Wednesday, June 23, 2010

Cerita sudah basi, tapi tak lah seteruk lauk basi =)


Cerita ini boleh dikatakan sudah sedikit basi..
sebab lama punya cerita meyh..
Ahad hari tu..ibu ayah ajak pergi
Sg.Gabai..sebab afif tu mengada2 sangat nak pergi..
Saya??mestilah pergi..uish.mana boleh tinggal rumah.
Baik ikut dari mati kebosanan duduk rumah..
So, jam 10 lebih bertolak..alah,tak lah jauh mana.
YA ALLAH..memang parking full!!!!!!!
terpaksa parking nun jauh di sana..dan berjalan kaki..
ramaiiiiiiiiiiiiii sangat orang datang..
uish..tak sangka yer..ingatkan nak naik cuti sekolah.
sikitlah orang..rupanya makin ramai.
Sampai je.mata melilau cari tempat lepak..


kira ok lah ni..walaupun tanah tak rata..
banyak akar pokok terlekuk sana sini..
janji ada tempat duduk daripada tak ada..
ayah ibu bentang tikar..
afif melihat pemandangan di atas..HAHAHA


bekas letak telur digunakan...
untuk menghalau serangga2 datang..
maklumlah..anak2 anti,takut serangga..

daripada 4 segi > 3 segi..
magik kan..hahaha..

apa kes mandi air cetek..
paras kaki tu....
tak rock lah..hahaha
sebab tu afif sorang je mandi..
saya takat rendam2 kaki jadilah..


tengoklah betapa sempitnya..
hinggakan yang baru datang tak ada space nak mandi..
uish...bayangkan..air2 mandi dorang bercampur2..
uish....baik mandi dekat rumah..
dijamin 100% selamat dari kuman2..


hurm...duduk je ke afif...

ayah & ibu...

entah pasukan mana yg datang..
siap berkawad sebelum masuk sungai..
ramai tertumpu kat baju biru ni...

tengok, dorang masuk sungai..
sekali2 dengan uniform tu..
buat apa yang ketua drg cakap..
yang lain2 sibuk memerhati..
saya pun tak terkecuali..=)

inikah dikatakan kembar ???oh..tidak sama sekali...
yang kata kembar tu..barangkali sakit mata..

packing barang masa nak balik..
eh, apasal sesat kat sini gambar ni..
abaikan aje...=)

ibu, ayah & ija, effy



allo..daddy....pandang camera lah...
pandang si tudung pink tu buat apa..

melihat tupai berkejaran di atas pokok..
sangat teruja dapat melihat tupai...
lama tak balik kampung lah katakan..
tu yang jadi eksaited terlebih..


afif zafri, adina shamiza, effy syazwani


kemusykilan berlaku disini...
apakah yang sedang orang belakang lakukan??
pegang apa ntah..dapat ikan kot..
hahahaha..sibuk je nak masuk..


hurm...seronok nampak afif..
ada ke patut mandi dekat situ..
kan banyak batu2 sungai..jatuh baru tau..

uish..tu lagi sorang...dah tak ada tempat lagi tinggi??
tu tak cukup tinggi tu...cari penyakit betul..
jatuh nanti baru tau...huh!!
eh..nampak tak apa saya nampak??
tu....ala..yang tu,..tak nampak ke??
(bukan main seksi yang baju biru tu)
dah tau nak mandi pakai lah baju gelap sikit..

syahdu dan sedih nya muka..
barangkali tengah menunggu mesej seseorang kot..
dengar budak2 mandi sambil bising2..jerit2..
tu yang pandang.budak2..seronok lah..
air cetek pun seronok.tak rock betul..
mandi lah kat tempat dalam sikit..

afif muka macam kucing shrek..hahahaha
hahahaha..tergoda lah tengok..


p/s: banyak lagi pic..tapi semua gambar terlalu BAHAYA untuk
tayangan umum..hahaha..hanya ini yg dapat ditapis..
hah!!!! dah jam 4 pagi...ok,masa untuk tidur..
buat ibuku..harap dah puas hati.selagi sy tak update blog..
selagi tu lah ada ayat.."BLOG TAK ADA YANG BARU KE??" =)



5 comments:

  1. kat mana ek sg.gabai ni? sempit je tempatnya..

    ReplyDelete
  2. hahahaha..kat hulu langat lah..dkt ngn sungai congkak...

    ReplyDelete
  3. hahahaha..kat hulu langat lah..dkt ngn sungai congkak...

    ReplyDelete
  4. dekat ngan kajang..dekat gak ngan cheras..hee

    ReplyDelete
  5. best nye mak baca blog ,mak kita dah bagi link pun tanak buka .haha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails