Tuesday, June 29, 2010

Siapa tak geram tengok benda comel ni !!!!!


Salam blogger...ini namanya n3 yang simple...
ala..janji update kan..ok lah tu...
pic tu semua hasil titik peluh my sis ok..
cool kan...cute gila...rasa...eiiii..geramnya..
nak????hahaha..nak buat sendiri lah...
bukannya susah pun..
uish..gila eksen...ok susah!!!
saya try buat siput...senget..tak jadi..
yang jadi love tu je...belakang love tu..
ada taip nama saya lah..tapi tak nampak pulak..=)
saya buat sendiri..hahaha..bangga ni...



uish...jam pukul 2.32 pagi...
orang tengah enak mimpi..kami bertiga buat siput..
bersungguh2 ni sebab sifu ajar...


senang je buatnya sebenarnya...
cari kain..gam uhu..gunting,benang, kapas, SETEL!!!
buat sambil tutup mata pun boleh..hahaha..
geram tak tengok??


family siput....tekalah mana saya buat??
yang tengah2 tu mak dia...ayah dia accident kene bunuh
dengan pekebun sayur...dia ada anak 2 orang
yang hijau tu anak dia..kembar..sorang mata sepet,sorang besar

hasil tangan ija...hahaha..mata sepet,,,
bibir pink..seksi owh siput ni...
saya punya hijau gak...tapi mata besar..
bibir bergincu merah pekat!!! lagi hot...


haaaaa..saya paling suka yang ni....
ni kakak saya yang buat...
dia gulung2 paper..lepas tu balut dgn benang...
saya nak try tapi....sangat susah ok! tak reti....
tak heran sebab dia nak bagi saya bawak balik U..
hurm...jam menunjukkan 3.19 pagi....
lepas tu apa lagi...kemas2 masuk bilik..TIDUR


Sunday, June 27, 2010

BERTIGA LEBIH ROMANTIK DARI BERDUA

Semalam, kami bertiga ke JJ belakang rumah..
yelah..bosan kot duduk rumah..
lagipun memang dah plan nak tengok wayang..
ibu ayah afif tak ada,balik kampung..
pergi 3 beradik je lah...
kul 4 lebih kitorang gerak..
sampai JJ beli tiket wayang dulu..
tak banyak cerita yang best...
yang best pun semua dah full..
so, kitorang tengok KNIGHT DAY..
movie start kul 6.45..
banyak lagi masa tu...
lagi sejam lebih lah nak tunggu..
ibu bagi duit banyak...
apa lagi....pergi makan lah..hahaha..


baru 5.31 pm...start wayang 6.45...
hurm...tergoda tak tengok makanan??
nak??ambik lah..free je..hahaha..
ni kalau time puasa tengok pic ni..
uish...tergugat iman...

pergi JJ mana sah kalau tak singgah toilet..
ija lah..nak betulkan tudung...
kata tudung senget lah..itu lah...
yang berdua lagi..apa lagi...
hahahaha..dimana ada cermin..
dari buang masa,baik tangkap gambar kan..

dalila sharina & effy syazwani

suci nya muka kami berdua...hahahaha
nampak baik je...sopan..
PERASAN TERLEBIH..

muka lapar je...macam tak sabar nak makan..
cuba teka pic sapa kat cawan tu???
sapa minat bola.tak kan tak tau...
kalau betul..dapat...free ais satu.hahaha

EFFY SYAZWANI & ADINA SHAMIZA
belum apa2..masing2 capai makanan..
ija paling teruk..tengok lah sendiri pic tu..

hahahaha..bajet makan lambat lah ni...
padahal dia paling awal habis...
setengah jam berlalu...


*

*

*

*


hahahaha..pinggan saya...
sangat membazir kan...
roti tu tak sedap..keras...
sapa suruh orang tu bagi saya ayam
yang sangat solid molid...minat pulak saya..
tengok lah apa jadi...pembaziran berlaku..
apa yang anda dapat lihat pada roti tersebut??
soalan untuk hari ini...jawapannya..
akan anda ketahui di akhir n3...

ini pula pinggan ija...
hurm...bagus2...bawak dia pergi makan..
kurang membazir...memang senang
dan untung kalau bawak ija..
pergi kenduri ke makan ke..
memang berbaloi...hahahahaha

ini pula pinggan kakak saya...
uishhhhhhhh...terkedu tengok..
kalau dia habiskan tulang tu..sos dan sayur tu..
senang lah pekerja KFC..
tak yah basuh pinggan lagi...
sebab dah clear..hahaha..

bila dah kekenyangan...
dapat ayam solid molid...
ini lah jadinya...makan main2...
daging ayan dibentuk dan dijadikan gigi..
hahahaha..dah lah orang ramai masa ni..
buat malu je...ha??muka ija macam muka
HUGO..pernah tgk tak kartun tu..
sama kan...kan??

ish...muka konon sopan lah ni...
ni muka kekenyangan ni...
tengok mata tu..layu je...


uish....masa ni..tengah sibuk membalas mesej..
tiba2..ada budak menangis..kene marah..
sebab tu pandang nak khusyuk je...
muka tak puas hati & geram tu sebenarnya..
ada ke patut nak marah anak dia..kecik lagi ..
habis makan...singgah toilet dulu..
sebab kejap lagi nak tengok wayang..


*

*

*

*





THREE OF US
~dalila, effy, adina~

KNIGHT DAY..boleh tahan lah
cerita dia best jugak...
berbaloi tengok...
siapa belum tengok..apa lagi..
pergilah tengok..tak rugi..betul ni saya cakap..

~JAWAPAN UNTUK GAMBAR ROTI TERSEBUT = KUBUR~
hahahahaha..nampak macam kubur kan..ada 2 tulang ayam
ditegakkan atas roti..uish....tanpa sengaja ni...
bila tengok pic ni balik..baru perasan...



Wednesday, June 23, 2010

Cerita sudah basi, tapi tak lah seteruk lauk basi =)


Cerita ini boleh dikatakan sudah sedikit basi..
sebab lama punya cerita meyh..
Ahad hari tu..ibu ayah ajak pergi
Sg.Gabai..sebab afif tu mengada2 sangat nak pergi..
Saya??mestilah pergi..uish.mana boleh tinggal rumah.
Baik ikut dari mati kebosanan duduk rumah..
So, jam 10 lebih bertolak..alah,tak lah jauh mana.
YA ALLAH..memang parking full!!!!!!!
terpaksa parking nun jauh di sana..dan berjalan kaki..
ramaiiiiiiiiiiiiii sangat orang datang..
uish..tak sangka yer..ingatkan nak naik cuti sekolah.
sikitlah orang..rupanya makin ramai.
Sampai je.mata melilau cari tempat lepak..


kira ok lah ni..walaupun tanah tak rata..
banyak akar pokok terlekuk sana sini..
janji ada tempat duduk daripada tak ada..
ayah ibu bentang tikar..
afif melihat pemandangan di atas..HAHAHA


bekas letak telur digunakan...
untuk menghalau serangga2 datang..
maklumlah..anak2 anti,takut serangga..

daripada 4 segi > 3 segi..
magik kan..hahaha..

apa kes mandi air cetek..
paras kaki tu....
tak rock lah..hahaha
sebab tu afif sorang je mandi..
saya takat rendam2 kaki jadilah..


tengoklah betapa sempitnya..
hinggakan yang baru datang tak ada space nak mandi..
uish...bayangkan..air2 mandi dorang bercampur2..
uish....baik mandi dekat rumah..
dijamin 100% selamat dari kuman2..


hurm...duduk je ke afif...

ayah & ibu...

entah pasukan mana yg datang..
siap berkawad sebelum masuk sungai..
ramai tertumpu kat baju biru ni...

tengok, dorang masuk sungai..
sekali2 dengan uniform tu..
buat apa yang ketua drg cakap..
yang lain2 sibuk memerhati..
saya pun tak terkecuali..=)

inikah dikatakan kembar ???oh..tidak sama sekali...
yang kata kembar tu..barangkali sakit mata..

packing barang masa nak balik..
eh, apasal sesat kat sini gambar ni..
abaikan aje...=)

ibu, ayah & ija, effy



allo..daddy....pandang camera lah...
pandang si tudung pink tu buat apa..

melihat tupai berkejaran di atas pokok..
sangat teruja dapat melihat tupai...
lama tak balik kampung lah katakan..
tu yang jadi eksaited terlebih..


afif zafri, adina shamiza, effy syazwani


kemusykilan berlaku disini...
apakah yang sedang orang belakang lakukan??
pegang apa ntah..dapat ikan kot..
hahahaha..sibuk je nak masuk..


hurm...seronok nampak afif..
ada ke patut mandi dekat situ..
kan banyak batu2 sungai..jatuh baru tau..

uish..tu lagi sorang...dah tak ada tempat lagi tinggi??
tu tak cukup tinggi tu...cari penyakit betul..
jatuh nanti baru tau...huh!!
eh..nampak tak apa saya nampak??
tu....ala..yang tu,..tak nampak ke??
(bukan main seksi yang baju biru tu)
dah tau nak mandi pakai lah baju gelap sikit..

syahdu dan sedih nya muka..
barangkali tengah menunggu mesej seseorang kot..
dengar budak2 mandi sambil bising2..jerit2..
tu yang pandang.budak2..seronok lah..
air cetek pun seronok.tak rock betul..
mandi lah kat tempat dalam sikit..

afif muka macam kucing shrek..hahahaha
hahahaha..tergoda lah tengok..


p/s: banyak lagi pic..tapi semua gambar terlalu BAHAYA untuk
tayangan umum..hahaha..hanya ini yg dapat ditapis..
hah!!!! dah jam 4 pagi...ok,masa untuk tidur..
buat ibuku..harap dah puas hati.selagi sy tak update blog..
selagi tu lah ada ayat.."BLOG TAK ADA YANG BARU KE??" =)



Surat buat ayah...




Kehadapan daddy ku yang kini sedang menonton WORLD CUP di bawah..
Ayah, di sini kami adik beradik ingin mengucapkan..
SELAMAT HARI BAPA yang telah berlalu..
baru hari ini kami berkesempatan mengupdate blog..
Maklumlah,anak2 mu kini semakin sibuk
dengan tugasan facebook juga YM yang diberikan guru..
semakin hari,blog ini semakin tiada penghuni..
lebih 3 hari,maka berhantu lah ia...(-_-")

Buat ayah, sekali lagi..Selamat hari bapa..
Kami ingin menguapkan jutaan terima kasih..
kerana sentiasa membantu kami..
kerana sentiasa berada di sisi kami...
di saat anak2 mu ini terumbang ambing..
kerana sentiasa memenuhi permintaan kami..
kerana...dan bermacam2 kerana...
Jasamu tidak terkira...
seperti juga ibu..
ketahui lah bahawa
kami adik beradik...
sangat menyayangimu...

LOVE & MISS U DAD!!!!!



FULL OF LOVE ,
Sha,Ryna,Efy,Ija,Afif.


Friday, June 11, 2010

Tinjau sikit apa ada dalam tu......


Jom kita tinjau apa ada dalam itu..
kami ada rahsia besar..
baru hari ni nak share ngan korang sume..
lets go!!!!!



*

*

*

*

*


IMPOSSIBLE!!.....hmmm,kembar ke tidak nie?..
kalau tak kembar kenapa baju seluar sama je??
ish..musykil..musykil....
sebenarnya..ibu memang suka beli sepesen..
lagi2 untuk kami berdua..
maklumlah..kalau sorang dapat...sorang tak dapat
ha..alamatnya..nanti muncung gila panjang
sampai boleh sangkut 5 hanger..
so, nak elakkan pertengkaran...
ibu pun belilah sepasang..

masih tidak percaya???
check this out!!!!

_

_

_

_

















ha...dah tengok kan....
tu lah..kami berdua tak tipu..
senang..boleh tukar2...
agak2 nak pakai yang tu..tukarlah..

dah percaya ke tak ???
cakap percaya cepat!!!

~sekian n3 ringkas dari kami malam ni =)~

p/s: kepada ibu2 sekalian ,belilah barangan buatan MALAYSIA..
kepada ibu dan ayahku..hehehehehe..bila nak dapat yang baru?? =)


Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails