Thursday, May 27, 2010

Sehari Bersama IBU...

N3 kali ni agak panjang..Pagi tadi teman ibu pergi Klinik Kesihatan Putrajaya..Untuk apa lagi..?? cek kesihatan lah..Adik2 sekolah,so..ibu ajak saya temankan..Kata ibu,nanti dekat sana tak ada kawan..eleh, padahal ibu tu takut kan jumpa doktor..baik ngaku..HAHAHA...So,pagi tadi..kul 7 bertolak dari rumah,hantar ija pergi sekolah dulu..terus ke Klinik...





Ha, ni lah kliniknya...Kitorang sampai awal pun dah ramai jugak..nak tunggu giliran lah yang payah sikit...uish...lama wooo..Klinik kerajaan kan..standart lah kalau lama..Lama dia tu,agak2,kalau tidur..sempat lah lepas 3x mimpi..HAHAHA..punya lamanya..ibu siap pesan lagi pagi tu,"nanti bawak lah 2,3 novel tu..baca..bosan nanti tunggu..".

hahahahaha...tertangkap gambar makcik tu..
kacau lah makcik tu... =)
see,baru sampai,dah ramai macamni..
ni baru kaunter pendaftaran..
belum checkpoint2 yang lain...

ibu ambil no giliran sebelum nak berdaftar..
apa, ingat boleh main redah je ke...tak dapat lah de..
peraturan tetap peraturan...

1030???

sekarang 1016...
owh...tak lama lagi...
lagi 14 orang lah kan maksudnya..

************************************
ha,ni nak dijadikan cerita...
kemusykilan melanda...tentang si dia ini..
si dia ingin cek mata...yang menjadi kemusykilan..
kenapa yer???kenapa???
dia perlu tanggalkan kasut..???
adoyai,saya dengan ibu dah gelak2 dah..
nurse tu kata "tumit jangan lebih garisan merah!"
aiyooo...kakak.memang lah tumit ..tapi tak yah tanggal kan lah..
itu kasut tumit tinggi...HAHAHA...
orang lain semua slumber je..dia sorang tanggal kasut..


eh...tapi itu membuktikan dia ni PATUH PADA ARAHAN
dengan penuh teliti dan ketekunan...
nurse tu kata tumit...ha kau...tumit betul dia letak...

maaf lah kepada si dia....sebab curi2 tangkap gambar ..
NOT ME!! ibu yang suruh..HAHAHA..

ha,tengok lah checkpoint2 tu...
semua kena pergi satu tempat ke satu tempat..
ambil no giliran...tunggu dan tunggu...
dah habis satu checkpoint,pergi ke checkpoint strusnya..
menjalankan aktiviti yang sama..iaitu...
no giliran...menunggu...=)

***************************************
nasib baik saya bawak 2 novel..
baru berkesempatan baca novel WASILAH CINTA WEERA..
karya ROSE HARISSA...seriously,best!!!!
dah lama dah novel ni..tu lah,,saya agak ketinggalan..
novel dia semua best kot...jalan cerita dia...paling tak boleh lupa
CINTA MEKAR DI HATI dgn BERMULANYA SATU CINTA tak silap


tu dia...ibu saya...
Dr kata mata dia OK!!! no hal..
mana taknya...belum disoal...amboi...
laju bukan main jawab huruf2 tu...

banyak lagi checkpoint sebenarnya...tapi...
tak sempat la kalau nak tangkap pic setiap checkpoint...
sebab khusyuk sangat membaca novel...
yelah..tunggu lama..baik baca novel...
ALMOND GOLD..serious sedap coklat tu!!

***********************************************************
dah setel semua, ibu ajak pergi makan...
TAMAN WARISAN PERTANIAN
tempat yang dipilih..




gambar makan tak boleh dimasukkan sebab serabai sangat..
hahahahaha...comot momot dah...
ibu yang makan comot, bukan saya!!..hahaha

***************************************************
habis makan, singgah office ibu....
di PARCEL C, PUTRAJAYA...
walawei..kenapa baru perasan ada side mirror tu..
aduhai...maca, baru first time pergi je..
padahal..dah berjuta2 kali...
siap dah naik tau anak tangga yang ada...





Dalam lif pun sempat lagi bergambar..
gila kecoh dalam ni tadi...bukan saya yer.tapi ibu.HAHA
"ibu,pandang sini!! cepat!! nanti lif bukak,orang nampak"
"depan sikit ibu,tak nampak..ha..dekat sikit"
lebih kurang macamtu lah ayatnya...


Bilik rehat ibu...dah lah penuh dengan makanan...
sejuk pulak tu....saya kalau pergi..selalu lepak dalam ni..tido...
yang paling best..tu cermin tu...gambar sesuai tangkap kat situ...
sebab cermin gila besar..tengok lah gambar2 atas tu..
hahahaha..tu namanya..budak bosan tak ada kerja nak buat!!
sebab tu terhasil macam2 gambar...

tempat ibu membuat kerja...

cool lah screen computer tu..macam kenal je..

**********************************************

balik rumah..ibu terus hantar ayah ke HUKM..
untuk pemindahan kornea..esok mungkin operate...
semoga semuanya berjalan lancar..AMIN.
hurm..esok ayah operate..esok nenek lampir balik..
angah, jangan pulak buat2 lupa...plan kita...
pg jalan2,tengok movie,big apple,secret recepi k!!!

p/s: kepenatan sudah..n3 dah panjang ni..so,gudnight..

1 comment:

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails