Saturday, March 20, 2010

Modul part 4 UiTM Segamat..

Pagi tadi, saya ada modul..Modul ni wajib untuk semua student U..Kalau tak datang,kena repeat next sem..Seawal jam 6 lebih,bangun..adoyai..sabtu tu..sabtu ok..boleh faham tak?? tak ada maknanya nak bangun awal2 kalau tak ada aktiviti.dah lah pagi tadi hujan..Serius rasa nak sambung tidur,tapi bila fikir2 balik..gagahkan juga diri ke toilet..Sampai je Dewan,berpecah ikut group, satu group 19 orang..buat bendera, moto, tag line sume..lepas tu..kami di lepaskan ke hutan mengikut group..kami ada masa 4 jam untuk selesaikan..lebih kurang explorace lah..ada 10 check point..Antara tugasan yg diberi teka silang kata, sudoku, teka-teki,role model ,soalan tentang UiTM ..hurm..banyak lagi lah..Kami punya moto" PANTANG MENGALAH SEBELUM KALAH "..

bertembung dengan group lain..




bab lumpur ni, wo..saya cukup jalan dengan teliti..
konon2 tak nak bagi kena lumpur..
nanti,tak perlu nak basuh kasut..


tengoklah jalan nyer...dah lah time ni hujan turun renyai2..
nasib baik hujan, tak ada lah panas sangat..



facy mintak 3 gurl n 2 boy untuk model..
ambik lah apa saja yang ada di hutan tu ..
dia kata, kalau semua ahli group letakkan
lumpur di muka,full mark untuk check point tu..
kami apa lagi...walaupun eiuuuuuuu
tapi,calit je kat pipi,hidung sume...
anggap je lah tu pemerah pipi..HAHA


atas tu ada jalan berbukit gila tinggi..
cuba tengok betul2..



jalan berbukit lagi...budak bertiga tu gila hyper..
tak penat ke..orang kat belakang ni..
tunggu masa nak pengsan je..



di atas kaki bukit..tercungap2 dah time ni..

bertembung dengan group lain sekali lagi..


ni waktu awal2 berlepas ni..saya orang paling depan..
konon bersemangat waja lah..
dah lama2, saya pulak ke belakang..


orang sibuk buat sudoku, saya menangkap gambar,,


bangunan ni yang semua tunggu2..
menandakan kami dah sampai..
dah nampak batang hidung UiTM..

*************************************************
Setelah di lepaskan keluar dari dewan,
masing2 berebut ke blok i, beli makanan.
ramai kot, berebut2..



balik bilik,terus terduduk depan pintu..
letih sangat..kaki lenguh..
tu tak tengok tapak kasut lagi, penuh dengan lumpur..
tu lah, tadi teliti sangat berjalan dekat lumpur..
tengok..kena balik kat diri sendiri..


kami ada masa satu jam setengah je..
untuk mandi, solat semua..
sebab 2:15 pm dah kena masuk dewan..

Time penutupan modul..
bila orang berceramah..masing2 tidur..
saya dengar lagu guna earphone untuk hilangkan bosan.

Balik je modul petang tadi jam 6.30..masing2 dah terbongkang atas katil..sedar2 je dah maghrib..ila dengan ika lah, kata je nak tidur sekejap..sekali..ha,ambik kau..Lepas,mandi solat semua..saya basuh segala baju kasut yang kotor..Nak memberusnya,adoyai..sakit gila pinggang, tangan, kaki..lepastu,macam biasa online sampai sekarang..ok,mata dah terkebil2..tangan dah ada simptom2 longlai dan uratnya bagaikan mahu tercabut..mahu tidur sekarang...gudnite..:)

~to haziqah dan Jalilah, kesian kamu berdua..kumpul baju kotor setinggi bukit, konon nak basuh guna washing machine, sekali..ha,dua2 machine tak berfungsi..duit RM 3.00 ditelan,kan dah kena basuh sendiri..HAHA..jangan jeles..saya punya baju semua tinggal nak kering je..selamat membasuh..rasailah kepenatan nya..alami dan amati lah keseronokannya..HAHA~

3 comments:

  1. hoho~modul kamik start minggu depan..
    bez gak kalu cam xplorace..

    basuh guna machine rm3 eh??mahal tuh..kesian kepada mereka~

    ReplyDelete
  2. dah tu nak bangga lah..hahaha...
    aah,sini kne RM3.00...mahal kan..rasa nak bawa w.m dr rumah je

    ReplyDelete
  3. buat ape nak bangga, kalu ble nak ponteng jer~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails