Sunday, July 3, 2011

Adina Shamiza telah sambung belajar...

1 Julai 2011 baru-baru ni, saya ikut ibu
dengan ayah hantar ija sambung belajar..
di Kolej Pembantu Perubatan, Seremban..
tempat tu, hurm jauh sikit dari pekan
kolej aspuri tu dekat dengan hutan,
kalau belajar aman lah..sunyi sepi kot..hihihi

tunggu dia daftar punya lah berjeman,
lepas daftar ada taklimat bagai ...

masa taklimat..bosannya lah hai...
macam2 diterangkan...naik mengantuk buatnya
dengan dikelilingi aircond.pelajar yang ambil
kos ni tak ramai...106 orang tak silap..
30 perempuan selebihnya lelaki...

ni lah kolej perempuannya...
atas bukit, berhampiran hutan,
kolej baru dan agak menakutkan..hehehe
macam apartment, dalam satu bilik.
ada ruang tamu,dapur dan 2 bilik tidur..
kiranya berenam lah dalam satu kolej.

separuh dari barang2nya yang baru
dibawak naik..tingkat 4 tu...gilo!!
mau kurus macamni kalau naik turun hari2..

bilik yg pertama, satu bilik ada 3 orang..
sama jugak dengan bilik yang lagi satu..

katil single ija dapat...
luar tingkap koridor, dah lah minggu orentasi
dari tingkat satu sampai 4, berpuluh2 bilik tu
5 je yang guna..uuuuuu..seram...

ni pemandangan belakang ...
kalau malam ni, uish..dah lah toilet dekat luar ni..
tak ada dinding pulak..haih...sunyi sepi...
atas bukit, jauh dari tempat lain...

toilet dekat belah belakang...
apasal lah tak letak toilet dalam??
tak ke macam scary, nak kene ajak 6 orang
sekali teman...lagi2 kalau malam..

ni pulak bilik mandi...nasib baik
dia letak dalam...

ruang tamu yang hanya ada satu almari..
nak kene share2 lah dengan kawan2...

sebelum balik..sempat jugak
nak cikelik dengan ija luar koridor..

gambar last sebelum berpisah..
hurm, itu je lah ceritanya...
sekarang ni, dah bosan, tak ada geng nak
ajak makan malam2 kat rumah, nak tengok
tv..dah tak ada tukang masak dan lipat kain...


7 comments:

  1. bestlah ija... nanti senang lah kita minta mc kerajaan dekat ija, he he he.. rindu pulak dekat putih....

    ReplyDelete
  2. lupa pulak, kau pakai baju jalur menegak nak nampak kurus kan.. he he.. kantoi.

    ReplyDelete
  3. rindu kat putih call lah dia....allo....alang bapak kurus ye..ko tu je x tau...

    ReplyDelete
  4. sebab i tahu lah i kata u makin chubby... pumak makin banyak kan.. wei kau tak pernah pun call along kau tak rindu ker ?

    ReplyDelete
  5. nak call kau? membazir krodedit eden ha...x payah de...mgu ni jumpa jugak..huh

    ReplyDelete
  6. sampai hati..MISS call pun tak buat.. rasa diri ni terpinggir... ha ha.. wei kau kerja lah pagi jumaat ni.. boleh datang makan2 malam dekat gombak nanti.. lagipun kau tak teringin ke tengok belon pink... makin comel..

    ReplyDelete
  7. assalam saya dapat sana juga...erm nak tanya lelaki punya camtu juga ke??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails