Tuesday, March 1, 2011

Homestay Haji Dorani..


Sepanjang trip ke Homestay Haji Dorani..
Selama 2 hari 1 malam..
banyak gambar tak dapat lagi...
ni pun curi2 kat facebook kawan..:)
so, mama, papa, adik2 ku...
silalah kamu hayatinya..hahaha

Perjalan amik masa 6 jam termasuk
rehat di NR seremban beli Nyam nyam...

Muka masing2 gila berminyak kot..
kematu punggung duduk dalam bas...

Masa melawat di kilang
NATA DE COCO...
dia bagi rasa..sedap..:)
baru tau rupa2nya yang kenyal2 tu
sebenarnya dari kelapa gula dgn yeast.

malam pertama di sana...
dan menikmati BBQ...
gila banyak kan hotdog...
macam2 perasa...

burger daging dan ayam...

dan juga sate...
berapa plastik pun ntah ler...

aktiviti bakar membakar...

apasal ntah nampak macam ibu anak..
barangkali gambar tu lebar kot..hahaha

ni lah mak dan ayah angkat..:)
dapatlah jugak belajar bahasa jawa sikit2...
OSHIBISHI..PUNGAN PULU2..hahaha

hari ke 2...di waktu pagi nak
mewarna batik...:)

bersantai sebentar di tepi parit ok..
bukan sungai..

kawan-kawan saya...:)

di saat dan ketika mewarnakan batik..
tangan terketar2 seperti perkinson...
semua orang punya lawa2...

hasil titik peluh tangan sendiri..hahaha

masa menggagau ikan keli...
memang takut tapi nak jugak masuk bendang,.,
ha..semua orang kau peluk!!!

ada 29 ekor ikan keli dalam tu..
semua dapat ditangkap..:)
yang pastinya..bukan saya yang tangkap..

memang dorang ni jadikan tempat ni
swimming pool barangkali...
seronok jumpa lumpur kot..


dah habis tu...masing2 terjun parit yer..
oh salah ayat..bukan masing2..
tapi kene paksa,tarik tangan masuk parit
yang bau dia sumpah WANGI...
memang terbaik minum air campuran keli..:))


hurm...best sangat pergi trip walaupun sekejap je..
nanti ada masa melawatlah mak ayah angkat kat sana...



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails