Friday, August 13, 2010

3 tahun yang lepas dan sekarang...hurm....

BOSAN!!!! BORING!!! Baru habis test HR tadi petang disambung dengan test OM tadi malam...hurm....HR ok....OM ko...HUH! MANYAK SUSAH PUNYA SOALAN!!! tu yang blog ntah ke mana..semua ntah kemana...sebab sibuk baca buku..BACA KE???hahaha..ni baru ada kesempatan nak mengupdate...hurm.....(mengeluh je hari ni....) Sekarang waktu bulan puasa...so,mari kita bercerita tentang puasa....oh sebelum itu...SELAMAT BERPUASA...


~PERBEZAAN 3 TAHUN LEPAS DAN SEKARANG (2010)~


3 tahun yang lepas
~BERADA DI RUMAH~



1) Bangun sahur seperti biasa dikejut oleh ibu...kadang2 ayah...

2) Sahur bangun2 turun tangga makanan dah siap di atas meja...

3) Petang ikut je ayah ibu pergi bazar,nak tu ayah.nak ni ibu.semua dapat...

4) Tidak perlu mengeluarkan duit walau ringgit malaysia satu sen..

5) Bulan puasa, duduk rumah..tengok tv...on9...lepak2..

6) Bila tak puasa,tiding2 pergi dapur...cari makanan...

7) Berbuka ramai2 penuh satu meja,main gaduh2 cop yg tu yg ni..

8) Habis berbuka, ada tugas masing2.basuh pinggan,sapu sampah,
kemas meja,masukkan lauk dekat tudung salji...

9) Terawih ramai2 dekat rumah..kdg2 surau..

10) Malam2 kul 3 pagi turun cari makanan walaupun
nanti sahur lagi...

11) Dah kenyang,TIDO!!!!!


Sekarang (11 OGOS 2010)
~BERADA DI UiTM SEGAMAT~



1) Dekat kolej, tak suka bangun sahur..jarang sangat2....

2) Kalau sahur turun katil, nampak meja bersepah dengan buku...

3) Petang pergi bazar dengan kawan2,nun jauh di sana..
dengan cuaca panas...jauh berbatu..sabar je lah...

4) Dah tentu kene mengeluarkan duit..dah tu ingat ni
sistem barter..nak tukar barang dengan barang!

5) Bulan puasa,pergi kelas,ada quiz,test..hurm...

6) Bila tak puasa..tak boleh tiding2..so,duduk diam2 je kat bilik..

7) Berbuka selalu berempat..kadang2 berlima..muka sama
tiap2 hari..apa kata ubah muka..pakai bulu mata
palsu ke,pakai lipstik pekat2 ke..hahaha..

8) Habis berbuka,hurm...buatlah kerja masing2..

9) Tarawih dengan kawan2 je..jalan kaki...

10) Malam2 buat assignment,baca buku kalau ada test n
quiz sampai pukul 3, 4 pagi..mana ada tiding2..istilah tiding2
hanya boleh digunakan oleh saya & adik beradik je...

11) Dah penat menghafal...naik katil..tidur tak ingat dunia..
Esoknya bangun..ke kelas seperti biasa!!!!


HURM..(mengeluh lagi)...tak sabar nak grad tau tak...cepatlah habis belajar..Lamanya rasa..tak sabar nak balik rumah lah..Kalau rumah sejengkal kan bagus..tak pun setapak ke..kan boleh balik rumah ,berbuka bersama family setiap hari...=) Tak apa,3 SEPTEMBER 2010 saya pulang ke rumah!!!!!! Tak sabar dah..rasa tak nak ada tarikh 15 ogos hingga 2 september boleh tak?dah tentu lah tak boleh kan..huhuhu...^_^..Ok,masa untuk YM...bye semua..SELAMAT BERPUASA!


2 comments:

  1. Ala... sikit je tu. Orang yg belajar kat luar negara lagi la kesian. sob sob sob...

    ReplyDelete
  2. ohhh....pglmn yg sgt bhgia bila kt umah! bila kat uni kena jd independent, tp itu yg mematangkan kita :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails