Friday, December 3, 2010

akan ku simpan satu memori...



akan ku simpan..ku abadikan satu memori terindah...
lekat...biarkan...dia berada di sini...di blog ini...
supaya apa yang telah aku lalui akan sentiasa
terpahat di hati ini..aku tidak tau...
andai kata aku terdelete kenangan tadi...
sekurang2nya..ia masih tercatat dia sini....


HAHAHA ,ADUHAI!! JENUH OTAK NAK FIKIR AYAT APA NAK GUNA UNTUK INTRO...tak ada apa benda pun sebenarnya...saja gatal2 tangan nak taip..tadi pergi keluar jalan2...tak lah jauh mana pun..tu JJ belakang rumah je..jalan kaki 10 minit sampai lah..kalau naik kete 5 minit lah kan sampai...hurm...sampai je JJ pergi cari tiket wayang..masa tu ada cerita apa ntah...tapi yang menjadi pilihan hati RAPUNZEL!!so,dah beli tiket..jalan 2 cari makan..dia yang cari makan..bukan saya!! =p...saya makan GELATO FRUITY...dia makan nasi...sedap woo gelato tu...rasa sampai ke tulang hitam kesedapan dia..korang tau tak apa tu GELATO FRUITY????siapa tak tau....search je google image...ha..tgk lah..hahahaha...sedap woo..terasa sampai sekarang.. (^_^)




masa makan dekat food court bawah tu...
sedap jugak makanan dekat situ...dia lah kata kan..
sebab saya tak makan..saya makan GELATO FRUITY..
hahahahahaha..mcm tgh buat promosi pulak..



hurm...lepas makan GELATO FRUITY...(again??!)
pergilah tengok wayang..best sangat2 cerita ni...
RAPUNZEL, A TANGLED TALE....
kelakar ada, sedih ada,rugi siapa tak tengok lagi...
cerita dia pasal...hurm.....ok camni ceritanya....
sepasang suami isteri hilang anak semasa kecik...
anak dia tu namanya RAPUNZEL...
comel sangat2..mata hijau..original tak guna lens...
rambut panjang sangat2 tapi akhirnya dipotong pendek
oleh kekasihnya sendiri...si sihir tu jahat...x baik tau
nyorokkan anak orang...persoalannya di sini..



DAPATKAH RAPUNZEL MENEMUI IBU BAPA KANDUNGNYA??
JANGAN LUPA SAKSIKAN DI PAWAGAM YANG BERDEKATAN!!
hahaha..tadi promote GELATO FRUITY,sekarang promote wayang..
hurm..lepas habis movie...kitorang pergilah makan PIZZA...
walaupun semalam baru je makan pizza yang dibelanja afif...
seperti n3 sebelum ni...hari ni..makan pizza lagi...
tak muak pun..tapi kekenyangan macam ular sawa!!





nasib baik akak beli yang small punya ...
kalau large....ha....akak makan lah sengsorang!...
ini pun terkial2 nak habiskan...



nak tengok magik tak???
mula2 ada makanan.....
saksikanlah.......


1



2



3




TIDIDIDINGGGGGGGGG



aik???mana makanan tadi???habis dah...masuk puut...(perut)
ala,,susunan dah tunggang terbalik dah....=p
ah..tak kira...magik lah jugak tu...



hurm..dah kekenyangan macam ular sawa...pergi ke bangi
sekejap...atas urusan tertentu..oh..terpaksa dirahsiakan..
dekat gambar ni cuba cari ada seorang budak tengah
angkat tangan..cari lah di salah satu tingkap....
cari tau sampai jumpa...comel sangat...dia pakai
baju hijau tak silap...kene teliti betul2 baru nampak...
OK..MULAKAN PENCARIAN ANDA..


setelah urusan yg terpaksa dirahsiakan itu selesai...
singgah jap kat gerai kawan dia....
maklumlah nak jumpa kawan lama...


saya hanya menunggu di dalam kereta...
tak sampai 10 minit....
"EFFY,JOM LAH TURUN,TENGOK DIA
BUAT KENTANG TU..CEPAT..."
first time tengok kentang spring macam ni...
tak perlu tanggalkan kulit kentang tu rupanya...
hanya cucuk kat lidi...masuk kat alat dia..
pusingkan...sampai bergulung2..senang kan???


upacara pemusingan dilakukan...


pusing dia macam kayuh basikal...best tengok..
leka lah jugak sampai tak berkelip mata....




kentang yang dah siap dipusingkan....
dan setelah itu......


renggangkannya..atau dlm bahasa mudah...
jarak2 kan dia dari satu sama lain....hahahahaha
lepastu salut tepunggoreng dalam kuali...SELESAI!...
thanks akak kerana sudi menjadi model =)
(mati efy kalau akak tau efy masuk pic dlm blog)
ok..malam dah larut..esok nak kene bangun pagi..
hantar ija ke sekolah...mata pun dah layu...
selamat malam semua...

p/s: buat akak,thanks sangat2 sebab belanja efy macam2 tadi...seronok keluar dengan akak....lagi2 biila dapat GELATO FRUITY..hahahahaha...cukup efy! tak habis2...sayang akak..babai..=)oh yer..lupa..tadi pic yang suruh cari gambar budak tu mana ada...
saja nak acah mak enon..hahahaha..mana tau dok mencari sampai ke pagi
tak jejumpa...hahaha..BABAI!




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails