Friday, March 18, 2011

Nampak bebenor lah tamaknya...



Agak nampak lah ketamakannya disitu...
hurm...sekali cucuk nak dua pulak tu...
tu untuk melajukan internet sebenarnya..
sungguh!!! kalau pasang sekali dua..laju gila..
tak bukak lagi web apa kita nak bukak,
dia bukak sendiri..laju kan..hahaha
nak gambarkan kelajuannya lah ni...



So, kalau korang2 nak internet yang laju...
pasanglah bb sekali dua..kompom laju gila...
*saya pilih vodafone satu, celcom broadband satu..
bila bergabung..tu yang laju *
eh.dah macam pantun pulak..





hehehe...tak adalah..sebenar2nya...
vodafone tu dah rosak...
apa masalahnya pun ntah lah...
so, pergi kat kedai celcom..terminate lah yang lama..
dapat yang baru..lawa sikit lah..warna biru2..
bye2 vodafone,welcome celcom broadband..




Saturday, March 12, 2011

Announcement!!! Announcement!!!



Pengumuman!!! pengumuman!!!
kakak kite dengan abang ipar kita kan...
tak lama lagi...nak dapat baby...
so,maknanya kan...kita ada anak saudara la..
hehehe...bila baby tu nak kuar yer???

(cakap macam dah 9 bulan!!padahal baru sebulan kot)


ni lah kakak dengan abang ipar kite....
semalam diorang call, masa tu saya
tengah lepak2 kat katil...baring2...
tiba2 dapat satu call....

EFFY DAH SEDIA NAK JADI MAKCIK???
EFFY NAK BABY GURL KE BOY???
ALONG PREGNANT LA..

kakak kite baru sebulan lebih lah..
so dalam bulan 10 kot baru baby tu kuar..
dia punya eksaited macam dah 9 bulan..
hahaha..maklumlah anak first...

~ EASHRA EDZRIN & MOHD ARIF ~
TAHNIAH SEBAB TAK LAMA LAGI
DAPAT BABY..KALAU BOLEH KEMBAR K!



Tuesday, March 1, 2011

Homestay Haji Dorani..


Sepanjang trip ke Homestay Haji Dorani..
Selama 2 hari 1 malam..
banyak gambar tak dapat lagi...
ni pun curi2 kat facebook kawan..:)
so, mama, papa, adik2 ku...
silalah kamu hayatinya..hahaha

Perjalan amik masa 6 jam termasuk
rehat di NR seremban beli Nyam nyam...

Muka masing2 gila berminyak kot..
kematu punggung duduk dalam bas...

Masa melawat di kilang
NATA DE COCO...
dia bagi rasa..sedap..:)
baru tau rupa2nya yang kenyal2 tu
sebenarnya dari kelapa gula dgn yeast.

malam pertama di sana...
dan menikmati BBQ...
gila banyak kan hotdog...
macam2 perasa...

burger daging dan ayam...

dan juga sate...
berapa plastik pun ntah ler...

aktiviti bakar membakar...

apasal ntah nampak macam ibu anak..
barangkali gambar tu lebar kot..hahaha

ni lah mak dan ayah angkat..:)
dapatlah jugak belajar bahasa jawa sikit2...
OSHIBISHI..PUNGAN PULU2..hahaha

hari ke 2...di waktu pagi nak
mewarna batik...:)

bersantai sebentar di tepi parit ok..
bukan sungai..

kawan-kawan saya...:)

di saat dan ketika mewarnakan batik..
tangan terketar2 seperti perkinson...
semua orang punya lawa2...

hasil titik peluh tangan sendiri..hahaha

masa menggagau ikan keli...
memang takut tapi nak jugak masuk bendang,.,
ha..semua orang kau peluk!!!

ada 29 ekor ikan keli dalam tu..
semua dapat ditangkap..:)
yang pastinya..bukan saya yang tangkap..

memang dorang ni jadikan tempat ni
swimming pool barangkali...
seronok jumpa lumpur kot..


dah habis tu...masing2 terjun parit yer..
oh salah ayat..bukan masing2..
tapi kene paksa,tarik tangan masuk parit
yang bau dia sumpah WANGI...
memang terbaik minum air campuran keli..:))


hurm...best sangat pergi trip walaupun sekejap je..
nanti ada masa melawatlah mak ayah angkat kat sana...



Nyam Nyam...


Uish...lama gila lah tak update blog ni...
busy dengan assignment,test...
ni baru ada kesempatan...
nak harapkan ija kat rumah tu...
nama je rakan kongsi blog...
tapi tak menyumbangkan apa2...huh..

hari tu ada trip pergi Homestay Hj.Dorani..
dalam perjalanan singgah NR Seremban...
dah makan2...sekali nampak pulak benda alah ni..
Sumpah teringin gila nak makan...susah kot nak cari
So,beli lah dua..baru puas hati orang kata kan..

SEDAP.....RASA MACAM MAKAN MAKANAN
PALING ENAK DI DUNIA..padahal nyam2 je kot!!!



gula2 kapas???hahaha..izzati punya...
lagi agak kanak2 dari saya kan...
ada makan benda alah tu...manis kot..



saat membuka plastiknya....mataku bercahaya....
dengan penuh berhati2...bukak plastiknya...
agar tidak tertumpah...
sebab dulu bukak asyik tumpah je eyh...

saat yang paling mengembirakan..
ambil sudu....celupkan di coklat...
dan wah.......sedapnya....:))

Boleh tak kalau setiap minggu pergi NR seremban
beli benda alah ni je??lepastu balik lah Johor balik..>_<


Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails