Sunday, September 9, 2012

Kembali pulang....puncak alam!



Saat jari menekan keyboard laptop, saat  di scroll kan ke atas
 dan bawah, saat bersandar di dinding putih berlapik lantai sejuk,
 saat ini....aku sudah kembali..kembali pulang ke rumah sewa tercinta,
 fasa3, di puncak alam.huh..(mengeluh)baru je rasa angah ambik haritu 
bawak balik bercuti sebulan lebih...ni dah tercongok dekat apartment
 permata..aduhai...cepat masa berlalu..

tiada lagi tilam empuk dipenuhi bantal-bantal gebu..
tiada lagi hiruk pikuk yang didengar dari televisyen...
tiada lagi kedengaran suara-suara yang menyuruh aku
"memasukkan kain dalam mesin, memasak , melipat lain, 
mengemas rumah,"..dan juga..tiada lagi...masa untuk enjoy,
24 jam tengok tv, baca novel...

kini, yang ada hanyalah radio pengganti tv,
kiri kanan pandang meja, buku, meja, buku,
juga kipas berdiri yg  pusing kanan kekiri,,,kiri kekanan...
tak apa...habis sem 5 ni...tamatlah belajar...tak jumpalah lagi rumah
yang banyak berjasa ni sepanjang belajar di sini....he he he (gelak jahat)
lupa daratan punya budak!



kisah semalam, packing barang-barang untuk di bawa ke puncak alam..
tanpa bantuan sesiapa...bukak almari, ambil hanger tempat dimana
tersidai nya baju kurung dalam 7 helai..lipat...lipat dan lipat ..


barang-barang yang perlu dipindahkan ke puncak alam...
Nampak sikit je kan..hehehe..dekat bawah dah berplastik-plastik
barang dari econsave..lupa pulak nak cikelik masa tu...

Jam 2 lebih berangkat pulang..jem nya uuu..siput pun laju...
berapa jam ntah, baru sampai...Sampai je, uu..tingkat 3 tu...
jauh nun di sana..mencungap-cungap naik anak tangga..
bak kata ibu, monjulor lidah datang puncak alam..hehehe..teruk nar.
hehehe...tu la, nanti nak cadangkan lah suruh diorang buat
lif. tak pun buat escalator pun jadilah..


Sampai sudah...penuh dengan buku, beg, di sudut..
maklumlah penghuni pun 7 orang..mana nak sumbat lagi
Mana kosong, situlah tempatnya...


Kita ada fridge baru weh..hahaha..sebelum ni mana ada..sepanjang masuk
 degree ni, dah sem 5 baru terfikir nak ada fridge.dekat fridge tu, siap ada 
tempat picit untuk air sejuk keluar, canggih kan??kan?? KAN!!!
 hahahaha..gila bangga oh...


Sian kan, tak ada pun kayu-kayu katil der..membazir..belajar sekejap je..
tu je lah yang mampu, best apa tidur guna tilam..tak ada nak jatuh katil der..
guna ni, pusing-pusing guling-guling, jatuh pun tak sakit..:)


Keadaan dapur..Bawah tu..penuh makanan je...Rumah ni
memang kaya dengan makanan..sebut je apa...sure ada punya..
Esok dah start kelas..jadual tak best betul..gap banyak...nak kene
tercongok je kat UiTM tu..baju pun tak iron lagi..iron untuk seminggu terus 
lah sekejap lagi..Bosan, tak ada benda nak buat..Ok,.selamat masuk belajar
balik buat kawan-kawan semua...



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails