Thursday, May 19, 2011

Cerita itu dan ini...




Lama sangat rasanya terbiarkan je blog ni..
rasa,ish..malas nya..nak delete je pun ada..
tapi sayang pulak, banyak kenangan dalam ni...
apa je nak cerita yer..hurm...

30.4.2011,habis paper merangkap tamatlah
diploma..tak sangka 3 tahun duduk Segamat.
result bakal keluar 25 mei 2011 ni..
ntah la.harap2 tak ada paper yang sangkut.

habis je paper,duduk rumah..
bosan,sumpah bosan,tak ada benda nak buat
so,gatal2, pergi cari kerja..mula2 pergi JJ
belakang rumah ni ha..semua suruh isi borang.
masa tu semangat gila nak kerja..
nak pegang duit sendiri la kan..
dah 2 hari diaorang tak call..


malam tu ajak ibu pergi carefour,
dapat 2 kerja..COSWAY n XXXXL
bila fikir2, ok kerja cosway.
esoknya terus mula..bangun pagi
bersemangat ni,biasa lah..first time..
tengah2 kerja..ayat yang selalu keluar
BILA LAH DAPAT DUDUK NI
KAKI NI DAH TAK STABIL NI
sampaikan rasanya nak merangkak
pergi dekat customer,,tak pun meniarap

start kerja dari 10 pagi sampai 10 malam
hurm,ingatkan cosway tak ramai customer,
rupanya..mak ai,berduyun2 orang datang..
balik je..naik kereta ibu ayah jemput..

ayat yang keluar dari mulut ni...
IBU,ESOK IBU CALL LA PENGURUS DIA
TAK NAK KERJA,PENAT,KAKI TAK STABIL
DAH BUAT KEPUTUSAN NAK DUDUK RUMAH


(dikala petang2,ke sini jugak tempat dituju)

SO, dapat lah jugak pengalaman bekerja sehari.
hehehehe..tak nak la kerja dah..tak suka..
ala, duduk rumah lagi best..
bangun bila2 kita nak,makan,tv,novel
dah petang sikit baru masak..
ha..tak lah susah mana.


(pemandangan luar kolej masa tak ada api)

Rindu pulak dengan Segamat,
lama tak datang sana..jumpa kawan2
dengan suasana kolej malam2...
3 tahun belajar dekat UiTM Segamat
habis jugak akhirnya...lepas ni
ntah dekat mana la dapat sambung...



1 comment:

  1. Rindu juga ker dengan makhluk putih lompat-lompat, terbang-terbang,jalan-jalan, nyanyi-nyanyi.. he he..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails