Friday, March 5, 2010

lama punya cerita ma...

seperti yang diceritakan...
ini cerita lama..huhu..minggu lepas punya..
disebabkan test2 yang mencurah2 seperti air hujan
maka, aktiviti berblogging ditangguhkan..
sekarang masa yang dinanti2kan...
untuk
_
_
_
_

MEMBALAS DENDAM

*******************************************************

Hari ahad bersamaan dengan 28/2/2010..saya,ila,ika juga lis ke bilik bacaan untuk menelaah..maklumlah di bilik cuaca cukup panas dan berbahang..masing2 lari turun bilik bacaan sebab situ ada aircond..wah...nikmat betul...lepas dah bosan baca buku, saya pun baring2 di sofa dekat bilik bacaan tu..empuknyer..mengalahkan katil di bilik ni..tiba2,teringin nak send mesej kat ibu..dah berbalas2 mesej..saya pun study balik seperti biasa..tiba2....dapat call..tgk handphone..aik,ibu??bukan baru ke lepas mesej tadi..musykil jugak...saya pun angkat...


Ibu: Darling, cepat kuar..papa dah tunggu bawah ni
*bawah tu maksudnya bawah kolej*

Saya: ha??bawah kolej??ala,ibu acah mak enon kan..cakap la tol2..
(mulanya tak percaya sebab tadi waktu mesej ibu kata
ngah rehat2 ngan papa kat rumah..)

Ibu: Ya Allah..cepatlah..tak caye pulak..panas ni,,
ni kitaorang tunggu tempat biasa..

Saya: ha??serius ke??OK..OK..tunggu!!!!
(bersemangat punya suara)

rupa2nya..betul2 diorang datang ke Segamat..huhuhu..."tipu je..kata kat rumah tengah rehat2..terkejut tau x.."datang2 ..ibu suruh makan nasi n lauk yang dibawa..ibu macam tau2 je..dah lah tengah kebulur time tu..so,ajak la lisa,ziqa n ila makan sekali..macam2 yang dibawa..
siap bagi coklat banyak lagi dari rumah orang kahwin tu..*gambar coklat sedap tak dapat diambil sebab dah habis dimakan*..So,inilah gambar2 yang dapat disnap...









p/s: sekarang ni,ibu dah rajin yer baca blog ni..
ni lepas tgk entri ni apa lagi...
tiap2 minggu buat kejutan macam tu...ok gak kan..
ala,kan sekarang perjalanan 2 jam je..
ada highway baru lah katakan..huhuhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails