Thursday, August 28, 2014

Taklimat Khas Penguasa Kastam W41


Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) malam tadi anjurkan Kursus Tips dan Panduan Menduduki Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41. So, stay dekat JKR sampai 6 lebih lepas tu naik tempat ibu makan semua dulu magrib kat ofis lepastu 7.30 turun tingkat 6. Sempat lah tengok Nur Ramadhan dekat you tube. Mula-mula lengang je. Makin lama makin ramai macam ulat bergelembik.




Kaunter pendaftaran. Lengang lagi masa ni tak ramai orang


Yang berdaftar ada 1000k untuk malam tu je


Yang datang dalam 900 gitu. Masa sampai ia2 je cop tempat paling depan sekali
Sekali orang berduyun-duyun datang sampai tak cukup tempat duduk
Siap tambah 5 saf kerusi lagi dekat depan. Ish3. Terus panjang leher
untuk tengok slide dekat depan.Semua pun yang duduk depan tinggi tinggi.
Memang kejap-kejap angkat dagu lah gamaknya



Siap ada yang bersila sebab tak cukup kerusi..sian..
Penceramah pun berdiri belakang pentas


Ni lah penceramahnya. Katanya lah
calon penguasa kastam 84k ++ , kekosongannya 245 tak silap
Ada rezeki ada lah ye dok..Exam 6/9/2014 ni. Study pun tak habis lagi


Tak cukup tempat dekat SPA, separuh lagi calon bergerak ke JPA
Kira ada 2 dewan lah untuk satu kursus yang sama


Siapa yang belum join tu jom lah join. Ada lagi sempat lagi
Lai Lai Lai .Sampai sabtu ni tak silap. Boleh lah tau cara
nak jawab exam online tu. Apa tips-tips dll.

Malam tu balik jam 10 lebih. Penuh gila parking sampai ke sisir jalan besar sana
Sampai rumah jam 10.30 gitu dan bermulalah rutin harian keesokan harinya macam biasa


Love,
Effy Syazwani


2 comments:

  1. Boleh kongsikan tips2 yang diberi ketika kursus tersebut? terima kasih

    ReplyDelete
  2. alamak...baru baca komen.hehe..sorry =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Pages

..

Related Posts with Thumbnails