Thursday, April 1, 2010

Ini cara saya,cara awak bagaimana ???

Wo...lamanya tak update blog..banyak sibuk lah..baru habis test law..ini pun esok ada test mandarin..khamis minggu depan ada test marketing, writing mandarin, presentation dan test finance ..owh..biasalah..hidup saya dipenuhi dengan bunga2 test..tapi,boleh rileks2 lagi..dari jam 8.30 online sampai sekarang..ha..macamana nak jawab esok ntah lah..nak halal tak boleh..so,kejap lagi kena bersengkang mata lah jawabnya.kesian dekat blog..macam dah lama tak singgah..nak blogwalking pun separuh jalan je..TAPI..tak kira,cuba jugak cungkil,cari cerita untuk diupdate kan..walaupun cerita yang ntah apa2..

Okay kawan2 ..hari ni mari kita belajar cara makan burger @ hanbaobao dengan betul..kepada sesiapa yang nak ikut, silakan okay,tapi kepada sesiapa yang rasa eiuuuu..geli je tengok.tak mengapa..saya sudah biasa menangani kes ini..hal biasa bagi saya..HAHAHA..



1) of course lah buka kan plastik balutannya..
dah tu camana anda semua mahu menikmatinya ??
tak kan makan dengan plastik2 sekali..



2) Tolong jangan terus ngap masuk mulut..
Sila pecahkan burger tersebut pada 2 bahagian..
seperti yang tertera di gambar..



3) Kutip segala sayuran yang ada di atas permukaan daging
contohnya: timun,bawang,kobis..tomato jangan dibuang..
kerana ia dapat membantu melicinkan muka anda..



4) Setelah sayuran telah di asingkan ke tepi...
angkat daging dengan penuh berhati2 kemudian
alihkan daging berkenaan ke roti sebelah..



5) see..yang di sebelah depan sudah suci dari segala sayuran
tengok yang di sebelah belakang tu..ish...sabar2..



6) aktiviti mengasingkan sayuran dilakukan sekali lagi..
itu bawang saya pegang banyak besar..eiuuu..no3..
tak boleh jadi ni..kena asingkan..



7) cebisan2 sayuran yang tinggal pada roti itu haruslah
dibersihkan sehingga permukaan roti nampak licin..



8) Sesudah itu, sila cantum kan kembali kedua2 roti tersebut..



9) Sesudah itu...makan lah..tak kan nak simpan dalam almari
baju atau laci untuk buat perhiasan pulak...
lebih afdal sekiranya makan sambil berfacebook..


Ya,nampaknya itu sahaja cara2nya..HAHAHA..mesti ramai tertanya2, kenapa tak pesan je dekat abang jual burger tu supaya asingkan sayur awal2..ok..tadi order guna mesej..So,saya lupa meletakkan " p/s: abang, tak nak sayur OK!!! "..


10 comments:

  1. keapa tak makan sayur...?tak takut ke muka jadi tak licin..hehe

    ReplyDelete
  2. nak makan burger pon ada trademark sendiri... stail la bro...

    ReplyDelete
  3. soalan : tak mkn sayurkah atau sayur itu tak menyelerakan?
    #kamik baru perasan bnyk tips dlm blog ney~

    ReplyDelete
  4. baru bgn tdo..sedapnya burger..nk mkn brger la hr ni..hehe

    ReplyDelete
  5. sebijik macam cara aku siot. aku akan buang sayur dan bawang, tinggalkan daging dan roti je. baru aku makan burger tersebut.

    ReplyDelete
  6. lorh x mkn sayur upernyer
    ke guna tuk membersih muka..
    ngehngeh..

    =) [airsuam]

    ReplyDelete
  7. zack: bukan x makan sayur la..cuma x suka sayur brger..huhu

    dila: hahaha..x apa..x kisah x licin pun..

    kanip: mstilah...hahaha..bro????

    r-mean: sayur x mnyelerakan..ha..baru btul...huhuhu..yeker??tips??hahaha

    sweety: nak ke??meh sini datang segamat.effy belanja ok..:)

    mira: eiuuuu..nak brsh muka yg dh ada sos semnua tu..hahaha..buat lwak lak

    ReplyDelete
  8. hahahah kita mkn cubit-cubitan,mulut problem skit nak nganga besar2...

    ReplyDelete
  9. hye,im your super super senior ,:)) da 5 tahun akak study kt sgamat tue,and now teringt2 moment kt sane,and pling tk lupa burger segamat tue,sedap kn:)))),tibe2 terjumpe plak blog awk,ni yg singgah ha,rindu sgt sgala kt sane...jdikan segamat tempt pling indah unutk dikenan wlaupun tk sehebat tmpat lain...daaaa,study rajin2:))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails