Tuesday, March 20, 2012

Aku dah jumpa jalan penyelesaiannya...

Hai bloggers...apa koba??eceh, hehe walawei, aku dah jumpa jalan penyelesaian kepada masalah yang gila susah nak setelkan..hehe..kira dalam bahasa orang putih tu dah ada solution la..masalah malas nak pergi econsave beli ayam ikan ketam sotong udang untuk masak..hehehe..kau bajet macam pernah beli udang sotong ketam la..student mana mampu nak beli mahal2 ni..tu yang duk makan ikan bilis goreng.yelah nanti karang..tak makan jatuh sakit..bunyi kruikkk..kriukkk...hehe..n3 itu ada di SINI.


Tadi petang after class jam 6 pergi ECONSAVE...econsave ok!!...macam tak ada tempat lain..tapi memang pun..maklumlah puncak..mana nak dapat midvalley, jj bagai..situ la tempat dituju..Apa je aku beli pun ntah..oh ye..ada apple 5 biji, roti gardenia coklat, maggie cup..tu je kot..hehehe..


Berbalik kepada masalah yang dah jumpa jalan penyelesaiannya..ialah...hehehehehehe...bubur segera..yeyeah!!! Aku pergi sekitar lorong kat econsave belek itu belek ini..dan lepas ni tak ada lah kau kelaparan, mencari2 makanan..sebab tak kenyang makan ikan bilis bercampur nasi kicap..





lepas makan setengah..erkkk..rasa nak campak dalam tong sampah..
muaknya...dan kenyang rasanyaaaaaa..kira ok la kan
untuk pengganti ikan bilis dan nasi campur kicap..


sambil makan bubur, sambil minum susu...
untuk menjadikan tulang anda tidak rapuh..


Aku beli 4 je...ni lepas dah makan satu..rasanya minggu depan baru
makan lagi kot..tunggu saat2 betul2 dah tak larat nak jalan sebab
kelaparan yang melampau..hehehehe..teruknya statement!



Muka sangat bahagia selepas dapat makan bubur..rasa lebih
bertenaga dan bersemangat nak membuat assignment..hahahaha...
Ok la..babai. Nak buat scrap book untuk individual assigment.


p/s: kalau minggu ni ada ORANG CHERAS yang nak datang hantar ayam udang sotong ketam
ikan pun boleh jugak la rasanya..hehehehe..pintu rumah ni terbuka je...=)



Monday, March 19, 2012

Dinner di Puncak Alam.


Nimen..ni hao ma?.eceh.kau bajet nak cina pepagi ni
Selamat pagi...(hello) teman adik disini..
Ahh..tak ingat lirik lagu mammy poko..

Bercakap soal makan malam atau lebih manis dipanggil dinner..
Wei..dinner kat rumah sewa blok permata sedap gila wei..
ish..malu pulak nak tunjuk..aishhhh...malu la...




.........




..........




..........





Nasi putih beras jasmine kot...
bercampur dengan ikan bilis goreng minyak sawit.
kalau dekat negara susah..dapat makan mcmni gila bersyukur..
Oh, lupa pulak nak tambah satu perasa.....



Gunakanlah kicap....eh ntah..jenama apa ntah kicap kat rumah tu..
Ala, tak kisah la janji warna sama hitam..hehehe..
tu la..pemalas..econsave dekat tak nak beli ayam,ikan..
bila dah kriukkk..kriukkkk..baru nak tinjau dapur...



walawei...tolong carikan manggis...
tribe2 terasa teringin...baby cacing nak la...
dapat 10,20 biji ok sangat dah rasanya...=)



Saturday, March 17, 2012

koje sonang yo ni...


ecececeh...kelapa 2 biji lah pulak..
korang reti ke nak bukak?? reti??
tak kan..aishhh...kite pandai...
kojo sonang yo ni...lalalalalalala
tutup sebelah mata pun boleh buat...


step1,of course la kene ada parang kan..
kalau guna pisau sampai kesudah tak boleh..
sebelum melakukan apa2..minum milo
anda jadi sihat dan kuat!!!



Step2, amik la parang td...apa lagi..haiyaaaakkk
eceh..bunyi je lebih..padahal tak ada kesan..hehehehe



Gaya kau parang bebenar macam nak belah dua je..
padahal nak buat lubang untuk keluarkan air kelapa
aishhhh...ite alu2 ikit la ulak..he he he he he



tidididingggg..wei..lama tak guna ayat tidididing...
marilah minum semua..jemput2...jangan malu2...
buat macam rumah sendiri okay!!!



breakfast asye dulu2..



seksi.....

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails