Sunday, November 13, 2011

11.11.11


Hai hai hai dashboard..Lamanya dah tak update...
sangat2 sibuk dengan test,assignment presentation lagi..
dan yang paling teruk gila...line bb celcom kat puncak alam
sumpah slow gila macam siput bibi..
n3 dah lama...11.11.11...tapi baru berkesempatan
untuk mengupdate..=)


Firstly, happy birthday to my sis...12.11.2011
and also welcome Auf Ryan 11.11.2011









lamanya tak balik cheras!!!!
rindu sangat2 kat baby ryan =)
3 minggu akan datang baru lah bertemu...
agak2 baru 26 hari dah boleh cakap x???hehe
MISS U SO MUCH!!!


Wednesday, October 26, 2011

Konvokesyen 2011

SEKITAR MAJLIS KONVOKESYEN
DI DATC,UiTM SHAH ALAM
















P/S: TAHNIAH KEPADA SEMUA KAWAN2 YANG BERKONVO
JUGA KEPADA KAWAN2 DI UiTM SEGAMAT,
DIPLOMA IN BUSINESS STUDIES =)


Sunday, October 2, 2011

Sidang ke 6,no 245



Konvokesyen Kali Ke-75 OKTOBER 2011
24 oktober 2011, di UiTM Shah Alam
sidang ke 6, giliran ke 245 =)





Wednesday, July 6, 2011

Demam Angry Birds..





Zaman Sekarang ni, rata-rata orang cari angry birds..
First time dengar masa kat tempat kerja..
orang ramai datang tanya pasal patung ni...
"Dik, sini tak ada jual patung angry birds ke??"
hurm...patung apa? angry apa? tak pernah dengar pun..

tak pernah tau pun kewujudan patung ni...
balik tu search google " angry bird..."
la...ni ke rupa patung nya? kenapa ntah ramai
yang cari patung ni..asalnya dari game tak silap
angry birds ni..kalau dekat memory lane tu..
sehari tak dengar budak2 kecik, dewasa ke remaja ke
cakap pasal angry birds memang tak sah..
lepastu dalam sehari ada jugak dalam 5 6 kali
dengar orang lalu lalang kata angry birds...
maklumlahkedai sebelah jual patung angry birds...

apa yang uniknya ntah..barangkali dari sudut
muka marah gila,muncung sedepa kot...
tu lah nama pun nak ANGRY BIRDS...
hehehehe..macam-macam...



Sunday, July 3, 2011

Adina Shamiza telah sambung belajar...

1 Julai 2011 baru-baru ni, saya ikut ibu
dengan ayah hantar ija sambung belajar..
di Kolej Pembantu Perubatan, Seremban..
tempat tu, hurm jauh sikit dari pekan
kolej aspuri tu dekat dengan hutan,
kalau belajar aman lah..sunyi sepi kot..hihihi

tunggu dia daftar punya lah berjeman,
lepas daftar ada taklimat bagai ...

masa taklimat..bosannya lah hai...
macam2 diterangkan...naik mengantuk buatnya
dengan dikelilingi aircond.pelajar yang ambil
kos ni tak ramai...106 orang tak silap..
30 perempuan selebihnya lelaki...

ni lah kolej perempuannya...
atas bukit, berhampiran hutan,
kolej baru dan agak menakutkan..hehehe
macam apartment, dalam satu bilik.
ada ruang tamu,dapur dan 2 bilik tidur..
kiranya berenam lah dalam satu kolej.

separuh dari barang2nya yang baru
dibawak naik..tingkat 4 tu...gilo!!
mau kurus macamni kalau naik turun hari2..

bilik yg pertama, satu bilik ada 3 orang..
sama jugak dengan bilik yang lagi satu..

katil single ija dapat...
luar tingkap koridor, dah lah minggu orentasi
dari tingkat satu sampai 4, berpuluh2 bilik tu
5 je yang guna..uuuuuu..seram...

ni pemandangan belakang ...
kalau malam ni, uish..dah lah toilet dekat luar ni..
tak ada dinding pulak..haih...sunyi sepi...
atas bukit, jauh dari tempat lain...

toilet dekat belah belakang...
apasal lah tak letak toilet dalam??
tak ke macam scary, nak kene ajak 6 orang
sekali teman...lagi2 kalau malam..

ni pulak bilik mandi...nasib baik
dia letak dalam...

ruang tamu yang hanya ada satu almari..
nak kene share2 lah dengan kawan2...

sebelum balik..sempat jugak
nak cikelik dengan ija luar koridor..

gambar last sebelum berpisah..
hurm, itu je lah ceritanya...
sekarang ni, dah bosan, tak ada geng nak
ajak makan malam2 kat rumah, nak tengok
tv..dah tak ada tukang masak dan lipat kain...


Saturday, July 2, 2011

Degree~UiTM Puncak Alam




Sukacita dimaklumkan bahawa anda di tawarkan tempat
untuk mengikuti program di UiTM.

BM 223 Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan
Pengurusan Sumber Manusia
Fakulti Pengurusan Perniagaan
Semester: Semester 1 2011/2012
Kampus: UiTM Kampus Puncak Alam


hurm, tak pernah sampai pun sini...
ntah mcmana la suasana kat puncak alam
sebab dah biasa dengan segamat ..=)
kawan baru, tempat baru..
masuk mungkin awal september.


Surat tawaran kemasukan...
hurm...agak2, sapa je yer geng dekat sana nanti??
ada tak agaknya kawan dari UiTM Segamat
dapat sambung degree tempat sama...??



Thursday, June 9, 2011

Memory lane =)


Tepat jam 12 malam ni, maksudnya
dah 20 hari bekerja di Memory Lane...
Mula2 ingat kerja kat sini susah..
yelah, kene berdiri la, mengikut setiap
customer yang datang..tanya nak apa smua..

Tapi, kerja kat sini lain..lain sangat...
mungkin hari jumaat malam, sabtu, ahad
agak ramai la..tapi hari biasa..
aduhai..bosan sebab asyik duduk..
duduk pun duit masuk kan..hehehe

Kerja kat sini best..bila customer datang
kita tak perlu nak ikut je dorang tu..
sbb ada sstgh orang tak suka di ikut..
So, tunggu je kalau ada yang panggil..
lepastu bila nak bayar,suruh dia join member..
ala,bukan susah pun..tu je lah hari2..
balut2 hadiah, buat reben..boleh la..


ni la hari2 tempatnya..
duduk,makan,mesej,call..semua kat sini.
memang tak ada kerja kalau hari biasa..



ni lah suasana di tempat kerja..hahahaha
apa2 pun best lah kerja sini..
sangat senang..kawan pun ok2..
dari duduk rumah besarkan badan kan,
so, kerja pun ok apa..bulan2 ada jugak yg masuk
dalam ATM..yela, siapa je yang nak bagi kan.
ADA KE?? KALAU ADA NAK
BERENTI KEJE..hihihihi


Thursday, May 19, 2011

Cerita itu dan ini...




Lama sangat rasanya terbiarkan je blog ni..
rasa,ish..malas nya..nak delete je pun ada..
tapi sayang pulak, banyak kenangan dalam ni...
apa je nak cerita yer..hurm...

30.4.2011,habis paper merangkap tamatlah
diploma..tak sangka 3 tahun duduk Segamat.
result bakal keluar 25 mei 2011 ni..
ntah la.harap2 tak ada paper yang sangkut.

habis je paper,duduk rumah..
bosan,sumpah bosan,tak ada benda nak buat
so,gatal2, pergi cari kerja..mula2 pergi JJ
belakang rumah ni ha..semua suruh isi borang.
masa tu semangat gila nak kerja..
nak pegang duit sendiri la kan..
dah 2 hari diaorang tak call..


malam tu ajak ibu pergi carefour,
dapat 2 kerja..COSWAY n XXXXL
bila fikir2, ok kerja cosway.
esoknya terus mula..bangun pagi
bersemangat ni,biasa lah..first time..
tengah2 kerja..ayat yang selalu keluar
BILA LAH DAPAT DUDUK NI
KAKI NI DAH TAK STABIL NI
sampaikan rasanya nak merangkak
pergi dekat customer,,tak pun meniarap

start kerja dari 10 pagi sampai 10 malam
hurm,ingatkan cosway tak ramai customer,
rupanya..mak ai,berduyun2 orang datang..
balik je..naik kereta ibu ayah jemput..

ayat yang keluar dari mulut ni...
IBU,ESOK IBU CALL LA PENGURUS DIA
TAK NAK KERJA,PENAT,KAKI TAK STABIL
DAH BUAT KEPUTUSAN NAK DUDUK RUMAH


(dikala petang2,ke sini jugak tempat dituju)

SO, dapat lah jugak pengalaman bekerja sehari.
hehehehe..tak nak la kerja dah..tak suka..
ala, duduk rumah lagi best..
bangun bila2 kita nak,makan,tv,novel
dah petang sikit baru masak..
ha..tak lah susah mana.


(pemandangan luar kolej masa tak ada api)

Rindu pulak dengan Segamat,
lama tak datang sana..jumpa kawan2
dengan suasana kolej malam2...
3 tahun belajar dekat UiTM Segamat
habis jugak akhirnya...lepas ni
ntah dekat mana la dapat sambung...



Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails