Saturday, February 20, 2010

Our hobby..nonsense (-_-")



this is our hobby..ramai kata nonsense..
tapi dah suka, nak buat macamana..huhu
dah tak boleh dibendung lagi..
dulu kami berdua kumpul kotak jacker,botol rexona,
botol2 perfume,bekas krim safi..banyak sangat
sampaikan penuh satu plastik hitam untuk satu jenis barang..
tapi
-
-
-
-
-
-
-
-
barang 2 tu menjadi tempat tidur si kokerosh..
siap bawak se family lagi..
so,kami decide buang jer la..
sekarang tinggal tu je lah...(T_T)

p/s: lebih baik ada hobby macamni dari buat bnda yg tak berfaedah
JOM BERHOBBY!!!

Friday, February 19, 2010

"lebih enak dimakan begitu saja"

post kali ni,mari kita bercerita tentang sardin..
ada apa dengan sardin??
"siapa tau,angkat tangan"
of course la ada ikan sardin kan..
itu pun tak tau ke??
ha,tengok pic bawah ni..




selalunya kan,b4 balik ke Segamat..
saya selalu beli satu tin sardin..
bukan nak masak atau apa..
makan mentah2 lah..
tapi,semua rumet2 x suka...
"ewwwwwwwwww"
tu la ayat yang selalu keluar dari mulut mereka
sedap lah..eii,nak je ketuk kepala diorang!!!
ntah kenapa diorang anti betul..

satu family ok jer makan sardin begitu saja
masih sihat walafiat lagi..
malam semalam..kul 3 pagi tak silap..
sibuk berborak2 dengan ija..
pastu terasa lapar..
lauk2 semua dah masuk dalam fridge..
nampak pulak tin sardin.
apa lagi,bukak dan makan..
nyum..nyum...sedapnyer..

LEBIH ENAK DIMAKAN BEGITU SAJA
{ayuh semua..sambil makan sambil menyanyi }

makanan sesedap ni boleh diorang kata ewwwww
huh..tak ada citarasa betul...
bagi yang belum mencuba..
baik cuba sebelum kamu semua dicubakan???
selamat menjamu selera



Thursday, February 18, 2010

no SORRY words!!!!!

adalah nak citer......haha...berkaitan dengan guru chemist 2syenku...
terang punye terang,salin punya salin..die pun bertanya..

Sir :kamu tahu tak dekat JERMAN kos hidup berapa?
Student:......????
Sir :dekat sana semuanya seminggu....gaji dibayar smggu sekali,byr rumah sewa smggu sekali,
dapat bil pun semggu sekali....
Student:wah...fuyyo0...sume keluar...(AKU JER SENYUM!!!)
Sir :hehehe.....memang betul....saya banyak merantau untuk mengajar.....
.....................................................................................................................................................................

Sir :kamu nak tahu tak macam mane nak judge lelaki tu seorang yg kemas??
Student:....(semua budak lelaki tutup muka...malu konon).....hmmm,kasut kot??
Sir :huh....betul tu...nak tengok kemas tak tengk kasut diorang.....so,girls kalu nak cari lelaki
yang kemas dan bersih,tgk kasut..
.....................................................................................................................................................................

Sir :hm.....kalu nak tahu die kaya ke tidak macam mane pulak??
Student:...haha....entahlah....kalu ikut fact chemist ikut chemistry jer......tak kisah kaya ker tak..
janji suka.....
Sir :wah....baguslah u all....tak nak pasangan yang kaya...hm...ok,bagi girls yang materialistik
boleh tengok brand jam yang diaorang pakai....kalau ROLEX..NIKE..BUM
ker...hm...kaya la tu..haha....jangan tgk jam saya...i`m simple person....
.....................................................................................................................................................................

Sir :hmm........tapi apa yang paling penting..kamu mesti kena tahu kenapa negara British
boleh maju....ada satu benda yang walaupun kecil tapi boleh mengubah semua jenis
pentadbiran..satu konsep dan satu kata2 yang amat orang British paling tak suka.....
u all nak cuba??
Student:.....ala....tak mau takut salah.....
Sir :hm..okeylah....putus asa cepatlah u all nie..jawapannyer adalah.....

SORRY....

Student:.....okeylah sir...jomlah start belajar chemist....yeah!!..tq sir ajar kitorang....

Monday, February 15, 2010

Port baru kami di D'Penghulu

dari alif bistro bertukar ke D'penghulu..
makanan dia..urmmm..not bad la..


ija jadi unsound mind setelah kekenyangan..
muka afif ,muka tak puas hati jer??


makanan yang di order telah pun sampai..

mereka berdualah hero kami semua..
suka sangat gambar ni..
ayah nampak sangat muda n cool..
berminat??tidak boleh ma...

i have one happy family at home..


my siblings..
afif,dalila,adina,effy and eashra

Friday, February 12, 2010

Home sweet home..

Gambar ini tiada kena mengena.
ntah kenapa msti upload kan juga..
sebab tengah teringatkan mereka kot..


Tempat kami sekeluarga menonton TV..
TV atas dibiarkan terkapai2..
siapa suruh tak ada ASTRO kat atas..
kan dah kena tinggal..

Ini kerusi cukup keras..
macam duduk dekat besi pun ada..
ibu dengan ayah je suka duduk..



suka3..lawa kan bila tengok pokok semua hijau2..
ayah yang rajin dalam bab2 tanam menanam ni...

Tempat paling best untuk baca novel..
tu dekat buaian tu..
sambil tu, pasang air terjun..
wah,dah macam dekat sebelah water fall..
sambil baca novel,tengok ikan2 bermain2..

bila kelaparan, terpandang pula makanan..









NYUM..NYUM..NYUM..
"sedapnya".."so delicious".."hen haochi"..

Starting from tomorrow..
tiada lagi kesesakan untuk membeli makanan..
tiada lagi proses menjual beli..
tiada lagi pengeluaran duit berlaku..
tiada lagi muka2 penjual..

KERANA
SEMUANYA PERCUMA DI RUMAH

~can't wait for tomorrow..i'm going home~



Kepada Si pemakai cincin


Sekarang ni ramai yang pakai cincin....tapi ikut suka dia je..
sunnah nabi jarang nak ikut ..

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,
dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!!oppss
khinzir lembut sikit , jika kesemua jejari kita menyimpan kuku
yang panjang.... bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk
kesemua babi-babi tersebut.potonglah kuku anda.

The Truth

Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun
hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang
bodoh atau pun degil dan suka melepak sebab diberi makan bahan
kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan
seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,
dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk
ke dalam kepala.

Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau
lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam
najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang
walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah
berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini
tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

~Saya cukup tak suka kuku yg panjang..kuku akan diketip setiap hari ~

Wednesday, February 10, 2010

Cara menangani internet yang slow


kepada sesiapa yang menggunakan apa2 jenis & bentuk
broadband, terutama VODAFONE CELCOM
kalau internet tu slow macam siput babi..korang kena cuba..
ini tips sangat2 berguna..


Amik fingky (nama arwah ikan sy) dan alaskan bawah broadband..
Biar Broadband serata dengan keypad..
Saya cuba,serius..sangat laju Ooo..
Dah macam arnab kena kejar ngan musang.
Oh..kalau kamu tiada si fingky macam saya..
tidak mengapa..jangan sedih..


Ha..Amik kamus n tutup broadband tu sendiri sebagai ganti
Si fingky.."Huduh bebenar dah kamus tu..
EH, jap,itu tandanya,sy rajin buka kamus tau..HAHA"
Kalau tak ada kamus juga??huh,,aiseymen
Carilah apa2 benda yg boleh dialaskan..
Ah..tak kan nak sebut semua..
pandai2 lah korang nak hidup..

~Usaha Tangga Kejayaan~

Monday, February 8, 2010

Awan aneh muncul di Uruguay



~ SUBHANALLAH...Hanya ALLAH sahaja yg Mengetahu
i ~

Cinta Layang-layang


Fysha....
Ini best kalau masuk dlm. Blog ni kan !!!!!
Cantik sungguh gambar dan ayat-ayatnya....

~From my lovely mom~
(Fri, February 5, 2010 5:22:07 PM)


Mungkin ramai dah lihat,sekadar berkongsi buat peringatan untuk semua.
Gambar yang diambil oleh seorang jurufoto yang telah melariskan jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan.

Di sinilah pasangan (isteri? suami?) kepada burung layang-layang ini terlantar antara hidup atau mati, kerana dilanggar oleh kereta ketika terbang rendah.

http://i710.photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/11.jpg

Di sinilah ia menghantarkan makanan kepada pasangannya itu, dan menemaninya dengan penuh setia dan kasih sayang..

http://i710.photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/12.jpg

Sekali lagi ia terbang dan datang membawakan makanan, namun ia sangat terkejut apabila mendapati pasangannya telah mati.. Ia cuba menggerak-gerakkan pasangannya itu, satu keadaan yang jarang dilihat bagi burung atau binatang sepertinya..

http://i710..photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/13.jpg

Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak, dan tidak akan kembali lagi kepadanya, ia mengeluarkan bunyi seolah-olah sedang menangisi pemergian itu dengan hiba..

http://i710.photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/14.jpg

Berdiri di sisi pasangannya yang sudah tidak bernyawa, merasa sedih dengan pemergian itu..

http://i710.photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/15.jpg

Dan akhirnya menerima hakikat bahawa pasangannya itu telah pergi meninggalkannya buat selama-lamanya....
Hidup menjadi sepi...

http://i710.photobucket.com/albums/ww104/estimasoleha/Tazkirah/16.jpg

Begitulah kasih sayang yang Allah ciptakan antara sesama
makhluq Nya..
Manusia bagaimana?

Pastinya burung yg ditinggalkan pasangan..hidup menjadi sepi...kita manusia......???Hayati .....

Sunday, February 7, 2010

Shawl..Shawl...only RM 10.

Mari-mari kawan2..ada shawl lawa2 Owh..Only Rm 10..banyak lagi sebenarnya,,gambar tu baru sikit..rasa nak beli semua tapi,saya tak pakai shawl la..so,tolong promote kan si dia punya shawl..si dia tu ialah Sis Nawwar..dia kakak katil saya dulu kat Teknik KL..kepada yang tak tahu apa itu kakak katil,urm..saya katil atas,dia bawah saya..ha..lebih kurang camtu lah..HAHA..gambar tu,si dia lah..tapi,maaflah..dia sudah berpunya..Kenapa macam dah meleret topik ni..Ok2,kalau berminat boleh ke SINI..Ah,tak kira.korang kena cuba pergi jugak..Siapa pergi dua2 blog tu..dia comel dan hensem..hahaha..kalau siapa tak pergi dia comel n hensem,tapi kurang..HAHA..Sis,sory,terpaksa curi gambar2 ni..





Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails