Saturday, January 30, 2010

Cemburukah aku???


Cemburukah aku..
Saat aku membelek2 page rakan2 ku di facebook..
dengan tidak sengaja terbuka page kakak ku...
dan statusnya mengatakan dia sudah pun berada di rumah..
Berasa sangat cemburu...Dia kalau boleh setiap minggu nak balik rumah..
Mentang2 duduk Rawang..Sangat mengada2 bagaikan sotong!!!
Hei kamu..Cuti raya cina nanti adikmu ini pun balik lah..
ucapan seperti sangat dengki sampai mati..
oh..sungguh itu tipu..mana mungkin dengki sampai mati..
dengki sekejap je..HAHAHA

nak balik,nak balik,nak balik..
nak beli novel "aku mahu kamu"
kat sini mana ada MPH,POPULAR semua tu
kimono..kinokuya..kinokumiya??
entah,apa nama kedai buku kat KLCC tu..
x tau ejaan..ha..kino2 tu lagi lah x ada..
ibu,dengarlah luahan hati anakmu ini...
ibu..nanti, janji tau..kita borong novel banyak2..
dan macam biasa...
ibu bayarkan ok..HEHEHE..




Wednesday, January 27, 2010

Stop BERBLOGGING dan BERFACEBOOK



Di saat dan ketika ini, saya nak kurangkan aktiviti berblogging juga bermuka buku..Sebabnya assignment saya dah mula mencurah2 turun,macam hujan lebat...Dan test2 sudah semakin hampir..Paling awal 9/2 ni,test law pula tu..WO!!! jangan buat hal..kena hafal dari sekarang..Kalau tak, 100% cmfrm saya bakal terkapai2 sewaktu menjawab soalan..Dengan adanya facebook,saya tak akan dapat berhenti main..Rasa tangan ni macam dah melekat dekat keyboard ..Ikan2,otter,squid,turtle n penguin...Nampak gayanya akan kebuluran..Tak pe,nanti saya akan ajar dia berpuasa..Tak kisah lah,semua tu tak penting...yang penting mulai sekarang tiada lagi main2...BELAJAR,BELAJAR dan BELAJAR..bye2 AMETHYSTCHEMIZ

Pasar..Putih..Makanan..Orang..

Seperti selalu, aktiviti jual beli akan dijalankan pada setiap hari
Selasa..Cuma kali ni berbeza sedikit..Sebab hampir kesemua pelajar
memakai tudung putih sebab berkabung atas kemangkatan
Sultan Johor baru2 ni..Itulah tanda kesetiaan kami semua..







Kualiti gambar kurang memuaskan sebab waktu ni
sangat lah panas dan terik..orang sibuk2 beli makanan
kami menangkap gambar..HAHA..part yang paling best
bila waktu berasa lapar, tinjau balik gambar2 di bawah ni...












banyak lagi gambar sebenarnya,tapi udah2 lah tu...
panjang menjela jadinya nanti..
ALA, KAN SENANG KALAU KATA DAH TERLIUR !!!

~ucapan terima kasih buat LISA sebab dia yang jenuh menangkap
gambar hinggakan berpeluh2..Agaknya kalau diperah baju tu, dapat
lah sebaldi. HAHAHA~

Monday, January 25, 2010

tiket sudah beli !!!

hari ni mari kita cerita tentang tiket..
hurm..hari ahad bersamaan 24/1/10
aku,ila,zqa,n lisa keluar outing ke Pekan Segamat..
tujuan utama mstilah nak beli tiket
sebab dah kecoh2 tiket habis..
menaiki kereta???
sudah tentu tak..serik lah naik kereta sewa
lagi2 manual..aduhai..
so,ktorang decide nak naik bas kuning je..
tengoklah,ramai yang tunggu,ni baru sikit..


inilah bas kuning..HAHA..memang macam bas sekolah kan..
beza nya cuma belakang bas tulis bas UiTM..tu je
pergi kena bayar RM 2.00, balik pun RM 2.00
sangat berkira kan walaupun kami ni student..

nak bagitau ni..terminal segamat dah maju oh..
tingkat bawah dah macam terminal KL..
siap ada gerai kecik2..macam2 barang ada..
dan ditutupi cermin..HAHA
sampai situ rasa terpegun dan terkaku..

ni tingkat atas..bila ktorang sampai lengang je..
macam tak ada orang..kali ni ambil tiket Super Express
Selalunya beli tiket Cepat Express, tapi sebab dah serik
harapkan nama je Cepat,tapi lambat..

Memastikan tarikh..sebab awal2 tu, cina yang jaga kaunter tu
tulis 30/1/2010..ei..kami nak balik 13/2/2010 lah..
nasib baik perasan..kalau tak..
menangis tak berlagu...

dah habis beli tiket,masing2 buat muka kelaparan..
so,kami nak ke McD..
jauh jugak tu..kena naik bas..
ada ke patut lisa n ila ajak naik bas Yow Hoe ni!!
eiu..scary je..naik bas camni..aku awal2 menolak..
bukan memilih,tapi macam tak selamat je..


dah tak nak naik bas, kami naik cab..
huh..hen gui..(sangat mahal)
ada ke patut x sampai bape minit kena RM 6..
padahal dekat je kot..student2 Segamat tau lah
bukan mencekik darah lagi,tapi mencekik leher!!


bila sampai..Ya Allah,ramai sangat orang beratur..
agaknya nak kejar McD lunch punya kot
yelah..murah sikit..

alahai..bila tengok,rasa macam lapar balik tiba2..
dah habis makan, jalan2 pergi tengok baju n bear..
yang best nyer..balik tak yah naik bas kuning..
sebab ada bas UiTM menunggu..HAHAHA
save RM 2.00 tau..


dan...masing2 kepenatan sebab berjalan kaki jauh..
tengoklah muka budak berdua tu..
gaya macam baru lepas menoreh getah..
tak pun membajak..HAHA..

~yang penting,tiket sudah berada di depan mata~

Saturday, January 23, 2010

Benteng

Post hari ni khas buat familyku yang jauh dimata..
Buat ibu,ayah,kakak2 dan adik2..
ni lah tempat yang selalu aku membeli makanan..
dikenali sebagai benteng
kalau bukan kat sini,kat blok i..
merah2 tu kolej ku..dekat je kan..
tapi...ish3...
yang blajar kat segamat ni tau lah apa
benda yang paling suka datang bila makan kat sini..
yang tak tau tu..biarlah rahsia..
nanti kata buruk2 kan U sendiri pulak..




unik kan gambar ni..haha..
tersenyum je bila tengok..
siap ada telinga,mata,hidung mulut lagi..
cute jer..(-_-")

yang tak tahan sekali
kawan2,sila lah tengok kerajinan lisa
nota tu tak pernah lepas dari tangan dia..
tanya je dia apa,tentu boleh jawab..
apa??berminat??
oh,,tidak berkebolehan..
lisa sudah berpunya..HAHAHA

~mEMpeRKEnalKAn~


MEMPERSEMBAHKAN
CC Kolej Baiduri,Sektor A,UiTM Segamat,
HAHAHA..terasa sangat skema..
"Perlu ke detail sangat effy ???"

sebenarnya,malam ni aku sangat bosan..
macam tak ada kerja nak dibuat.
padahal test banyak bulan february ni..
tu lah,masih tak SEDAR DIRI
tadi turun CC sebab broadband sangat lambat
umpama "ibu yang mengajar anaknya yang baru lahir berjalan"
dah puas main game kat facebook,puas webcam ngan family yang jauh dimata..
aku ambil handphone,main snap2 pic dalam CC..

sebab apa aku lagi suka ke CC dari guna BB n Wireless..
Ok,mari kita merungkai segala2nya...sebabnya ialah
Pc nya besar..dah macam TV Plasma yang banyak2 inchi tu.

puas owh tengok..kalau guna laptop mata kena besarkan
kalau guna computer CC,mata kena kecikkan
ha...tu lah perbezaannya kawan2..


masing2 khusyuk mengonline,
aku diam2 snap gambar..HAHA..
ni baru pandangan dari depan..
belum sebelah belakang sana lagi..
besar owh CC ni..memuatkan hampir 100 computer
hahaha..acah mak enon je

turun CC ni boleh pakai seluar tidur kawan2..
HAHAHA..tak percaya???ha,tengok lah budak tu..
nama terpaksa dirahsiakan untuk mengelakkan sebarang ancaman
ada ke patut pakai seluar tidur,mentang2 semua perempuan..

dan yang pasti sebab utamanya...sudah tentu...
main game happy aquarium kat CC ni best..
puas tengok haiwan2 yang dibela,
nampak besar2 belaka..
ada kena mengena ke??
dah tu kalau guna laptop,kecil ker??
baiklah,kita tinggalkan persoalan itu disini

Monday, January 18, 2010

SuNgai DaLAm LaUTan..SuBhAnALLAH






Baru lepas baca email yang dihantar oleh ibu..
tajuknya: "menemukan sungai di bawah lautan"
entah betul atau tidak,saya sendiri tak pasti..
tapi, dari apa yang saya lihat..

SUBHANALLAH
lihatlah kekuasaan Allah..
sebenarnya banyak lagi perkara2 pelik macam ni.
cuma kita je tak sedar,tak perasan..
bila tengok gambar2 ni..
tak tahu nak gambarkan macamana..





Sunday, January 17, 2010

larikan diri dari UiTM !!!

Scary tak bunyi title tu..
sebenarnya bukan lari dari rumah pun..
pergi keluar outing dengan kawan2 tadi petang..
sebab kebosanan duduk terperap kat kolej ni..
tu yang keluar Segamat..jalan2 cari makan..
selepas solat zohor kami pun keluar dengan menaiki kereta sewa..
(HAHA..dah macam karangan BM dah)

sebenarnya banyak kejadian berlaku tadi..
sebabnya itu kereta manual dan bukannya auto
dah la kami tak pandai guna manual..
aku lagi lah,start enjin pun x pernah,apa lagi bawa..HAHA
tadi banyak kali terbehenti2..
bergaduh2 suruh yang lain bawa sebab ziqa dah mula menangis..
HAHA.takut la katakan sebab tiba2 bau hangus.
tapi kalau yang lain bawa, tak ada lesen pulak..
takut ada polis nanti...

ada 2 tempat baik punya bila kereta tu tiba2 mati enjin..
siap ada yang tengok lagi..berkumpul ramai2..
famous sekejap..
tapi ziqa diberi kepercayaan yang tinggi..
dia bawa sangat slow..
dan akhirnya selamat pergi dan balik...
ha,ni lah kereta manual nyer..

berhenti sekejap ambil duit kat ATM..
kata nak shopping..kena keluarkan banyak2..


Ini lah kolej ku, Kolej Baiduri namanya..
lawa kan warna nya..merah menyala..


Cuba teka mana bilik saya??
kalau betul,nanti korang dapat...dapat..dapat..
ha!! dapat pujian dari saya..HAHA


dah lapar sebab bergaduh tadi, kami pergi makan
dekat KFC Segamat ..dapat diskaun 2.oo lebih
lepas tunjuk student id..HAHA..jadilah..

ni baru tunjuk sikit,yang sebelah kanan x tunjuk lagi.
kita orang borong KFC tadi ...




dah puas shopping..kami pun pulang..
waktu nak balik ke UiTM..
ada pulak road-block atau panggilan BM nyer
sekatan jalan...HAHA..masing2 ucap alhamdulillah
sebab tadi nyaris2 tak bagi lisa atau nina bawa
sebab mereka tak ada lesen..nasib baik....
akhirnya,selamat sampai di UiTM dengan selamat.


~Pengajarannya disini kawan2, sebelum sewa kereta baik tanya
tuan punya kereta itu samada itu kereta yang disewakan
itu adalah kereta manual ataupun auto
~
Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails