dia ,mesti terkejut bila tau dia ni macamana sebenarnya..kami2 ni je yang tau..so,ada sesiapa nak korek rahsia dia, silakan..saya sudi membocorkannya..ija suka apa yer??oh yer,ija hantu mainan robot..memang,perangai dah la gila2,macam budak pulak..ada ke hari tu pergi JJ dengan dia,dia suruh beli robot beratusan ringgit tu,,oh...tidak mungkin..baik beli benda lain..novel ke...*wink,wink*

Urm,apa lagi yer..idea kering kontang seperti kemarau melana ni..mood hilang ntah kemana..tambahan pula,sekarang dah 3 am..masa yang sesuai untuk tidur sebenarnya..huhu..sebenarnya,ketika tangan memicit keyboard ni.,saya dah tidur..ni roh yang taip..huhuhuhuhuhuhuhuhuhu "bunyi hantu"..ha...scary tak??hahaha..please la kata ya..ok,mata sangat kuyu level Phd dah ni..

Buat adikku, Adina Shamiza..Selamat Hari Jadi yang ke-17 tahun..Semoga panjang umur,murah rezeki, dan menjadi anak juga adik yang dapat membanggakan keluarga..of course, gudluck 4 SPM this year..hadiah mintak ibu ayah tau..alg dah papa kedana ni...huhuhu..

Salam sayang,
effysyazwani

11 comments:

  1. uish...
    dasat adik awk ye..tahap trtnggi 2..
    emm..korg kembar kew???

    ReplyDelete
  2. hepi bufday kepada adik anda.

    fewit2~

    ReplyDelete
  3. hepi besday utk "die"..tp xde hadiah..=P

    ReplyDelete
  4. Aduh! mmg scary baca n3 ni sebab roh yang menaipnya dan bukannya jasad. oppsss... apapula beza roh ngan jasad? roh tak der, jasad mana bleh menaip. &&%^$

    Hepi birthday to my dear sister Adina Shamiza yang gila-gila mencapai tahap master sudah. Harap-harap dpt ditingkatkan ke tahap doktor falsafah pula. :)

    Nak sebiut nama adik yg menaip menggunakan roh ni memang tersangatlah susahnya amethystchemiz. entah apa2 maksudnya. :)

    ReplyDelete
  5. hoho~awal ucapan diberi..
    muka lebih kurang sama jer..ingatkan kembar~haha
    selamat hari lahir 2 Adina Shamiza..semoga success slalu..

    ReplyDelete
  6. hohoho~ selamat hari lahir la utk beliau.. wlupun belum 9/3 lagi.. hehehe :P

    semoga ceria slalu..

    ReplyDelete
  7. nak join ucap selamat hari jadi jugak...all the best

    ReplyDelete
  8. to all...thanks semua...ucapan kamu semua amat bermakna...huhuhu..cakap bagi pihak adik..:)

    ReplyDelete
  9. oh yer...kami bukan kembar la...dia adik sy,n sy kakak dia...wah...huhu

    ReplyDelete
  10. sy nak wish bufday tuk dye . =)
    semoga dimuarahkn rezeki.
    amin..
    =)

    ReplyDelete
  11. nie ke adik yg ko slalu bwk masekite tadika???

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails