Friday, March 5, 2010

Malang tak berbau...

Hari ahad minggu lepas, ila punya mulut gila bising kata jom ambil buah jambu dekat bawah baiduri..ni buah jambu yer..bukan lelaki jambu..huhuhu..eii,nak je aku ikat mulut dia tu guna getah..bising mengalahkan murai..dengan kemalasan tahap kritikal, pergilah penuhi impian dia..lisa dan ika pun join..yer la..nanti kempunan..kesian pula..


konon2 tengok line clear lah ni???huh!!!
tau pun malu...dah la tinggi2 jambu nyer..
nak amik camana pun ntah..


pembaziran berlaku kan..banyak gila kot jambu gugur..
jatuh ke bumi dan busuk..


alalalala,,sopannyer..kan dah kata jambu tu tinggi
nak jugak..haih...dah tercapai2 macam kanak2..
ada ke dia tarik dahan tu goyang2kan biar jambu tu jatuh..


cara goyangkan dahan tak lut..cuba pulak cara lain..
ni lah ika saya..alalala..pandai cari batang penyodok sampah
membantu ila yang dalam kesusahan..



hahaha..suka gila tengok gambar ni..
nampak bersemangat sungguh..
sorang menjolok jambu,sorang tunggu jambu jatuh guna tangan..
aku dan lisa..menjadi pemerhati setia..


muka dia..hahaha..lawak kot...
eksaited dapat genggam jambu dalam tangan..
dah sampai bilik,dengan bersemangat nyer dia amnil pisau
tak sempat tanggal tudung lagi..nak gambarkan ke"eksaited"kan dia..
dan..malang seribu kali malang..
_
_
_
_
_


semua jambu yang diambil tu penuh dengan ulat..hahaha
aku siap tengok lagi,ulat tu..dah la kecik,banyak kot..
aku dah gelak guling2 dah..kesian pun ada jugak..
last2 ke tong sampah lah jawabnyer..
harapan nya musnah berkecai..

7 comments:

  1. cian kt dia..terpaksa la beli buah jambu kt pasar..huhuhuh

    ReplyDelete
  2. m!er4n: hahaha..pasa mana lah tu nak g...kat u ni...

    r-mean: tu lah..kesian kan..

    seimura: hahaha...eiuuuuuuuu..
    tu lah ayat first yg kuar dr mulut sy haritu...

    ReplyDelete
  3. salam.. adik.. ini gambar di UiTM Segamat ke?

    ReplyDelete
  4. salam...aah,tapi ni bawah kolej baiduri...nape yer??

    ReplyDelete
  5. akak dulu belajar situ juga.

    duduk kolej baiduri.. WCL2.. bilik B249.. (waahhh.. lengkap dengan no bilik).. kalau masa jambu tu banyak, memang selalu minum petang bawah pokok tu.. makan jambu je pun. hahahha

    baca blog adik ni buat akak rinduuuuuuu sangat kat UiTM Segamat esp Baiduri..

    belajar elok2 ye, baidurian....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails