Wednesday, December 15, 2010

saya nak bulat dan panjang tu....



Malam berlalu...kini munculnya pagi...
dimana semua orang sedang nyenyak tidur...
dibuai mimpi yang indah2 belaka....
Di sini pula...saya ternampak sesuatu.....
sesuatu yang membuatkan air liur keluar
dengan derasnya..umpama air sungai...
saya ternampak....ternampak sesuatu....
dimana rupanya bulat2...berlubang di tengah.
dan panjang2..ha!!!! membuat kan saya lapar!!




KERANA




2 JAM YANG LEPAS!!!!!!!
saya sedang menikmatinya......
dan kini terasa kelaparan lagi.....


argh!!!!!!!!!! sedapnya!!!!!!
nak makan lagi lah!!!!!!



donut bersalut gula berperisa coklat....
juga hotdog berperisa hotdog lah....
bila saya snap gambar ni....
donut dan hotdog berkata....
"nak gambar sorang2,tak nak berdua"
oleh itu...di bawah ini lah hasilnya..hehehe...



smile....cikelik!!!!
lihat rupaku...sungguh comel kan....
tapi badanku hangus sedikit...=)

uish...ni buat sendiri ni...pandai kan...
bulat2...comel je bulatan nya....
tengok lah tangan siapa yg membulatkannya...
JOM PERGI MAKAN!!!!!esok puasa...jom sahur jom...

"SELAMAT BERPUASA PD YG BERPUASA ESOK HARI"





Monday, December 13, 2010

Hantu Kak Limah bersama afif...


Bertemu kembali..hehehe...Hari sabtu baru je keluar jalan2
dengan ija mengangkung...tengok SINI..Keesokan harinya ..
pergi memburu Hantu KAK LIMAH..yer...
masih berdua...hehe..pergi mana???
mana lagi..jj belakang rumah lah...


macam biasa..sebelum je jj...
haruslah bergambar untuk kenangan terindah...
pergi berdua dengan afif..kali ni naik kereta ..
saya bawa??tak lah..mana ada lesen...ada orang hantar..
(sila abaikan tudung hitam tu..hehe.tudung yang sama pergi mengangkung dgn ija)


yang rajin menemani afif memburu HANTU KAK LIMAH...
yang lain semua tak nak ikut...saya dah janji..kene lah pergi..
lagipun ada matlamat lain..hehe..apa lagi??NOVEL LAH!!!


opsss..ada gegaran berlaku sedikit...
sampai je di jj...kami membeli tiket wayang...
cerita apa lagi yang budak ni nak...
HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH lah
beli lah tiket...masa lambat lagi..jalan2 dulu...


afif sempat tengok tv yang disediakan 3D...
best sangat..hehe...ayah apa lagi....
beli lah...nanti baru syok tengok muvee...
RM 15198...uish..mahal gila....
bukan mencekik darah..dah mencekik leher..


sempat lagi tu....
afif mempromotekan cerita...
HAUNTED apa ntah..x nampak ler pulak...


masa beli tiket...tak ramai sangat...
sebab kami pergi awal...pukul 11.15 dah terpacak kat sana..
tu pun masa beli dah hampir full...nasib baik..
kalau tak..ada yang meroyan tak dapat tgk...



nak makan awal lagi sebab tadi dah sarapan...
so jalan2,lepas tu makan aiskrim awal2....
MCFLURRY MILO....sedap...afif belanja..
manis je rasa...kalau guna duit sendiri pahit...=P


khusyuk tengok iklan muvee yang ditayangkan...
damping malam tak silap..nampak best..nanti nak tengok lah!!!

*****************************************************

hurm...selesai tengok cerita tu...ya allah....
penuh dalam tu...memang bising dengar diaorang ketawa..
bukan ketawa malu2 dah..ni terbahak2 punya ketawa...
yang lebihnya orang besar bukan budak2....adoai....
lepastu apa lagi...KFC atau McD???
hehe..McD lah..walawei.....


sedapnya....teringin lah pulak nak makan....
afif jugak belanja...sy nak belanja dia kata tak payah..
dengan pantasnya saya kata OK!! hehehe


menunggu saat untuk makan....
muka tak sabar je budak ni...
sabar lah..tak lari kemana burger tu...
30 minit kemudian.....


habis licin dah sebab masing2 kebulur...hahaha
yang tinggal sos cili yang pedas bangat...
sebelum balik sempat beli set Mc Chicken untuk
yang dekat rumah tu...sekali dengan McFlurry...


dah siap bungkus untuk yang di rumah...
lepas habis makan....apa lagi???
nak lunaskan geram semalam...
pergi POPULAR LAH!!!!
beli novel semalam...hehehe
yang menjadi pilihan hati.......
novel di bawah...


sebab saya ahli popular ni...
dari 8+ lebih...ke 6+ lebih...
murah kan lepas diskaun....
rugi lak tak capai je novel banyak2...
tak apa...nanti beli lagi...
sekarang dalam proses membaca
buku LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU...
ok...nak sambung baca novel tu...
tak nak tidur malam ni!!!! nak baca novel!!
selamat malam semua..babai!!!



Ngangkung bersama ija...


Pada hari sabtu yang lepas, kami berdua ke jusco cheras selatan
atau ke jj belakang rumah..ini adalah disebabkan jaraknya
yang hampir dengan rumah kami..oleh itu kami namakannya
jj belakang rumah...naik tut tut lah dengan ija....hehe....
dah lah tak ada lesen..slumber je bawak skuter..drift lak tu..


effy dan ija di toilet jusco...
tempat paling sesuai sebab cahaya dia lawa...


bersiap dahulu sebelum ke sana....
sempat bergambar di rumah...=)


ada orang kata...pipi masa ni tembam...
ish..mana ada lah..kan..kan...hehehe...
ye..tau lawa...lawa sangat ros putih tu....


effy syazwani.....
saya kakak......


adina shamiza....
saya adik.....


sampai2 je...beli tiket wayang..tak ada cerita best masa ni..
kitorang layan ngangkung lah...start lambat lagi...
so,pergilah makan dulu..lagipun tak makan lagi....
ija nak KFC.saya nak McD...yang menang??
KFC LAH!!!!!


dengan muka kemenangannya...
suka lah tu..ha!! makan lah puas2.....
tak habis siap!!! sumbat2 dalam mulut tu...


tidididing.....sedap kan??
hehe..sekarang terasa lapar lah pulak...
bila pandang gambar ni...ish!!! hari tu buang roti...
kan dah menyesal....ish...ish...ish.....
15 minit berlalu......

dah setengah dimakan....ish..comot betul lah..
tu tak tengok mulut lagi...lagi2 mulut ija..
saya??eh..saya tak...saya ok apa....=P


akhirnya....habis jugak....erkkk....alhamdulillah....
oh...spesis kulit2 ayam dan roti kami memang tak suka...
sebab tu ditinggalkan terkapai2....
habis je makan..kami ke tingkat atas....
sebab cerita dah nak mula...




sebelum masuk panggung wayang...
kita beli dulu..hehe...
padahal dah kekenyangan...
beli jugak tu....adoai....

********************************************************************

lepas habis tengok ngangkung....
kitorang jalan2 di popular....tengok novel2 baru....
OMG!!!!!!! ADA NOVEL SITI ROSMIZAH LAH!!!!
ok,saya suka penulis ni!!!! suka!!!!! cerita2 dia buat
best sangat2...dari awal cerita dia pandai guna ayat buat
pembaca tertanya2....tak apa..esok saya beli..
sebab kalau nak beli satu novel..hurm..membazir..baik
tunggu esok...boleh dpt 4 novel..hehehe....
idea yang bernas kan???

tunggu kehediranku NOVEL!!!!!
tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
sangat2.................


ehem2....khusyuk nampak cik kak.....
cari buku 9 clues lagi lah tu....

sumpah geram sangat tengok novel2 ni!!!!
rasa nak ambil semua novel ni sekali dengan rak2...
ish!!! geram lah tengok..tak apa..tunggu je lah!!!!

membaca amalan yang bagus...
walaupun sebentar di kedai berhampiran...
hehe...bukan ija je rajin bebenar....


hehehehe...lawa lukisan kat buku tu...
teruja tengok lah....

muka sedih nak tingglkan buku paling disukai....
dalam hati tu sebenarnya berkata....
"esok aku pergi jj lagi,aku beli kau ok..tunggu!"
kemudian...kitorang pun balik lah ke rumah...
5 minit je dah sampai...hehehe....
esok nak keluar lagi tapi dengan afif pulak.....
pergi mana??pergi jj belakang rumah lah!
ok...bertemu di n3 seterusnya...babai!..



Friday, December 10, 2010

TAKUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




takut sangat2...itulah perasaan yang boleh
digambarkan saat dan ketika ini.......
dari tadi...asyik bukak laman web UiTM....
tak dapat...lepastu..dia kata nak hantar kat email...
dah bukak email berulang kali...
bukak tutup..bukak tutup....
masih tak dapat lagi.....


hurm...pagi ni sure line teruk sangat2...
bukan sorang dua yang check...
tapi beratus ribu orang....aduhai....
jam 9 pagi result akan keluar....
uish....takut,gementar..dah gigil2....
macamana lah agaknya result sem 5 ni....
harap2 ok dari sem lepas....
AMIN...



Sajian tengah malam...



Assalamualaikum semua....
oh...ye....seperti yang anda semua telah lihat...
(gaya ala2 angkuh dan bongkak)
kami ni memang,..sahur setiap malam...
jam 2 dan 3 pagi akan turun ke dapur mencari makanan...
ini adalah kerana selalunya apabila makan di petang hari..


MAKANAN TERSEBUT TIDAK TERUS MENUJU KE TEKAK
TETAPI IA KELUAR KERANA ADA LUBANG DI LEHER...

sebab itulah kami ni makan tengah2 pagi...huhuhu
ok...cukup dengan mengarut...
tapi ,memang betul pun...
selalunya memang akan melakukan
aktiviti memburu makanan jam 2 dan 3 pagi..
jadi..yang menjadi sajian KAMI BERDUA...
"merujuk pada effy dan adina...."
ini lah sajian yang bakal meningkatkan lemak...




gambar 1: hotdog panas
amat enak dimakan berdua sahaja...
22 hotdog dibahagikan dengan 2 = 11
maksudnya disini...seorang ada 11...hahahaha
oh...tidak cukup lagi...oleh itu..sajian tambahan adalah..



gambar 2: ayam dan kentang
masih dalam proses memasak...
kita tunggu lagi 5 minit.....


sudah siap untuk diangkat...
jangan lupa..tambah sedikit garam dan black paper...
ok...finish!!! itulah saja sajian kami malam ini...
"selamat menjamu selera"


p/s: jgn amalkan selalu sebab boleh menyebabkan
peningkatan lemak di badan....=)




Friday, December 3, 2010

akan ku simpan satu memori...



akan ku simpan..ku abadikan satu memori terindah...
lekat...biarkan...dia berada di sini...di blog ini...
supaya apa yang telah aku lalui akan sentiasa
terpahat di hati ini..aku tidak tau...
andai kata aku terdelete kenangan tadi...
sekurang2nya..ia masih tercatat dia sini....


HAHAHA ,ADUHAI!! JENUH OTAK NAK FIKIR AYAT APA NAK GUNA UNTUK INTRO...tak ada apa benda pun sebenarnya...saja gatal2 tangan nak taip..tadi pergi keluar jalan2...tak lah jauh mana pun..tu JJ belakang rumah je..jalan kaki 10 minit sampai lah..kalau naik kete 5 minit lah kan sampai...hurm...sampai je JJ pergi cari tiket wayang..masa tu ada cerita apa ntah...tapi yang menjadi pilihan hati RAPUNZEL!!so,dah beli tiket..jalan 2 cari makan..dia yang cari makan..bukan saya!! =p...saya makan GELATO FRUITY...dia makan nasi...sedap woo gelato tu...rasa sampai ke tulang hitam kesedapan dia..korang tau tak apa tu GELATO FRUITY????siapa tak tau....search je google image...ha..tgk lah..hahahaha...sedap woo..terasa sampai sekarang.. (^_^)




masa makan dekat food court bawah tu...
sedap jugak makanan dekat situ...dia lah kata kan..
sebab saya tak makan..saya makan GELATO FRUITY..
hahahahahaha..mcm tgh buat promosi pulak..



hurm...lepas makan GELATO FRUITY...(again??!)
pergilah tengok wayang..best sangat2 cerita ni...
RAPUNZEL, A TANGLED TALE....
kelakar ada, sedih ada,rugi siapa tak tengok lagi...
cerita dia pasal...hurm.....ok camni ceritanya....
sepasang suami isteri hilang anak semasa kecik...
anak dia tu namanya RAPUNZEL...
comel sangat2..mata hijau..original tak guna lens...
rambut panjang sangat2 tapi akhirnya dipotong pendek
oleh kekasihnya sendiri...si sihir tu jahat...x baik tau
nyorokkan anak orang...persoalannya di sini..



DAPATKAH RAPUNZEL MENEMUI IBU BAPA KANDUNGNYA??
JANGAN LUPA SAKSIKAN DI PAWAGAM YANG BERDEKATAN!!
hahaha..tadi promote GELATO FRUITY,sekarang promote wayang..
hurm..lepas habis movie...kitorang pergilah makan PIZZA...
walaupun semalam baru je makan pizza yang dibelanja afif...
seperti n3 sebelum ni...hari ni..makan pizza lagi...
tak muak pun..tapi kekenyangan macam ular sawa!!





nasib baik akak beli yang small punya ...
kalau large....ha....akak makan lah sengsorang!...
ini pun terkial2 nak habiskan...



nak tengok magik tak???
mula2 ada makanan.....
saksikanlah.......


1



2



3




TIDIDIDINGGGGGGGGG



aik???mana makanan tadi???habis dah...masuk puut...(perut)
ala,,susunan dah tunggang terbalik dah....=p
ah..tak kira...magik lah jugak tu...



hurm..dah kekenyangan macam ular sawa...pergi ke bangi
sekejap...atas urusan tertentu..oh..terpaksa dirahsiakan..
dekat gambar ni cuba cari ada seorang budak tengah
angkat tangan..cari lah di salah satu tingkap....
cari tau sampai jumpa...comel sangat...dia pakai
baju hijau tak silap...kene teliti betul2 baru nampak...
OK..MULAKAN PENCARIAN ANDA..


setelah urusan yg terpaksa dirahsiakan itu selesai...
singgah jap kat gerai kawan dia....
maklumlah nak jumpa kawan lama...


saya hanya menunggu di dalam kereta...
tak sampai 10 minit....
"EFFY,JOM LAH TURUN,TENGOK DIA
BUAT KENTANG TU..CEPAT..."
first time tengok kentang spring macam ni...
tak perlu tanggalkan kulit kentang tu rupanya...
hanya cucuk kat lidi...masuk kat alat dia..
pusingkan...sampai bergulung2..senang kan???


upacara pemusingan dilakukan...


pusing dia macam kayuh basikal...best tengok..
leka lah jugak sampai tak berkelip mata....




kentang yang dah siap dipusingkan....
dan setelah itu......


renggangkannya..atau dlm bahasa mudah...
jarak2 kan dia dari satu sama lain....hahahahaha
lepastu salut tepunggoreng dalam kuali...SELESAI!...
thanks akak kerana sudi menjadi model =)
(mati efy kalau akak tau efy masuk pic dlm blog)
ok..malam dah larut..esok nak kene bangun pagi..
hantar ija ke sekolah...mata pun dah layu...
selamat malam semua...

p/s: buat akak,thanks sangat2 sebab belanja efy macam2 tadi...seronok keluar dengan akak....lagi2 biila dapat GELATO FRUITY..hahahahaha...cukup efy! tak habis2...sayang akak..babai..=)oh yer..lupa..tadi pic yang suruh cari gambar budak tu mana ada...
saja nak acah mak enon..hahahaha..mana tau dok mencari sampai ke pagi
tak jejumpa...hahaha..BABAI!




Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails