Monday, August 25, 2014

Penguasa Kastam W41


Rasanya baru beberapa hari lepas membebel pasal exam PTD dekat  SINI dah dekat, tup tup hari ahad semalam 3.24 pagi dapat email dari peperiksaan@spa.gov.my untuk memasuki exam online bagi jawatan penguasa kastam W41. Dalam mamai-mamai  jam 3 pagi tu pandang je handphone terkelip-kelip mata tak ada perasaan lepas tu apa lagi..tarik selimut selubung sambung tidur.Tak de koje der dapat email  terus semangat  bangun study. Harapan sangattt kannnnnn



Dengar cerita  berpuluh-puluh ribu calon untuk penguasa kastam ni.
Harap-harap bila sampai hari nantinya nanti server tak hang lah
Nama pun puluh ribu online dalam masa yang sama."geleng kepala"


Hah, sedar-sedar diri sikit ..hari ni dah 25 Ogos.Lagi 11 hari ok. Siapa tak sedar diri lagi tu hantuk kepala kat dinding banyak kali sambil cakap SEDARLAH SEDARLAH.=) Baru buat nota sikit-sikit tinggal nak baca . Ada nota senang sikit, nanti depan laptop, tengok je kalau tak tahu. Namapun exam online kan.Tu lah kelebihannya. Ibu, ayah adik kakak semua kene ada dekat belakang PC jawab sama-sama. Macammmm sempattt pulak kannnnn  =(



Nota tentang sistem pemerintahan kerajaan Malaysia. 
Dewan Rakyat Dewan Negara berapa ahli??
Apa nama 3 buah badan dalam pemerintahan kerajaan Malaysia??
Dalam badan kehakiman ada berapa Mahkamah?
Oii ternganga kalau tak tau ni..=(


Nama-nama menteri kabinet pun kene tau jugak.
Senang cerita semua pun kene tau dari A sampai Z





Sukan SEA


 NKRA (National Key Result Area)
ataupun Bidang Keberhasilan Utama Negara
ada 6 teras ok. Pergi bukak buku cepat baca.


RMK 1 sampailah RMK yang sekarang.
Popular jugak soalan ni.



Sejarah Malaysia kene lah ambil tahu sikit-sikit
Janji ada pengetahuan tentang sejarah Malaysia.


Dasar Pembangunan Malaysia pun kene tau juga
Macam DPN,dasar penswastaan,perindustrian dll
senang cerita khatamkan buku Malaysia Kita
Kalau tak ada klik www.google.com
Taip dekat situ 1 Klik .Keluar lah portal PMR
Bukan PMR tingkatan 3 tu..nononono
Tapi.Pusat Maklumat Rakyat

SEMOGA BERJAYA CALON PENGUASA KASTAM


Love,
Effy Syazwani



3 comments:

  1. no wonder lah dgr ada orang tngkap gmbar masa time office..hehe

    ReplyDelete
  2. Sekarang memang pkai tag love tu yr
    (>皿<)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails