Sunday, February 26, 2012

Selepas hujan turun.....



Hujan yang turun bagaikan mutiara...
Berkilau bersinar berkerdipan.
subur menghijau bumi terbentang..
dan bayu berpuput lembut..



Ecececeh..bajet kau hafal lagu hujan (Sudirman) ni lah..padahal search dekat google..tak cukup google pergi dekat yahoo..duk beria2 mencari lirik lagu hujan..ahahaha..Motif??? aiseyman..kan tajuk..tu tak nampak ker title tu SELEPAS HUJAN TURUN..apo lah salah ey kito nyanyi ramai2 lagu ni..Actually..chewahh..dah speaking tu..haha..ala..asyebenarnya dah berhenti pun hujannya..Oh ia..asyebenar2 nya bermaksud sebenarnya..standart la tu..bahasa rumah..





Selepas hujan turun...tak caya sudah..tengok lantai tu..tak nampak ker basah tu??? Kau ingat senang ke nak cikelik gambar ni..terkeluar2 tangan dekat grill rumah tau..semata2 nak nampak gambar daun menghijau..hehe.tapi ntah apa pasal kat sini nampak daun hitam...=) Sejukk..Uuuu. macam dekat tempat polar bear duduk...tak pun macam dalam cerita titanic masa rose n jack dalam lautan sejuk tu..rose atas papan, jack dalam air batu..siap air mata membeku..ecececeh..bapak menipu sejuk macamtu sekali..So, bila dah sejuk..kene lah panaskan badan..Dengan cara...



hehehehehe..buat sesuatu yang panas...yang boleh mencairkan air mata beku ..Maggi, Milo, Nescafe..Mana satu pilihan hati...Maggi~tak bagus..mengambil masa 7 hari untuk digestion process...Milo~macam kanak2 je mintak stamina lebih untuk main bola..Mak,boleh saya mintak milo (seperti dalam iklan yg van milo tu)..aishh..Nescafe~hurm..tak bagus jugak..mau buntang mata malam ni.sesuai digunakan untuk berjaga malam.Student prefer nescafe untuk stay up. So..the best winning...hehehe..dah tentu lah saya pilih...


...


...


...


...





yeyeah!!! hidup nescafe!!!
apasal gambar jari dalam ni gila berkedut ha???
kene pakai krim penuaan ni..agak2 untuk jari ada tak?


Anak: Abah,boleh saya makan oreo.
dalam kes ni kita tukar oreo ke nescafe ye..
Abah: Abah dapat apa??
Anak: Nak kongsi satu rahsia..

1) Tuangkan serbuk nescafe ke dalam cawan...


2) Letakkan air panas dalam cawan tadi...


3) Hayati disaat serbuk nescafe tersebut jatuh perlahan2..


4) Kacaukan dengan sudu...


Dan rahsianya ialah..cari judu nescafe...judu tu kira partner yg sesuai la..
macam lauk sambal ikan tak judu dengan sambal gesek..
hahaha..


5) Apakah yang akan dipilih untuk dijudu kan??
Roti, kerepek??oh tidak tidak...ianya tiada di dalam gambar..


...


...


...


...



6) Yeyeah!!! Hidup HUP SENG!!!
Biskut ni walaupun namanya tak bape lah nak sedap kan..
tapi sedap..hehehehe

7) Dan yang terakhir..sambil menonton televisyen.


Sambil tengok cerita...cerita...ermm...ermmmm...
cuba teka cerita apa ni???siapa agak2 nya dapat teka..
terbuka kepada semua kecuali ibu kepada effy..ehehehehe...




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails